Dendermonde met kinderen | 7x Uitjes

Wat is er te doen in Dendermonde met kinderen, de stad die precies tussen Gent, Antwerpen en Brussel ligt? Wij gingen op onderzoek uit en delen een aantal leuke tips voor deze Belgische stad.

Ga je naar Dendermonde, breng dan zeker een bezoek aan de Grote Markt met het Belfort van het Stadhuis. Dit is toegankelijk, via audioguides en informatiepanelen leer je het een en ander over de geschiedenis. En vanaf de zesde verdieping geniet je van het mooie uitzicht over de stad en de omgeving!

Doen in Dendermonde met kinderen

Sint-Alexiusbegijnhof met musea

Naast het Belfort kan je ook een bezoek brengen aan het Sint-Alexiusbegijnhof. Hier zijn twee musea gevestigd, namelijk het Begijnhofmuseum en Museum voor Volkskunde.

Het Sint-Alexiusbegijnhof, gesticht in 1288, is gratis toegankelijk en het is een plekje waar je even op adem kan komen. Bezoek bijvoorbeeld het begijnenhuisje en wandel door de sier- en kruidentuin!

Leuk voor gezinnen is om de zoektocht ‘Op zoek naar de Zilverschat’ te doen. Dit is een prachtig geïllustreerd kinderboek met zoektocht. Als je de geheimen ontdekt en de lettercode weet op te lossen dan neem je een stukje van de Zilverschat mee naar huis!

Zoektocht: Met Witje op ontdekking

Een andere leuke zoektocht is de zoektocht Met Witje op ontdekking. Je gaat met het Dendermonds konijn mee op stap door zijn stad. Via allerlei opdrachtjes en vragen ontdek je met de familie de leuke plekjes en interessante gebouwen. Deze zoektocht is geschikt voor kinderen 5 tot 12 jaar en je haalt deze bij Toerisme Dendermonde.

Tikipad

Ga je naar Dendermonde met kinderen en zijn je kinderen jong? Het Tikipad is uitstekend geschikt voor ze. Het is een route van ongeveer 600 meter langs kabouterpaaltjes. Deze route gaat door het mooie Kralendijkgebied, het stadspark met overblijfselen van de vestingstad em met verschillende waterpartije). Onderweg speuren de kids naar de kabouters, ze voeren opdrachten uit en proberen de hindernissen te nemen. De route start aan het Zwembad Olympos en loopt via de tiki in het speelbos.

Kinderboerderij ‘t Hof

Ook echt een kinderactiviteit in Dendermonde is een bezoekje brengen aan Kinderboerderij ‘t Hof. Met dieren, speeltuin, taverne en terras. Zowel dieren als mensen en vooral kinderen staan hier centraal.

Speelbos Robin Woet

Is het een mooie dag, dan is een bezoekje brengen aan het Speelbos Robin Woet in Grembergen een leuk idee. Hier vind je natuurlijke speelelementen, klimtouwen en allerlei andere speelse, natuurlijke elementen in de natuur!

Jungle Wood

Op een minder mooie dag moeten de kinderen evengoed hun energie kwijt. Dan kan je bijvoorbeeld naar de indoor speeltuin Jungle Wood gaan. Deze is geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen onder de 18 maanden en volwassenen hoeven geen toegang te betalen. Er zijn drie speelzones: voor de echte kleintjes, voor kids tot 4 jaar en daarna voor de groep van 4 – 12 jaar.

Wil je buiten spelen? Er zijn in totaal 29 publieke speelpleintjes, verspreid over de deelgemeenten. Van die 29 zijn er 8 in Dendermonde.!

Trage wegenwandeling ‘Dendermonde Vestingstad’

Ben je in Dendermonde met kinderen en kunnen ze iets meer afstand aan? De trage wegenwandeling ‘Dendermonde Vestingstad’ is 3 kilometer lang, gratis en je komt langs de Kazerne, bomvrij arsenaal, de gerestaureerde stadspoorten en bastions. De route is kinderwagen toegankelijk!

Overnachten in Dendermonde

B&B Fagus ligt op zo’n 7 kilometer van de stad en heeft familiekamers, buitenzwembad, een tuin, een terras en een bar. 

Casa57 in Waasmunster ligt op 10 km van de stad en heeft familiekamers, een tuin, een gemeenschappelijke lounge en een terras.

Was je in Dendermonde in Oost-Vlaanderen en heb je nog andere leuke tips? Laat het ons dan zeker weten. En lees ook onze blog over een bezoek aan Leuven met gezin.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën