Koblenz met kinderen | 5 Leuke uitjes

Wat is er te doen in Koblenz met kinderen, de stad aan de monding van de Moezel? Je leest hier een aantal leuke tips voor uitjes en bezienswaardigheden in en rondom deze Duitse stad.

Koblenz ligt op een aantal uur rijden over de grens, hoever hangt natuurlijk af van jouw woonplaats, maar vanaf Utrecht is het ruim 3 uur. Je verkent Koblenz tijdens een lang weekend of vakantie in de Moezel of als je op pad bent in de Eifel.

Doen in Koblenz met kinderen

Deutsches Eck

Koblenz ligt op het gebied waar de rivieren Rijn en Moezel samenkomen, dit is de Deutsches Eck. Hier staat een groot standbeeld en kan je goed uitkijken over deze samenkomst van de rivieren. Er is hier ook een waterspeeltuin, leuk in de zomermaanden!

Vesting

De stad Koblenz staat ook bekend om de vesting. Een bezoek daaraan mag absoluut niet missen als je in de omgeving van Koblenz met kinderen bent. Je kan met de auto omhoog rijden, leuker is het echter om met de kabelbaan omhoog te gaan vanuit het centrum van de stad.

Vervolgens wandel je naar de rotsvesting Festung Ehrenbreitstein, dit is een paar honderd meter wandelen ongeveer. De rotsvestiging is een van de grotere in zijn soort van Europa. Daarom is een rondwandeling hier doorheen al snel een lange route van meerdere kilometers. Er zijn rondleidingen op maat voor kinderen.

Naast de vesting is er het Festungspark met een leuke speeltuin. Dit is een grote speeltuin met toestellen en een leuk parcours.

Koblenz met kinderen

Romanticum

Het Romanticum is een museum in Koblenz met kinderen over de romantiek aan de Rijn en is gevestigd in het Forum Confluentes. De tentoonstelling is niet erg groot. In dit museum stap je aan boord van het schip, voor een multimediale reis door het UNESCO-werelderfgoed “Boven Midden-Rijndal”. Aan boord van het virtuele schip kun je tien expositieruimtes verkennen, aan de hand van ruim 70 interactieve stations.

Wildpark Remsteck

En de laatste tip voor een uitje in Koblenz is een bezoek aan het Wildpark Remsteck, bij het hotel-restaurant in het stadsbos van Koblenz. Dit wildpark is gratis toegankelijk en ligt op ongeveer 20 hectare. In dit park leven onder meer herten en wilde zwijnen. Daarnaast zijn er 2 speeltuinen.

Roompot Ferienresort Cochem

Vakanties Koblenz met kinderen

1 B&B Hotel Koblenz is een betaalbaar hotel, ideaal voor op doorreis. Er zijn familiekamers en het parkeren is gratis.

2 Hotel Hohenstaufen is een 3-sterrenhotel met comfortabele accommodatie in het hart van Koblenz. Dit hotel ligt op 2 minuten lopen van het centraal station van Koblenz!

3 Roompot Ferienresort Cochem met een overdekt zwembad, typische vakwerkhuizen, uitgestrekte wijngaarden, rivier de Moezel en historische plaatsen in de omgeving.

Dat waren onze tips voor Koblenz met kinderen. Lees ook de tips voor familieparken Duitsland en de meest kindvriendelijke bestemmingen Duitsland.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën