MOEZEL met kinderen | 7x Leukste uitjes

Op vakantie naar de Moezel met kinderen? Wij waren in Moezelstreek op vakantie met ons gezin en delen onze tips voor kinderactiviteiten en leuke accommodaties. We kozen ervoor om een week in de Moezel te verblijven, maar je kan dit gebied ook makkelijk combineren met andere regio’s in Duitsland of juist een aantal dagen in Luxemburg of het Müllerthal!

De Moezel is een rivier en het stuk tussen Trier en Koblenz is de Moezelregio. Het is een wijngebied met allerlei leuke dorpen en steden, mooie natuur en bezienswaardigheden. Tijdens de meivakantie van 2022 waren wij een week in dit gebied en dit zijn onze tips voor kinderactiviteiten.

Waarom naar de Moezel met kinderen?

Je gaat naar de Moezel op vakantie, omdat het een gebied net over de grens in Duitsland is, op maar een aantal uur rijden. Qua natuur en uitzichten is het een totaal andere streek dan wat wij in Noord-Holland gewend zijn, dus je hebt het gevoel dat je er echt uit bent. Daarnaast is er voldoende te doen voor natuur- en cultuurliefhebbers, met wandelingen en bezienswaardigheden!

Verder zijn er leuke uitjes mogelijk, er zijn meerdere kindvriendelijke hotels en leuke vakantieparken. Ideaal voor een vakantie met kinderen of juist een lang weekend weg met het gezin.

Doen in de Moezel met kinderen

Trier bezoeken

De eerste tip voor een vakantie of weekend weg in dit gebied, is een bezoek brengen aan de stad Trier. Wij waren hier onlangs met onze kinderen, en we vonden de afwisseling met de vele natuur erg leuk. Er is een historische binnenstad met de Porta Nigra, bezoek de Romeinse baden en ga naar het Amfitheater! Wij waren in het theater en vonden dat erg leuk om te zien. Rondom liggen de wijnvelden. Boven het Amfitheater is de Petrisberg, met een speeltuin, dat is wel een stukje lopen.

Trier met gezin
Trier

Saarburg

Volgende tip is om een bezoek te brengen aan het stadje Saarburg. Een van de bloggers van Reistipsmetkids was hier op een gezinsvakantie. Zij schreef hier onder andere over: “Saarburg is een klein, maar gezellig stadje met veel horeca en een aantal bezienswaardigheden. Er is veel leuke horeca en, heel verrassend, er is een enorm diepe waterval middenin het centrum. Helemaal leuk was de rodelbaan die bovenop de Warsberg ligt. Ook is er een roofvogelpark, het Greifvogelpark, waar regelmatig shows gegeven worden.”

Saarburg Moezel
Saarburg

Cochem

Ook een aanrader in de Moezel met kinderen: het stadje Cochem aan de oevers van de rivier bezoeken. Het is wel toeristisch, want dit is een van de meest bezochte bestemmingen in de deelstaat. Bezoek hier bijvoorbeeld de Reichsburg Cochem, deze staat op een rots, ongeveer 100 meter boven de stad. Wandel erheen of ga in de zomermaanden met de bus.

Vlakbij het centrum stap je in de Sesselbahn, een stoeltjeslift, naar ongeveer 250 meter hoogte. Daar heb je een mooi uitzicht op de stad en de omgeving. Wandelend omhoog kan ook, wel is het een flinke klim. En net buiten Cochem ligt het familiepark Klotten, een park met een aantal attracties, speeltuin en dieren. Dit park is vooral leuk voor gezinnen met wat jongere kinderen.

Hangbrug Geierlay

Heel bekend in de Moezelstreek is natuurlijk de hangbrug Geierlay. Officieel ligt deze in de Hunsrück en deze brug was tot 2017 de langste hangbrug van Duitsland. Op een hoogte van 100 meter wandel je over de 360 meter lange brug. De Geierlay hangbrug is het hele jaar geopend en de toegang is gratis (alhoewel het eerder een klein bedrag kostte, lijkt het alsof de toegang nu weer gratis is sinds april 2022).

Amfitheater Trier
Amfitheater Trier

Burg Eltz

De Burg Eltz is een sprookjeskasteel en ligt tussen tussen Koblenz en Cochem, officieel in de Eifel. Wij merkten trouwens tijdens onze vakantie in de Hünsruck dat de gebieden Eifel, Moezel en Hünsruck heel dichtbij elkaar liggen. Volgens de officiële website wordt dit bouwwerk ook wel de ‘mooiste burcht van Europa’, ‘Fairy Tale in Stone’ en ‘de ridderburcht bij uitstek’ genoemd. Dit kasteel heeft een unieke architectuur en een prachtige ligging, waardoor het echt een bezoek waard is. Na een rondleiding kan je terecht bij een van de twee zelfbedieningsrestaurants.

Eltz
Eltz

Bernkastel-Kues

En dan de volgende tip voor de Moezelstreek met kinderen: Bernkastel-Kues. Een vriendin tipte dit stadje dat direct aan de Moezel ligt. Het is een leuk stadje in een vakantiegebied waar je fantastische wandeling kan maken, bijvoorbeeld deze. Rondom zijn er wijngebieden, er is een binnen- en buitenzwembad en je kan er paragliden!

Bezienswaardigheden Koblenz

De stad Koblenz staat bekend om de vesting en een bezoek daaraan mag absoluut niet missen. Je kan er met de auto heenrijden, leuker is het echter om met de kabelbaan omhoog te gaan vanuit het centrum van de stad. En dan wandel je vervolgens naar de rotsvesting Festung Ehrenbreitstein.

In het nabijgelegen Festungspark zijn speeltuinen. En de stad komen de Rijn en de Moezel samen, bij de plek Deutsches Eck, met daarbij een waterspeeltuin.

EUROSTRAND RESORT MOSELTAL

Kindvriendelijke hotels Moezel

Langer in de Moezelstreek verblijven met het gezin? Dit zijn enkele tips voor kindvriendelijke accommodaties:

Wij verbleven bij Landal Hochwald. Niet in de Moezelstreek, maar wel vlakbij genoeg om er geregeld te komen tijdens een vakantie. – hier zie je de huisjes en faciliteiten!

Berghotel Kockelsberg – historisch 3-sterrenhotel in het noorden van Trier. Er zijn familiekamers.

EUROSTRAND RESORT MOSELTAL is een 4-sterrenhotel met speelplaats voor de kinderen. Daarnaast is er een zwembad, uitgebreide sauna- en wellness voorzieningen en vele sportfaciliteiten.

Dat waren ze, onze tips voor een bezoek aan de Moezel met gezin. Lees ook onze tips voor stedentrips in Duitsland en de leukste familieparken net over de grens

Moezel met kids

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën