5x Daarom vakantie Center Parcs met kinderen

0

Een weekendje weg met gezin of op een gezinsvakantie? Wij kiezen geregeld voor een verblijf in een kindvriendelijk vakantiepark. Voor de kinderen is er op sommige vakantieparken een groot aanbod van faciliteiten, waardoor zij lekker hun gang kunnen gaan. Ideaal! Hier lees je 5 redenen waarom je kiest voor een vakantie naar Center Parcs met kinderen!

Op vakantie naar een vakantiepark met kinderen heeft als groot voordeel dat er, zeker in de schoolvakanties, veel andere gezinnen zijn. De speelvriendjes zijn dan snel gevonden. Daarnaast zijn er tal van faciliteiten op de parken!

Vakantie naar Center Parcs met kinderen

Kindercottages

Ideaal voor een vakantie met kinderen, zeker als het gaat om jonge kinderen, is als de voorzieningen in de cottage geschikt zijn. Bij sommige vakantieparken zijn er kindercottages. Hier is er ruimte voor de kinderen om te klimmen en spelen! Ook is er een leuke kinderkamer met stapelbed en speelgoed en er is kindermeubilair (babybed/box en kinderstoel) in de cottage.

Aqua Mundo
Aqua Mundo

Aqua Mundo

De nummer 1 reden voor een vakantie naar Center Parcs met kinderen is voor mij de Aqua Mundo. Het zwemparadijs is ooit uitgevonden door Center Parcs en het is voor mij de reden om hierheen op vakantie te gaan. Ik ben gek op zwemmen, de waterglijbanen en uiteraard de wildwaterbaan. Bij sommige vakantieparken zijn er meerdere glijbanen, een golfslagbad en/of een kinderbad. En bij sommige parken zie je vissen tijdens het snorkelen!

Vakantie met baby

Ga je op vakantie met baby, dan is het wel heel prettig als je huisje goed is ingericht. Bij Center Parcs zit je goed, want zij wonnen de “Oei, ik groei! Happy Service Award“! En in je cottage is alles binnen handbereik, van babybed tot kinderstoel! Bij sommige vakantieparken is het gratis Babyservicepakket verkrijgbaar, met verschoningskussen, buggy, wipstoeltje, badje en tegen betaling een babybox.

De restaurants hebben gratis babyvoeding, kinderstoelen en verschoningsruimtes. Daarnaast kan je in bepaalde parken ’s ochtends gaan babyzwemmen met kinderen van 3 maanden tot 1 jaar!

Center Parcs Zandvoort met kinderen
VIP cottage

Omgeving

Waarom op vakantie naar Center Parcs met kinderen? Vanwege de uitstappen in de omgeving! Wij waren onlangs bij Center Parcs Zandvoort (onze review), natuurlijk in de kustplaats Zandvoort, met de vele strandtenten en de boulevard vlakbij. Ook waren we bij het vakantiepark in de Allgäu, in Zuid-Duitsland. Dit was een prachtig luxueus park met een groot zwembad. Daarnaast waren de bergen dichtbij en dat was fantastisch!

Activiteiten bij Center Parcs

En daarnaast staan deze vakantieparken natuurlijk bekend om de vele activiteiten voor jong en oud! Probeer te ontsnappen uit een escape room, speel een potje minigolf, ga de uitdaging van een Family Laser Battle aan of leef je uit in het klimparadijs. In het indoor klimparadijs zijn er verschillende klimwanden voor verschillende niveaus.

Verder lezen na dit artikel over een vakantie naar Center Parcs met kinderen? Lees de tips voor leuke vakantieparken in Nederland en een kindvriendelijk vakantiepark in de natuur!

Center Parcs Zandvoort
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.