Dit is er te doen in Willemstad, Curacao

Curacao is meer dan zon, zee en strand. Er is bijvoorbeeld veel mooie natuur. In deze reisblog ga ik in op wat te doen in Willemstad. Willemstad, de hoofdstad van Curacao, is namelijk echt een bezoek waard. Er is van alles te doen en te zien. Heb jij tips over Willemstad, laat het weten in de reacties!

Doen in Willemstad

Winkelen

Veel toeristen willen tijdens hun vakantie winkelen (mijn man niet, dus daarom houd ik het op veel). In Willemstad zijn er een aantal opties. Zeker te bezoeken is de drijvende markt: hier koop je groente en fruit. De kraampjes zijn boten, vandaar de term drijvende markt. Leuk ook om de markt van de zijkant, op de brug, te bekijken. Zo zie je ook hoe de aanvoer van producten gaat.

Ook een mooie plek om te winkelen is het winkelcentrum Riffort, dat erachter overloopt in winkelcentrum Renaissance. Daarnaast kan je ook naar Zuikertuin Mall, hier zit zelfs een Jamin. In Punda vind je in de Breedestraat veel winkels.

Te doen in Willemstad: Gekleurde huizen Handelskade

Curacao staat bekend om de gekleurde huizen aan de Handelskade. Aan de overkant zit je bij restaurant De Gouverneur en vanaf daar heb je het beste uitzicht op deze huizen.

Lees ook: alle tips over Curacao met kinderen!

IMG_6695 - kopie

Museum

Absoluut een bezoek waard is museum Kura Hulanda, dat ingaat op de geschiedenis van Curacao en de slavernij. Indrukwekkend! Andere aanraders zijn het Fort Kerk Museum en het Joods Cultureel Historisch museum. In het centrum van Willemstad kan je ook naar het Museum Kura Hulanda gaan. Dit staat in het teken van de tot slaaf gemaakte Afrikanen. Je ziet hoe dit in zijn werk ging, vanaf het gevangen nemen van de mensen. Dit is zeer indrukwekkend en goed om bij stil te staan.

Wandelroute

Ontzettend leuk om te doen in Willemstad is wandelen met Dushi Walks Curacao. Robert is je gids en hij brengt je naar plekken waar je anders niet zou komen op Curacao. Hij heeft veel te vertellen, neem je fototoestel mee!

Toen wij er waren was de dierentuin in verbouwing, wel was er het één en ander aan dieren te zien en de grote speeltuin was open. De toegang is gratis, dus sowieso leuk om er even heen te gaan.

IMG_5117

Baby Park Tutu

Baby Park Tutu is een grote speeltuin in Willemstad en de toegang is gratis. Deze speeltuin is altijd open, heel kleurrijk en echt een aanrader. Wij hingen in schommelstoelen terwijl de kinderen uren aan het spelen waren. Helaas is de speeltuin inmiddels vervallen.

Baby Park Tutu-foto

Restaurants

En natuurlijk, op Curacao en in Willemstad zijn heel veel leuke restaurants. In de riffort Mall hebben wij heerlijke koffie gedronken bij het DE café. Daarnaast zit een ijssalon met goed ijs.

Wil je heel local eten? Ga naar Plaza Bieu, waar je aan lange tafels eet samen met de locals voor een heel acceptabel bedrag. Daarvoor staat een kraampje waar je heerlijke verse smoothies haalt. Als je het zonder toegevoegd suiker wilt moet je dit even aangeven. Een goed visrestaurant is Perla Del Mar.

Kura Hulanda Curacao
Kura Hulanda museum

Stranden – Te doen in Willemstad

Curacao en prachtige stranden gaan hand in hand. Ook ten oosten van Willemstad liggen mooie stranden. Bij de bekende Jan Thielbaai, de Caracasbaai en het strand van het Sea Aquarium bijvoorbeeld.

De Jan Thiel is het bekendste deel van Curacao onder de vele Nederlandse toeristen. Bij de Jan Thiel vind je restaurants, hotels en natuurlijk stranden. Ook is het een goed gebied voor watersporten waaronder duiken en snorkelen. Daarnaast is er een mooi natuurgebied met oude zoutpannen. (Er wordt altijd gezegd dat je entree moet betalen. Als je aangeeft dat je een ijsje komt eten rijd je zo door!)

Caracasbaai: dit strand is vooral heel erg gezellig. Wil je echt tussen de locals zijn en het is zondag? Ga dan naar de Caracasbaai. Hele families zitten hier gezellig samen te eten.

Te doen in Willemstad

Niet helemaal ten oosten van Willemstad maar toch wil ik dit strand ook noemen: playa Kanoa. Wij waren hier op een van de eerste dagen van onze vakantie met de kinderen op Curacao. Dit strand noem ik omdat het totaal anders is dan de andere stranden op het eiland. Het is wild, er wordt veel gesurft en er ligt geen wit zand. Wat je wel vindt is een natuurlijk pierenbad en een totaal andere sfeer.

te doen in Willemstad Beekenburg

Activiteiten Oostelijk Curacao – omgeving Willemstad

Met de kinderen is er heel wat te doen in het oostelijk deel van Curacao. Naar het Sea aquarium gaan bijvoorbeeld! Hoogtepunt voor mijn kinderen waren de dolfijnen. Wat ook een erg leuke ontdekking was, was ChiChi Curacao. Dit is bekend vanwege de kenmerkende poppetjes. Maar er blijkt ook een tuin te zijn die de kinderen laat ontdekken. Lees meer erover in het artikel ChiChi Curacao. Vlakbij Chichi Curacao vind je ook de Aloë Vera plantage. Je komt hier voor een rondleiding of omdat je spullen wilt kopen in de winkel.

te doen in Willemstad Beekenburg Fort

Fort Beekenburg

Fort Beekenburg is echt een mooi hoogtepunt van het eiland. Dit is een fort bij de Caracasbaai. Je kan erin en helemaal naar boven lopen, toegang is gratis. Er ligt overal glas dus pas op als je op slippers loopt. Het fort zelf is mooi gerestaureerd, onderweg naar dat gedeelte kom je delen van vroegere verdedigingsmuren tegen.

Let op: deze informatie komt uit 2015, dus het kan zijn dat dit inmiddels achterhaald is.

Fort Beekenburg, gratis toegankelijk, biedt een mooie mix tussen historie en uitzicht!

Curacao
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.