Sint-Truiden met kinderen | 7x uitjes

Sint-Truiden is de hoofdstad van Haspengouw, een regio in het zuiden van de Belgische provincie Limburg. Een dagje weg of op stedentrip naar Sint-Truiden met kinderen? Wij delen enkele tips voor deze Belgische stad!

Het glooiende landschap is fantastisch voor fruitteelt en dat is precies waar dit gebied bekend om staat. Sint-Truiden ligt ten oosten van Leuven, westelijk van Tongeren en het ligt eventjes onder de stad Hasselt. Er zijn in en rondom leuke activiteiten voor gezinnen, dit zijn onze tips.

Doen in Sint-Truiden met kinderen

Bezienswaardigheden

Sint-Truiden staat bekend als een heel aangename stad met historische monumenten. De Begijnhofkerk en de Begijnhof staan allebei op de lijst van het UNESCO-Werelderfgoed. Heb je zin in een drankje, dan ga je naar de Grote Markt waar heel wat terrasjes zijn.

Zoektochten

In Sint-Truiden met kinderen zijn diverse queestes uitgezet: je kan schatjagen in en rondom de stad. De stadsqueeste is zo’n 3 kilometer lang en via negen monumenten ga je op zoek naar de schat. Maar er is er bijvoorbeeld ook een voor op de fiets. Bekijk hier de info.

Beklim de Abdijtoren

De Abdijtoren staat bekend als het baken van de stad. Wat zo tof is, is dat je deze toren mag beklimmen. Dit zijn welgeteld 196 treden. Onderweg kom je langs vijf rust- en ervaringsplatforms. En ben je eenmaal boven, dan geniet je van het mooie uitzicht over de stad en de omgeving.

Wandelbossen

In Sint-Truiden zijn er heel wat mogelijkheden om lekker naar buiten te gaan met het gezin.

Bij het Provinciaal domein Nieuwenhoven tref je een heel mooi bos met een speeltuin en een café. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet.

Ook bij Domein ’t Speelhof kan je goed terecht als je in Sint-Truiden met kinderen bent. Hier vind je onder andere een klein dierenpark, leuke speeltuin en een restaurant.

  • Vlak achter het station van Sint-Truiden vind je de Fruitvallei. Er is een korte route voor de kinderen uitgezet en er is een speel-en picknickweide met een lange glijbaan. Zeker fijn voor op een mooie dag.

Museum DE MINDERE

Het Museum DE MINDERE is een aanrader als je in Sint-Truiden met kinderen bent. Voor kinderen van 3 – 6 jaar en voor kinderen van 6 – 12 jaar zijn er opdrachten bedacht. Op deze manier kunnen de kinderen op een speelse wijze door het museum gaan en het een en ander leren en ontdekken.

Zwembad Sint-Pieter

Heb je zin om te gaan zwemmen? Het Zwembad Sint-Pieter is dan zeker tof om te bezoeken. Zo zijn hier onder andere glijbanen, er is een snelstroombad, een badje voor peuters en een whirlpooltuin.

  • Wat ook tof is, is dat er in Sint-Truiden heel wat restaurants zijn met een speeltuin of een speelhoek. Op deze site zie je er een overzicht van.
Hotel Stayen

Overnachten in Sint-Truiden met kinderen

Hotel Stayen met familiekamers biedt gratis toegang tot de fitness- en wellnessfaciliteiten in de buurt van het hotel.

Hof van Stayen wordt beoordeeld met een 8,3, heeft luxe familiekamers, een tuin, gratis privéparkeergelegenheid, een gemeenschappelijke lounge, buitenzwembad en een terras.

Lees ook:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën