Jan Kok: landhuis en gallerie Nena Sanchez

2

Jan Kok is een landhuis op Curacao. Het ligt vlakbij Willibrordus, bij de Jan Kok baai waar je flamingo’s kan spotten. Nena Sanchez is een gallerie die gevestigd is in Landhuis Jan Kok. Al op de eerste dag op Curacao reden we langs het landhuis Jan Kok.

Door de beelden bij de poort was ik nieuwsgierig geworden naar de kunst. Later in de vakantie namen we de tijd om het landhuis te bezoeken. Wat gelijk opvalt is het prachtige uitzicht, alleen daarom is het landhuis een bezoek waard!

Jan Kok landhuis Nena Sanchez

Jan Kok landhuis Nena Sanchez

Jan Kok

De Jan Kok plantage werd aangelegd in het begin van de achttiende eeuw. Er werd zout gewonnen en daarnaast was er akkerbouw en veeteelt. In 1784 was er door verval en brand weinig over van het landhuis. Het huidige gebouw, hier boven op de foto, is gebouwd in 1840. In 1961 werd het landhuis gerestaureerd en sinds 2002 is het landhuis de openlucht studio van Nena Sanchez. Vanaf het terras heb je uitzicht over de zoutpannen van Sint Marie, je ziet de flamingo’s en de landhuizen Harmanus, Rif St. Marie en Sebastiaan zijn ook zichtbaar.

Jan Kok landhuis Nena Sanchez

Gallerie Nena Sanchez

Dit is een van de beelden bij de ingang. Het zijn hele kleurrijke werken, zoals je op overal ziet. Nena Sanchez is geboren op Curacao. Nadat ze 1966 tot Miss Curacao werd gekroond, heeft ze jaren elders op de wereld gewoond. In 1994 keerde ze terug naar Curacao. De heldere kleuren van Curacao gaven haar inspiratie om weer verder te gaan met kunst, waar zij in haar jeugd ook mee bezig geweest was. Sinds 1998 publiceert zij haar kunst.

Jan Kok landhuis Nena Sanchez Jan Kok landhuis Nena Sanchez Jan Kok landhuis Nena Sanchez Jan Kok landhuis Nena Sanchez

Kleuren

De heldere kleuren die je bij de beelden op de foto’s ziet, komen terug in al haar kunstwerken. In de gallerij mag je geen foto’s maken, de foto’s hierboven zijn allemaal in de tuin gemaakt. Als je haar kunst wilt zien, kan je iedere dag behalve maandag een bezoek brengen tussen 10 en 6.

Jan Kok landhuis Nena Sanchez

 

2 Comments
  1. Monique | WritingMonique zegt

    De kunst is prachtig! Zo mooi!

  2. Els zegt

    Wat een prachtige plek om te zien! Mooi uitzicht en mooi gekleurde kunst!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.