Oude kerk Amsterdam: Koffieschenkerij

Onlangs was ik met mijn zoon een ochtend in Amsterdam. We gingen naar een museum met een verborgen kerk op zolder in een grachtenpand. Onderweg kwamen we bij de Oude kerk Amsterdam een koffie schenkerij tegen. Toen we uit het museum kwamen, liepen we terug om te genieten in de mooie tuin van dit café.

Oude Kerk Amsterdam

Het is midden in de winter maar als we in de tuin zijn besluit ik dat we buiten blijven en op het terras gaan zitten. Zoon zit in de wagen. Als ik hem met zijn hoofd naar de ingang gericht parkeer, protesteert hij. Hij wil de tuin en de grachten zien. Deze bar zit namelijk in het centrum van Amsterdam: naast de oude kerk, aan één van de grachten. We zitten heerlijk in de tuin, in de stilte genieten van de drukte op de grachten.

Binnen kan je bestellen. Er is koffie, thee (heel wat soorten), chocolademelk en fris. Daarnaast is er ook eten: onder andere taart en wat broodjes, croissants ook.

Oude Kerk Amsterdam
Oude Kerk Amsterdam

De koffie is ook om mee te nemen. Er stonden vrij veel mensen in de rij voor koffie, waardoor ik aanneem dat deze goed is. Zelf nam ik een muntthee en zoon ging uiteraard voor de chocolademelk. Daarbij hadden we een croissant, heerlijk vers. Het is echt genieten om in de winter op een verscholen terras aan een van de Amsterdamse grachten in de zon te zitten!

Oude Kerk Amsterdam
Oude Kerk Amsterdam

Ook is er binnen een ruimte om te zitten en kan je een ruimte afhuren voor je vergadering. Kort maar krachtig: geniet hier van heerlijke koffie en de prachtige omgeving.

Lees ook: doen tijdens een dagje Amsterdam en kindvriendelijke restaurants Amsterdam

2 Comments
  1. Yvonne zegt

    Wat een leuke plek. Het ziet er gezellig uit. Beetje zoals vroeger. Leuk als je zo’n plekje tegenkomt. Soms moet je er naar zoeken. Ik heb dan ook liever dit soort terrasje dan een hoop herrie en drukte.

    1. Karlien zegt

      Klopt, al die herrie en drukte hou ik ook helemaal niet van.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.