Fotoverslag wandeling Hoorn

Onlangs was ik een middag in Hoorn. Wandelen, koffie drinken en naar een museum als ik het samenvat. We kwamen de bordjes van Wandelnetwerk Noord-Holland regelmatig tegen onderweg. Bekijk hieronder het verslag van de wandeling Hoorn.

De wandeling door Hoorn was er een van het Wandelnetwerk Noord-Holland, deze wordt door middel van paaltjes aangegeven.

Wandeling Hoorn

We komen uit het station. Wandeling Hoorn kan beginnen!

Zaterdag

Het is zaterdag dus wat drukker in de stad dan op andere dagen. Maar het is nergens te druk, niet te vergelijken met de Kalverstraat in het weekend dus.

Eerste stop: Bagels & Beans. Een andere favoriet vlakbij is Local Hoorn, met goede koffie en betaalbare broodjes.

IMG_7229

Het valt me op hoeveel monumenten er zijn in Hoorn. Heel veel karakteristieke woningen. Wandelen in Hoorn is dus echt een aanrader. Het doet me denken aan Haarlem maar dan een stuk kleiner en Edam, maar dan wat drukker en groter.

IMG_7232

Vrij snel nadat ik uit de Bagels kom, loop ik tegen dit café aan. Het ziet er heel sfeervol uit. Deze onthoud ik voor een volgende keer. Dit restaurant heet Loft der Zotheid.

Museum van de 20e eeuw en haven van Hoorn

Ik duik het laatste stukje van de winkelstraat in. Ik ben namelijk onderweg naar het museum van de 20e eeuw. Onderweg kom je langs het Westfries Museum.

IMG_7244
IMG_7240
IMG_7242
IMG_7250


Ik kom op een gezellig plein aan. Het ziet eruit alsof het in de avond de plek is waar je uit kan gaan. Overdag ziet het er vooral mooi uit.

IJsselmeer

Hierachter is de haven, aan het IJsselmeer. Hoorn heeft veel te bieden: prachtig centrum vol monumenten, een haven, musea, ligging aan het water.

IMG_7255
IMG_7256

Wandeling Hoorn Wandelnetwerk

Zoals beloofd: de bordjes van het Wandelnetwerk. Als je een mooie ronde door de stad wil lopen, volg deze bordjes.

IMG_7257
IMG_7328

Het museum van de 20e eeuw, mijn doel van vandaag. Dit museum is gevestigd in een voormalige gevangenis. Zie ook de foto hieronder. Over het museum, een aanrader, plaats ik komende maandag een verslag. Het is tegen het eind van de middag als ik uit het museum kom. Zoon heeft er anderhalf uur gespeeld, nadat we al een tijd rondgelopen hadden. Ik besluit om via de dijk terug te lopen naar het station. Daarna loop ik het laatste stuk door het centrum. Het centrum van Hoorn is niet heel groot, je kan de stad zoals ik deed in een dag bezoeken. Als je meerdere musea wilt bezoeken, of ook een ritje met de stoomtram wilt maken, zou ik een weekend nemen om de stad en de omgeving te verkennen.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

1 reactie
  1. Rowan - sillysis.nl zegt

    Wat een leuk fotoverslag zeg! Hoorn ziet er mooi en gezellig uit! Ben benieuwd naar je verslag over bagels and beans!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.