Net over de grens in Duitsland met kids | 11x Uitjes

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te doen. Voordeel in vergelijking met Nederland en België is dat deze uitjes vaak wat goedkoper zijn dan de uitjes in het eigen land. Hier lees je onze top 11 tips voor kinderactiviteiten net achter de grens.

Kinderactiviteiten net over de grens in Duitsland

Movie Park Germany

De eerste tip voor een leuk uitje net over de grens is Movie Park Germany! Het ligt niet heel dichtbij, op zeker 1,5 uur rijden vanaf Nijmegen, maar heeft wel veel in huis voor een gezellig dagje uit. Het park staat in het teken van films. Er zijn allerlei attracties voor jong en oud, zoals achtbanen, een wildwaterbaan en droptower. Daarnaast zijn er gedurende de dag diverse shows en verschillende Meet and Greets met filmhelden. Je kan eventueel een combinatie boeken van ticket en hotel bij het park.

Ketteler Hof

Het Ketteler Hof is een heel divers uitje net over de grens in Duitsland. Dit park ligt ten noorden van de stad Essen, op zo’n 1,5 uur rijden vanaf de grens. Dit speelpark ligt in de natuur. Het aanbod in het park is divers, van creatieve speelplekken tot een zomerrodelbaan en een grote waterglijbaan. Regent het of is het koud? Dan is de overdekte speelhal met verschillende speelwerelden geopend. Verder is er een kinderboerderij en een peutergedeelte. Peuters kunnen bijvoorbeeld spelen in het maisbad, tractor rijden of een hindernisbaan bouwen.

Kinderspielparadies Crocky – net over de grens in Duitsland vanaf Almelo

Het Kinderspielparadies Crocky ligt noordelijk, op ongeveer een half uur rijden vanaf Almelo. Het park ligt in Nordhorn en biedt zowel indoor als buiten een grote speelplek. Er zijn tal van speeltoestellen, trampolines, glijbanen en rodelbanen. Of rijd op de elektrische auto’s, motoren en driewielers en ga daarna griezelen in het spookhuis. Buiten is er onder meer een racebaan, springkussen, kinderkasteel, kabelbaan en een grote, opblaasbare waterglijbaan.

Ben je op stap met peuters, dan is er voor hen een speciale speelruimte met minitrampolines, klimtoestellen, springkastelen, een ballenbad en rubberen dieren om mee te spelen.

Wunderland Kalkar

Het pretpark Wunderland Kalkar ligt op ongeveer 45 minuten rijden vanaf Nijmegen. Ideaal aan dit uitje net over de grens in Duitsland is dat het een all-inclusive pretpark is. Dit betekent dat het eten en drinken al bij de prijs is inbegrepen. Dit maakt het een betaalbaar dagje uit met het gezin.

Dit park is op de site van een onafgemaakte kerncentrale gebouwd, dus de omgeving waarin je rondloopt is bijzonder. Er zijn in het park ruim 40 attracties en er zijn een aantal attracties waar iedereen, qua lengte en leeftijd, in mag. Vergelijk dit pretpark het best met een grote buitenspeeltuin in combinatie met PlopsaCoo. Dus geen enorme overvloed aan achtbanen en andere wilde attracties, maar wel tof om met (jonge) kinderen te bezoeken.

Freizeitpark Zomerrodelbaan Ibbenbüren

Het pretpark Zomerrodelbaan Ibbenbüren ligt op ongeveer 50 minuten rijden vanaf Enschede, in het noorden van het Münsterland. Je hebt hier de oudste zomerrodelbaan het land, deze is bijna 100 jaar oud. Op houten sleeën glijd je van de 100 meter lange heuvel af. Daarnaast is er een sprookjesbos en een klein attractiepark voor kids tot een jaar of 10. Er zijn diverse speeltuinen. Je bent hier maximaal een dagdeel zoet, het is niet zo’n groot park. Combineer het eventueel met wandelen in het mooie Teutoburgerwoud.

Bahia Erlebnisbad in Bocholt

Zoek je naar een subtropisch zwembad net over de grens in Duitsland, dan is Bahia Erlebnisbad aan te raden. Dit ligt in Bocholt en dat is net voorbij de grens bij het Nederlandse Doetinchem. Er is hier zowel een zwembadcomplex als een grote sauna. Vanaf de springtoren spring je vanaf drie meter hoogte in het diepe bad. Voor jonge kinderen is hier een avonturenbad, met ongeveer 20 verschillende attracties waar ze mee kunnen spelen. Voor kinderen vanaf zes jaar, onder begeleiding van een volwasssene, zijn er vier verschillende glijbanen. Buiten is er een brede glijbaan.

