Gezond op vakantie? 5 tips om gezond en gezellig je vakantie door te komen

Vakantie is voor kinderen vaak een moment van ultiem genieten. Zon, zee en strand, urenlang ongestoord spelen en de volledige aandacht voor elkaar. Toch gebeuren er geregeld ongelukken op vakantie. Hoe voorkom je dit en wat doe je, als het toch is misgegaan? We zetten wat tips voor je op een rij.

Zo blijf je gezond op vakantie

Verbranding

In de zomervakantie zitten je kinderen meer in de zon dan anders. Goed smeren is het advies, maar als ze de hele dag over de camping struinen is het lastig om dit in de gaten te houden. Koele, luchtdoorlatende shirts met lange mouwen houden je kinderen verbrandingsvrij.

Zonneallergie

De zon die voor verbranding kan zorgen, kan ook een zonnesteek of zonneallergie tot gevolg hebben. Uitjes plannen in de ochtend of einde middag is dus een goed idee als je gezond op vakantie wilt gaan, op het heetst van de dag kan je beter de zon vermijden.

Insectenbeten

Muggen, teken, wespen, er vliegt en kruipt genoeg op je vakantieadres. Het is altijd goed om een prik of beet even in de gaten te houden. Een allergische reactie vraagt om een bezoekje aan de arts, bij een tekenbeet moet je alert zijn op een cirkel rondom de beet. Is dit het geval, of zat de teek langer dan 24 uur op je huid? Ga dan gauw naar de dokter.

Beurs of gebroken

Uitglijden bij het zwembad, struikelen over een stuk tentzeil: op vakantie gebeuren ongelukjes. Vaak met een schaaf of blauwe plek als gevolg, soms heeft je kind meer pech en moet een dokter kijken naar de wond. Zorg in alle gevallen voor een goed gevulde EHBO doos voor alle kleine valpartijen!

Buikkrampen

Op vakantie eet je vaak anders dan dat je gewend bent. Je lijf heeft tijd nodig om te wennen aan ander eten en kan hier extreem op reageren. Heb jij of je kind last van buikkrampen en diarree? Zorg dan dat je genoeg blijft drinken. Wees alert op uitdrogingsverschijnselen en hou rust, zo ben je er snel weer bovenop.

Zit het toch tegen en heb je een ziekte in je gezin? Zorg dan dat je weet hoe het zit met de kosten en jouw dekking. Als je een Nederlandse zorgverzekering hebt, heb je automatisch wereldwijde dekking.

Het gaat dan om medische hulp die niet kan wachten tot je weer in Nederland bent. Echter, als de medische kosten op je vakantieadres hoger zijn dan in Nederland, dan ben je zelf verantwoordelijk voor dit verschil. Een aanvullende reisverzekering kan je hiermee helpen.

Goed beslagen ten ijs

Wil je weten hoe jij verzekerd bent op reis en erbuiten? Ga dan voor het eind van het jaar je zorgverzekering vergelijken en voorkom tegenslag. Als je weet dat je het allemaal goed geregeld hebt, kan je je volledig richten op de bloedneus van je kind en heb je geen zorgen om de financiële rompslomp achteraf.

Verder lezen na dit artikel over gezond op vakantie gaan en blijven? Lees onze tips voor vliegen met kinderen!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën