Wafels recept | volkoren & suikervrij!!

1

Wafels recept: overal kom ik heerlijke recepten tegen. Helaas had ik geen wafelijzer. Een wafelijzer stond al sinds jaren op mijn verlanglijst. Op een dag kwam ik op een blog een recept tegen voor wafels.

In plaats van een wafelijzer gebruikte zij een siliconen vorm voor in de oven. Hier ging ik naar op zoek, maar toen kwam ik voor weinig geld een wafelijzer tegen. De volgende dag was hij al in huis. Hier kan je voor weinig geld een siliconen vorm kopen trouwens.

Wafels recept suikervrij

Zodra het wafelijzer binnen komt zoek ik naar een recept voor wafels. Het is voor lunch, maar het kan uiteraard ook als een gezond ontbijt. Heerlijk juist: veel fruit erbij, goede start van de dag! Ik zocht naar een recept met volkorenmeel maar dat blijkt niet veel online te zijn. En als het volkoren is, dan wordt er veel suiker bij gedaan. De melk was op, dus ik kon direct creatief aan de slag voor dit wafels recept.

Recept

Genoeg gepraat, het recept!

Ingrediënten voor twee wafels
– Banaan, 1
– Ei, 1
– Volkorenmeel, 2 1/2 eetlepel
– Water, 2 eetlepels
– Bakpoeder, 1 theelepel
Naar smaak en optioneel: vanillepoeder, kokosrasp.

Bereiding wafels recept
– Prak de banaan.
– Voeg het ei toe en roer het door de banaan.
– Voeg volkoren meel, water en bakpoeder toe. Goed roeren!
– Eventueel voeg je naar smaak vanillepoeder of kokosrasp toe.

Als het wafelijzer op temperatuur is schep je het beslag in het wafelijzer. Na vijf minuten controleer je de wafel. Mijn wafel was na vijf minuten wel nog zacht van binnen maar evengoed erg lekker.

Topping wafels recept
Als topping gebruik je natuurlijk geen suiker, je bent al zover gekomen zonder suiker. Ideeën voor topping:
– Rasp een halve appel en verdeel dit over de wafels. Maak het af met wat rozijnen en kokosrasp.
– Honing, maple syrup of appelstroop
– Beetje naturel kwark en daarbij vers fruit

Lees ook: recept voor appelkruimeltaart en recept voor volkoren pannenkoeken

1 reactie
  1. Els zegt

    Ik ben heel benieuwd, ik hou namelijk erg van suiker ;-).

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.