Irrland

Het Irrland is een themapark voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Dit ligt net over de Duitse grens, op ongeveer een half uur rijden vanaf de stad Venlo. Het is een zogenaamd all-weather pretpark, dus geschikt voor zomerse en minder zomerse dagen. Je hebt hier 90 verschillende attracties, binnen en buiten. Ook zijn er een aantal waterattracties en dieren. De waterattracties zijn geopend op warme dagen en dan heb je badkleding nodig om daarin te mogen. Het is een groot park en voor kleinere kinderen wordt aangeraden om ze een polsbandje om te doen met je telefoonnummer erop voor de zekerheid.

Dierentuinen net over de grens in Duitsland

Net over de grens zijn er een aantal leuke dierentuinen. Groot voordeel is dat de toegangsprijs over het algemeen een stuk lager ligt dan in Nederland! En de meeste dierentuinen liggen in of bij een leuke stad, dus dan kan je het bezoek combineren met een stedentrip of veelzijdig dagje uit.

Allwetterzoo Münster

De eerste tip is om naar de Allwetterzoo Münster te gaan, dit ligt op ongeveer een uur rijden vanaf Enschede. Dit is de opvolger van de oude dierentuin van de stad en dit park is in 1974 geopend. De architecten van de dierentuin hadden het idee om alle grote dierenverblijven met elkaar te verbinden met overdekte paden, all-weather corridors. Hierdoor kreeg deze dierentuin de naam “All Weather Zoo”. Er ligt nu een vijf kilometer lang netwerk van paden, waarvan ongeveer een kilometer bedekt is. Met het toegangsticket voor de dierentuin kun je ook de Robbenhaven en het Westfaalse Paardenmuseum in de all-weather dierentuin bezoeken.

En dan de dierentuin zelf, dit is een van de mooiste van het land! Er leven ongeveer 3.000 dieren en ruim 300 diersoorten. Op bepaalde tijden mag je zelf de dieren voeren als de olifant, pinguïn en papegaai, er zijn meerdere grote speelplaatsen en er is een kinderboerderij.

Dierentuin Nordhorn ligt net over de grens in Duitsland

Een uitje net over de grens in Duitsland is het Tierpark Nordhorn, met meer dan 2.500 dieren van ruim 100 verschillende soorten. Het dierenpark ligt op ongeveer een half uur rijden vanaf Enschede. Er is onder meer een grote Afrikaanse savanne met 4 diersoorten, Amfibieënhuis, er zijn Europese wolven, zeehonden en ga ook kijken in het Zuid-Amerika huis. Bij de kinderboerderij naast de speeltuin, leven huisdieren die gewend zijn aan veelvuldig contact met de dierentuinbezoekers.

Natuurlijk zijn er allerlei speeltuinen voor de kinderen. Het “Max Avonturenland” is het 200 m2 grote, verwarmde indoor-speelterrein van drie niveaus. Vlakbij de historische Vechteboerderij is er een kleine speeltuin met een klimtuin. Midden in de dierentuin is een grote speeltuin, de kinderboerderij en de aangrenzende cafetaria.

Zoo Osnabrück

De Zoo Osnabrück ligt op een uur rijden van Enschede. Dit is een leuke dierentuin en ook de stad Osnabrück is leuk om te bezoeken. Het is een grote dierentuin waar je zo 4 tot 5 uur rondloopt om het geheel te zien. Dat is dan nog zonder uitgebreide speelpauzes bij een van de vier grote speelplekken. Het leuke van deze dierentuin is dat het uit meerdere themagebieden bestaat, met een ondergronds labyrint waar je dieren kan zien die onder de grond leven. In Ankor Wat leven de apen en natuurlijk zijn er heel veel andere gebieden en dieren te zien. Daarnaast zijn er een aantal speelplekken als de modderspeeltuin, kinderboerderij en verschillende eetgelegenheden.

Honden zijn aangelijnd welkom, alleen niet in ieder verblijf. Er zijn magnetrons waarin je babyvoeding kan opwarmen.

Biotopwildpark Anholter Schweiz

Laatste tip voor een uitje over de Duitse grens is het Biotopwildpark Anholter Schweiz, op 40 minuten rijden vanaf Arnhem! Het biotoop wildpark ligt in een bosrijke omgeving en is verdeeld in 7 biotopen, met hoefdieren, roofdieren, knaagdieren en vogels. Alle dieren in het wildpark leven in grote, diervriendelijke verblijven en volières. 

Honden zijn niet toegestaan, kinderen mogen met een klein loopfietsje zonder pedalen naar binnen.

Dat waren ze al, de tips voor leuke uitjes net over de grens in Duitsland! Lees ook wat de leukste Duitse steden zijn of bekijk de uitjes in Nederland.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën