Caen met kinderen | 11x Uitjes

Wat is er te doen in de Franse stad Caen met kinderen? Wij waren hier met het gezin tijdens de zomervakantie. Hier lees je onze tips voor een bezoek aan deze plaats in Normandië! Leuk om op te letten als je in Caen bent is de street art die je op allerlei plekken in de stad ziet.

Na een stedentrip naar Rouen met de kids in 2018 was ik heel benieuwd wat de stad Caen te bieden heeft. Rouen was echt een verrassing: veel te doen en een mooi centrum. Wat heeft Caen te bieden? Ik deel het in deze blog!

Ondanks bombardementen is er in Caen gelukkig mooi erfgoed bewaard gebleven. De stad ligt op zo’n 15 kilometer afstand van de kust, dus een combinatie van stad en strand is heel goed mogelijk. Caen wordt ook wel de stad van de 100 klokken genoemd.

Doen in Caen met kinderen

Wil je Caen te voet ontdekken met het gezin, begin dan bij de VVV van Caen. Hier zijn boekjes met een familietour door het historische centrum van de stad te verkrijgen, speciaal gemaakt voor families. Je ontdekt op een leuke manier allerlei delen van de stad met de honderd torens.

De kloosters

Laten we beginnen met enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad: de kloosters. Dit zijn Abbaye-aux-Hommes en Abbaye-aux-Dames. Willem de Veroveraar liet deze kloosters bouwen om zijn huwelijk te redden. Deze twee kloosters behoren nu tot de beroemdste monumenten van Caen.

Mémorial de Caen

Het Mémorial de Caen is een van de bekendste musea van de stad. In dit museum gaat het over oorlog en vrede. Onder andere de Tweede Wereldoorlog komt aan bod met de bevrijding. In het museum staat de beleving centraal. Toegang is niet goedkoop maar ben je geïnteresseerd in geschiedenis, dan is dit zeker wel de moeite waard! (Website)

kasteel Normandië

Château de Caen

Het kasteel van Caen is enorm (een van de grootste in Europa) en het is gratis toegankelijk. Ben je in Caen met kinderen, dan wil je een bezoek aan dit kasteel niet overslaan! In het kasteel zijn een aantal musea gevestigd.

Église Saint-Pierre

De kerk in het centrum van de stad, Église Saint-Pierre, is prachtig. Deze kerk is iedere dag, behalve op zondagmiddag en feestdagen, toegankelijk. De toren en het dak van de kerk werden in 1944 verwoest vanwege een beschieting tijdens de oorlog.

Jardin des Plantes

Een van de plekken in een stad waar wij graag heengaan met de kinderen is de botanische tuin. In Caen kan je terecht in de Jardin des Plantes (5 place Blot). Deze tuin is gratis toegankelijk.

Zoek je meer groen en uitjes in de natuur rondom Caen met kinderen? Op deze pagina van het toerismebureau vind je allerlei leuke uitjes. Voor families wordt bijvoorbeeld Bird Hill (Parc de la colline aux oiseaux, adres: Avenue Amiral Mountbatten) aangeraden, dit is een groot park ten noorden van Caen. Dit is een aangelegd park van 17 hectare. Met een mozaïek van tuinen en een prachtig panorama over de stad. Daarnaast is er onder andere een rozentuin en een labyrinth.

Caen met kinderen
Caen

Festyland Parc

Zoek je een pretpark om heen te gaan, ter afwisseling van alle culturele en historische activiteiten? In de omgeving van Caen kan je naar het pretpark Festyland Parc. Dit park is niet groot zoals de Efteling, denk eerder aan Julianatoren. Dit pretpark wordt door bezoekers vooral aangeraden voor gezinnen met kinderen tot een jaar of 10.

Zoo de Jurques

Op een minuut of 20 vanaf het centrum van de stad vind je de dierentuin Zoo de Jurques. Ga je hierheen, reken dan op ongeveer een dagdeel vermaak. De nadruk ligt hier op katachtigen, waaronder witte leeuwen en lynxen.

Speeltuinen in Caen met kinderen

Ben je in Caen met kinderen en zoek je een binnenspeeltuin? Binnenspeeltuin Royal Kids ligt vlakbij Caen in Hérouville-Saint-Clair. Deze speeltuin is geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Sokken dragen is verplicht voor kids en ouders!

Andere tip hier is een bezoek aan Beauregard Aventure. Dit is een klimbos, geschikt voor (bijna) alle leeftijden. De parcoursen zijn er in allerlei moeilijkheidsgraden. Voor de hele kleintjes zijn er hier 2 parcoursen, voor de oudere kinderen zijn er 4 parcoursen. En voor de dapperen is er een extra parcours. Als je wilt dan kan je hier een vrije val ervaren.J

Zoek je naar speeltuinen in Caen met kinderen? Op deze kaart staan 90 speelplaatsen in de stad!

Historisch park Ornavik

Zoek je een leuk uitje in de omgeving van Caen met kinderen, dan is een bezoek aan het historische park Ornavik aan te raden. Hier ga je terug naar de sfeer van de middeleeuwen en ontdek je het dagelijks leven van die tijd. Daarnaast maak je een wandeling door het Karolingische dorp en er is een Vikingruimte in aanbouw.

Petit Lourdes d’Hérouville-Saint-Clair

Le Petit Lourdes is een Maria-heiligdom en je vindt dit in de stad Hérouville-Saint-Clair in de regio Calvados. Dit is een exacte tweederde replica van Lourdes en het werd gebouwd tussen 1879 en 1885. Een bijzonder uitje in de omgeving van Caen met kinderen!

Novotel Caen Côte de Nacre

Overnachten in Caen met kinderen

Wil je langer in deze stad verblijven? Dan zijn dit enkele aanraders om te overnachten met het gezin:

Novotel Caen Côte de Nacre heeft een verwarmd buitenzwembad. Je verblijft in een classic kamer voor 2 personen met een slaapbank voor 2 Personen.

Dat waren ze, onze tips voor een dagje Caen of een stedentrip Caen. Heb jij tips die niet in de lijst staan, deel die met ons! Wil je meer tips lezen, dan zijn deze blogs wellicht interessant om te lezen:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën