Noorderlicht Amsterdam, heerlijk relaxen bij dit café aan het IJ

2

Noorderlicht Amsterdam ligt op het NDSM terrein in Amsterdam Noord. Onlangs was ik op een zaterdagmiddag met man en peuter bij dit café. Heerlijk om zomaar op een namiddag in het weekend rustig in een café te zitten. Extra leuk als het restaurant fantastisch is. Lees in dit artikel alles over mijn ervaring!

Noorderlicht Amsterdam café hotspot kinderen

Noorderlicht Amsterdam

Welkom bij Noorderlicht Amsterdam in Noord aan de NDSM-werf.  Op deze foto zie je het al direct: dit is geen doorsnee plek. Ruimte, creatief en ontspannen. Op de website lees ik: “Op één van de allermooiste plekjes van Amsterdam kun je dagelijks vanaf 11:00 uur genieten van een lekkere lunch en avondmaaltijd.”

Noorderlicht Amsterdam

Tuin

Voordat we naar binnen gaan lopen we een rondje door de tuin. Een glijbaan, podium, heel veel banken en een buitenkeuken komen we onder andere tegen. Dat belooft dat je in de zomer fantastisch buiten kan zitten, ook met kinderen!

Noorderlicht Amsterdam
Noorderlicht Amsterdam

Buitenkeuken Noorderlicht Amsterdam

De buitenkeuken aan het IJ. Zoals ik hierboven ook al zei: in de zomer is dit zeker weten ook een fantastische plek om te zitten!

Je bereikt Noorderlicht onder andere via het IJ met de gratis pont.

Binnenruimte Noorderlicht Amsterdam

En de binnenruimte: sfeervol en gezellig. Net als twee andere cafés in Noord (Pllek en Ceuvel) hebben ze aan hun uitstraling een eigen draai aan gegeven in plaats van hetzelfde doen als de massa. Er waren gezinnen binnen, maar ook vriendengroepen, oudere dames, geliefden…iedereen is welkom!

IMG_7694

Menukaart

Wat staat er op de kaart: heerlijke koffie om mee te beginnen. Voor peuter bestelden we een bordje patat, beviel ons heel goed! Verder is er van alles om te bestellen: soepen, brood, salades en taart. Neem zelf een kijkje op de kaart.

Uitzicht

Net toen we besloten naar huis te gaan kwam deze bank vrij. De volgende keer wacht ik net zolang tot ik even op de bank kan zitten. Prachtig uitzicht inclusief. Trouwens, op de tafel voor de bank zie je bierflesjes staan. Bij Noorderlicht kan je voor allerlei soorten speciaal bier goed terecht!
IMG_7699

Kindvriendelijke hotspot

En dan nog even met kindjes: er staan kinderstoelen en er is speelgoed. De meeste spellen zijn voor oudere kinderen/volwassenen trouwens. Je kan hier op een vrije dag een hele middag spelletjes spelen. Hoe fijn.

Lees ook: doen tijdens een dagje Amsterdam en tips voor kidsproof Amsterdam

2 Comments
  1. Jacomijn - Safe and Healthy Travel zegt

    Erg leuk om hier te zitten. Ben er een paar jaar geleden eens geweest!! In de zomer kun je er heerlijk relaxed op het gras liggen.

    1. Karlien zegt

      Kan niet wachten tot het zomer is!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.