Roest – Stadsstrand in Amsterdam

Onlangs had ik een zakelijke afspraak. De vraag was of we in Amsterdam Oost af konden spreken. De oppas en de gastouders zijn met vakantie, dus ik nam de kinderen mee naar deze afspraak. Een kindvriendelijk café zocht ik waar je ook voor een afspraak kan zijn. Het werd Roest, een stadsstrand in Amsterdam, een topper! Lees in dit artikel waarom wij zo blij werden van dit stadsstrand.

Stadsstrand in Amsterdam: Roest

We kwamen om 12.00 aan bij Roest, het restaurant ging net open. Toen we aankwamen was het nog droog. We liepen de hoek om en zagen een enorm strand. Hangmatten, relaxte stoelen, tafels en een stoel voor de badmeester. Wat een heerlijke omgeving! De kinderen renden direct rond, de jongste vond een emmer en begon zand te scheppen. We zochten een tafel en begonnen aan ons overleg.

Stadsstrand in Amsterdam-roest-hotspot-kindvirendelijk

Roest is niet enkel een stadsstrand in Amsterdam. Je kan er ook eten! Omdat het begon te regenen gingen wij binnen zitten. We bestelden eten en drinken aan de bar. Drinken neem je direct mee, voor het eten krijg je een pieper. Wij bestelden een pasta en een hamburger. Goed eten voor een goede prijs. Ik zou de pasta de volgende keer weer bestellen.

Kindvriendelijke hotspot

Met je kinderen kan je hier zeker terecht! Heel veel speelruimte, andere gezinnen dus kids om mee te spelen en een relaxte sfeer. Vlakbij het centrum van Amsterdam en toch zo’n ontspannen sfeer, hangmatjes en een stormbaan achterin. Ik kan je maar een tip geven: ga er gewoon een keer genieten.

Kunst, feesten, rolschaatsdisco en Cultuur

De eerste keer dat ik hoorde over Roest was toen mijn zus op Facebook plaatste dat ze er bij een rolschaatsdisco was! Op de website lees ik het volgende: “Zo is Roest naast een uniek café ook een creatieve vrijplaats voor film, theater, festival en DJ’s waar vernieuwing en inspiratie altijd de boventoon voeren.” Dus naast café en stadsstrand is Roest nog veel meer! Ga dus zeker een kijkje nemen, relax en enjoy!

Lees ook: tips voor kindvriendelijke stranden en doen tijdens een dagje Amsterdam!

Stadsstrand in Amsterdam-roest-hotspot-kindvriendelijk
Stadsstrand in Amsterdam-roest-hotspot-kindvriendelijk
Stadsstrand in Amsterdam-roest-hotspot-kindvriendelijk
Stadsstrand in Amsterdam-roest-hotspot-kindvriendelijk
IMG_20160727_133101
Stadsstrand in Amsterdam-roest-hotspot-kindvirendelijk
Stadsstrand in Amsterdam-roest-hotspot-kindvriendelijk
2 Comments
  1. Demi | DE KOOKFABRIEK zegt

    Ziet er heerlijk relaxed uit! Leuk hier eens een bezoekje te brengen!

  2. Sanne zegt

    Super fijne plek! Ook hun hippie markt is een aanrader!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.