Tienen met kinderen | 9x Uitstappen

Wat is er te doen in het Vlaamse Tienen met kinderen? Wij gingen op onderzoek uit en delen enkele leuke tips voor daguitstappen, kinderactiviteiten en wandelingen!

Tienen ligt in de provincie Vlaams-Brabant, in het Hageland, op de grens met Limburg en Wallonië. De stad is bekend om de suikerklontjes maar het heeft meer te bieden! Hieronder delen we wat je doet in deze stad en de omgeving.

Doen in Tienen met kinderen

Museum Het Toreke

In museum het Toreke zie je de grootste archeologische site van de Benelux! Dit zijn de Gallo-Romeinse schatten van het Grijpenveld in Tienen. De tentoonstelling is opgesteld in twee stukken: ‘Rituelen van dood’ en ‘Rituelen van leven’. Er zijn een aantal leuke doe-hoekjes gemaakt in dit museum.

Heldenland

Het Heldenland is een hele toffe speeltuin (zie de foto boven deze blog) en die moet je eigenlijk wel bezoeken als je in Tienen met kinderen bent. Deze speciale speeltuin is gebouwd door de Helden van Ketnet. Dit is gedaan met gerecupereerd industrieel materiaal! Een bijzondere speeltuin met een 25 meter lange deathride, een klim/glijtoren en er is ook het terras van de Heldenbar. Heldenland is gelegen op het Martelarenplein in Tienen, in het hartje van het stadscentrum.

Recreatiedomein Viander

Recreatiedomein Viander is een wandelpark met drie visvijvers. En natuurlijk is er hier voor kinderen en gezinnen ook voldoende te doen. Zo zijn er diverse speeltoestellen, er is een piramidetoren en een zandspeelplaats. In de zomermaanden kunnen de kinderen afkoelen in de waterspeeltuin.

Op de website van het Toerismebureau staan op deze pagina nog meer tips voor speeltuinen.

Zwembad De Blyckaert

Wil je zwemmen in Tienen met kinderen, dan ga je naar het zwembad De Blyckaert. Met een recreatiebad met stroomversnelling, ligweide, glijbaan, peuterbad en jacuzzi’s.

Ruïne begijnhofkerk
© Toerisme Tienen

Begijnhofkerk Tienen

In 1245 werd er gestart met het bouwen van de Begijnhofkerk. Eeuwen later, in 1976, werd de kerk grotendeels vernietigd door een brand. Inmiddels is de ruïne ingericht als wandelpark en het is heel tof om hier met het gezin even een kijkje te nemen.

Begijnhoeve Oorbeek

Trek gekregen tijdens je uitstap in Tienen met kinderen en zin in een lekker ijsje, koffie, wafel of warme snack? Dan is de Begijnhoeve Oorbeek een mooie plek om even bij te komen. Je vindt deze hoeve tussen de velden rond Tienen en Hoegaarden, met zicht op de groene Hagelandse hellingen. In de zomer spelen de kinderen in de tuin en in de wintermaanden kunnen ze binnen in de speelhoek spelen. Hele jaar door geopend van donderdag tot en met zondag. Normaal vanaf 13 uur, zondag vanaf 12 uur.

Panorama Paardenkerkhof
© Toerisme Tienen

Restaurant Kapittelhuys

Restaurant Kapittelhuys ligt in het mooie Hoegaarden, vlakbij Tienen. Voor kinderen zijn er allerlei opties op de menukaart. Daarnaast volgt er naast het terras een vernieuwde speeltuin, zodat de kindjes heerlijk kunnen spelen. Ze raden aan om het bezoek te combineren met een wandeling in de Toontuinen van Hoegaarden

Overnachten in Tienen met kinderen

Langer in Tienen en omgeving verblijven?

Op een kilometer of zes van het centrum overnacht je bij CHAPEAUVEAU b&b, in een familiekamer. Deze ligt in Helecine, in een gebied met vele wandel- en fietspaden. Extra leuk hier? Er is een park, een zwembad, een barbecue en een vuurplaats: hier kan je in het hoogseizoen gebruik van maken.

Meer lezen na deze blog over Tienen met kinderen? Bezoek ook Leuven of het Limburgse Sint-Truiden.

Grimde
© Toerisme Tienen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën