Autostoeltjes huren op vakantie

Budget tips

0

Wij zijn om heel veel redenen fan van het huren van een auto als we op reis zijn. Je ziet veel van het land, hoeft niet aan dure excursies mee te doen en met kleine kinderen scheelt het zoveel stress. Maar: autostoeltjes huren op vakantie is duur!

In Florida waren we voor een week € 70, – kwijt. Dat was onze eerste reis, met baby. Sindsdien hebben we veel bijgeleerd over hoe het goedkoper kan. Dit zijn onze tips om goedkoper autostoeltjes te huren, of om het zelfs gratis te krijgen.

Tips voor goedkoop autostoeltjes huren op vakantie

1. Vraag bij je vliegtuigmaatschappij na of je de autostoel of stoelverhoger mee mag nemen. Bij Easyjet mag dit, kwamen we per toeval achter. Dat scheelt ontzettend veel geld. Wij nemen onze eigen, goedkope zitverhogers mee, zodat het niet erg is als de zitverhogers toch worden afgenomen. (risico van € 10, – per stoel vind ik niet erg)

Bekijk bijvoorbeeld de opties bij Bol.com voor zitverhogers. Ga wel eerst na of je deze mee mag nemen in het vliegtuig.

2. Zoek een verhuurmaatschappij waarbij het stoeltje gratis erbij zit. Dit voordeel hebben we een aantal keer gehad bij lokale maatschappijen. Bijvoorbeeld op Curaçao en op de Canarische eilanden. Dan is autostoeltjes huren op vakantie wel heel makkelijk.

3. Je kan altijd proberen af te dingen. Neem vooraf contact op en vraag of je korting kan krijgen op het huren van een autostoel, omdat het bij de concurrent goedkoper is.

4. Zoek of er in de buurt van het vliegveld een warenhuis/grote keten is waar autostoeltjes te koop zijn. Zeker als je een langere trip maakt kan dit een stuk voordeliger zijn dan een stoeltje huren bij een maatschappij.

Andere extra’s waar je liever niet teveel voor betaalt: GPS (gebruik die op je telefoon of neem er een mee uit Nederland).

Wij huren vaak een auto bij Sunny Cars, dan zitten alle kosten en verzekeringen direct bij het huren van de auto in. Wel zo makkelijk!

Wat zijn jouw tips voor het goedkoop huren van autostoeltjes op vakantie?

Lees ook:
Goedkoop vliegen met kinderen doe je zó
Autorijden in Thailand, onze ervaringen
– Een mooie plek om een auto te huren: tijdens je vakantie op Mallorca met kinderen
– Lees onze ideeën voor goedkoop overnachten op vakantie met kids

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.