West-Amerika en New York met dreumes

Rondreis door Amerika met camper

0

Een gastblogger vertrok met haar man en hun kindje van toen 1 jaar en 2 op vakantie naar Amerika. Ze bezochten West-Amerika en New York met dreumes! Zij delen hun ervaringen in deze blog. Lees ook op haar eigen blog over hun reis.

Rondreizen door Amerika was altijd al een droom van mij. Ik wilde de Grand Canyon zien en ik wilde alles meemaken wat je op televisie en in films ziet. Mijn schoonmoeder wilde ons graag meenemen maar toen bleek ik zwanger. We hebben de vakantie dus uitgesteld en zijn uiteindelijk naar Amerika gegaan na mijn bevalling. Samen met mijn schoonmoeder, schoonbroer en zijn vriendin gingen we naar West-Amerika. Omdat New York toch op de route ligt, besloten mijn lief en ik onze vakantie met ons gezinnetje af te sluiten met nog 5 dagen New York met dreumes.

Ook naar Amerika met dreumes? De nationale parken en steden in West-Amerika is een 21-daagse, individuele familiereis. Je verkent onder andere de natuurparken Yosemite, Bryce Canyon en de Grand Canyon. Daarnaast bezoek je de steden San Francisco, Las Vegas en Los Angeles. 

Onze vakantie in West-Amerika en New York met dreumes

De reis naar Amerika begint natuurlijk met een lange vlucht maar dit ging helemaal goed! Wij begonnen onze rondreis door West-Amerika in Los Angelos. Na twee nachten haalden we onze enorme camper op en startte de reis echt. We hadden een camper gehuurd en dat was een mega aanrader, de vrijheid die je dan hebt en de plekken waar je kan verblijven zijn zo bijzonder.

In het westen van Amerika is zoveel leuks te doen en er zijn veel mooie dingen te zien! Het strand, bijvoorbeeld in Los Angeles is altijd tof. Ook de Grand Canyon en een wandeling door Bryce Canyon kan ik aanraden. Onze spruit keek zijn ogen uit in de draagzak op de rug van mijn lief. Ook waren wij bij de Bryce Canyon, Yosemite en het Sequoia National Park. We eindigden de rondreis door West-Amerika in San Francisco. Deze stad is erg mooi en echt een aanrader. Onze peuter vond Pier 39 erg leuk, dit kwam door de zeeleeuwen.

Kindvriendelijk Amerika

Het viel ons direct op hoe mega kindvriendelijk Amerika is, zowel in West-Amerika als in New York met dreumes. In de restaurants zijn kinderstoelen, de bevolking is erg vriendelijk, de medische voorzieningen zijn op orde. Wij hadden een draagzak en een buggy mee en hebben alles gewoon kunnen ondernemen.

Van wandelingen door Bryce Canyon tot winkelen in Las Vegas. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe je je vakantie inricht. Zo konden mijn lief en ik niet mee naar de Cirque du Soleil voorstelling in Las Vegas omdat onze spruit niet mee mocht. Voor onze spruit maakte het niet uit of we naar België of Amerika gingen, zolang wij bij hem waren was het goed.

Kindvriendelijke restaurants onderweg

Wij hebben in de camper regelmatig zelf gekookt. Maar natuurlijk hebben we ook een aantal typisch Amerikaanse dingen geprobeerd. Zoals Cheesecake factory (heel fijn met kinderen) en TGIF, maar ook kleinere tentjes zijn top.

Aandachtspunten tijdens een rondreis

Wat we jammer vinden is dat we tijdens onze rondreis eigenlijk nog meer hadden willen zien. We deden een bepaalde route in 2 weken en dan moet je keuzes maken. We hebben mega gave dingen gezien, maar ik zou heel graag nog eens terug gaan om plekken die we nu over moesten slaan alsnog te bezoeken.

Verder was het minpunt dat onze spruit in de camper geen fijne eigen plek had om te slapen. Een camping bedje paste er niet in en een groot ben durfden we niet, dus hij heeft 2 weken tussen ons in geslapen. Huur je ook een camper en ga je op reis met een baby of dreumes, let hier dan op!

New York met dreumes

Wat een ervaring was het om als gezin naar New York te gaan! Alles dat je altijd in de series en films ziet, kan je nu eindelijk in het echt zien. In New York verbleven we in een super fijn Hotel in Soho. Dit hotel lag centraal, waardoor we vanuit het hotel zo naar bezienswaardigheden konden lopen.

In New York heb je hele gave speeltuinen en natuurlijk Central Park. Ontbijten buiten de deur (dus niet in je Hotel) vonden wij in New York ook erg leuk. Vraag in het hotel eens wat de aanraders zijn. Daarnaast hebben wij veel bekende bezienswaardigheden gezien als het Vrijheidsbeeld, Times Square, de Brooklyn Bridge en het 9/11 Memorial. New York met dreumes bezoeken is ook echt een aanrader, wat een leuke stad is het.

Onze ervaringen in Amerika met dreumes

Als je twijfelt of je naar Amerika op vakantie wil gaan met kinderen kan ik 1 antwoord geven: DOEN. Ik vond het ook mega spannend op vakantie met een dreumes, maar uiteindelijk was het zo fantastisch en bijzonder. 

Ooit, als onze kinderen groter zijn wil ik ze weer meenemen. Ik wil ze laten zien hoe gaaf het daar is. De leeftijd die onze spruit op dat moment had was ideaal. Hij wilde vooral bij ons zijn en dat was 3 weken non stop het geval, dus heel fijn voor hem.

Meer over Amerika lezen?
Californië per camper
Florida met baby

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.