Hofi Pastor – alle info + wandelingen

Na een aantal dagen heerlijk rustig aan te hebben gedaan op Curacao- voor zover dat kan met kleine kinderen – hadden we zin om een stuk te wandelen. We waren al een aantal keer langs Hofi Pastor gereden. Toen was het dicht, deze keer was het park gelukkig wel open. We zijn gaan wandelen en in dit verslag neem ik je mee. 

Hofi Pastor

De ingang van dit park is naast de kerk in Barber. Juist, de kerk waarachter je Klosterküche vindt! Om in Hofi Pastor te gaan wandelen betaal je vijf gulden, geen geld dus.

Hofi Pastor

Dit schilderij op de foto hierboven stelt het gebied voor. Je loopt eerst naar een hele oude boom. Vanaf daar zijn er twee wandelingen: een rode en een gele. Wij hebben ze allebei gelopen, met kleine kinderen. Het wandelen is dus goed te doen!

Hofi Pastor Curacao

We namen de wagen mee. Na een paar minuten kwamen we bij deze brug aan. Dit is nog te doen met de wagen, daarna allerlei wortels boven de grond. Geen aanrader, al helemaal niet met een rolstoel.

Hofi Pastor Curacao
Hofi Pastor Curacao

Dit is de kapokboom, ruim 800 jaar oud. Op zichzelf al een bezoek waard. Nadat de kinderen hier een tijd hebben gespeeld gaan we wandelen. De rode route brengt je naar uitzicht, de gele route heeft spookachtige stukken vanwege overhangende bomen.

Hofi Pastor Curacao

Trek schoenen aan trouwens! Overal in Hofi Pastor en op Curacao liggen stekels van cactussen, die gaan door je slippers heen.

In Hofi Pastor kan je prachtig wandelen

Hofi Pastor Curacao
Hofi Pastor Curacao

Even pauze. Met de belofte van af en toe een koekje houden de kinderen het erg goed vol.

natuurgebied
natuurgebied

De route staat aangegeven met gele en rode pijlen. Soms komen de routes elkaar tegen. Johan heeft allebei de routes helemaal gelopen. De kinderen en ik het grootste deel van rood en toen nog een ronde van geel.

natuurgebied

Prachtige wandeling was het door dit natuurgebied op Curacao. Na de wandeling gaan we eerst nog even schommelen bij de ingang, goed de kids, en daarna rijden we uiteraard door naar een van de mooie stranden aan de westkust.

Lees ook: alle tips voor een vakantie op Curacao met kinderen

9 Comments
 1. Anita Willems zegt

  Curacao is voor mij onbekend terrein. Mooi om op deze manier je kinderen deelgenoot te maken van jullie vakanties. Ze nemen er altijd wat van mee voor later.

 2. Els zegt

  Wat een mooie wandeling. Erg gevarieerd ook . Goede schoenen is dan wel fijn met cactussen!

 3. Yvonne zegt

  Wat gaaf, die kapokboom, echt zo’n heerlijke klim- en klauterboom. Leuke wandelingen ook, fijn dat ze ook met kinderen goed te lopen zijn. Ik vind het zelf momenteel lastig nou de oudste nog net geen hele einden kan lopen en de jongste eigenlijk niet meer in de buggy wil en soms ook niet gedragen. Nog even doorbijten en dan kunnen ze allebei prima zelf lopen. 🙂

 4. Denise - Follow my footprints zegt

  Leuk! Ik probeer mijn kinderen in het buitenland ook altijd aan de wandel te krijgen, maar dat lukt niet altijd, terwijl ze hier in Nederland heel wat af rennen en doen, en ze ‘vroeger’ toen hun vader er nog bij was wel meegingen, zelfs met de Bugaboo door de Alpen, waar geen pad was. Volgens mij vermoeden ze nu altijd dat het is ‘omdat mama wat wil zien’, ha ha. In Griekenland (afgelopen mei) zei mijn dochter: ‘Zo zonde, dan ga je op vakantie, en dan ga je op excúrsie!’ Jammer dat nou net míjn kinderen zoiets zeggen, maar ik moest er stiekem ook wel om lachen. Ze wilde gewoon zwemmen.
  Leuk pakje heeft je dochter trouwens aan. (Ik zeg eigenlijk nooit iets over kleding, maar dit viel me op.)

 5. Daisy zegt

  Dat ziet er gaaf uit! Wat goed dat de kinderen het ook zo goed volhielden.

 6. Stéphanie | Expeditie Aardbol zegt

  Een stukje curacao dat ik niet zo snel had verwacht! Sowieso heb ik niet echt een heel goed beeld van het eiland, maar leuk om te weten dat het meer is dan alleen strand!

 7. Carolien | Dream the World zegt

  Leuk die boom en die cactussen. Helaas heb ik een dochter die niet van wandelen houdt. Maar dan zegt zij altijd, maar oma zegt dat jij dat vroeger ook niet leuk vond. En dat klopt, ik wilde altijd zwemmen of tekenen bij de tent, maar zeker niet wandelen. Haha, het is toch nog goed gekomen 🙂

 8. Jenny - Ikreis.net zegt

  Wat een mooi wandelgebied! Ik zag Curaçao altijd als een bestemming voor strand en duiken. Ik begin mijn mening echter bij te stellen.

 9. Yvonne zegt

  Echt een bijzonder mooi wandelgebied. Fijn dat de kinderen het ook goed volhielden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.