Appelkruimeltaart, een heerlijk en makkelijk recept

2

Deze appelkruimeltaart heb ik al vaak gebakken. Gezond is hij niet, wel erg lekker.

Appelkruimeltaart

Wat zo fijn is aan deze taart, is dat iedereen in de familie van mijn man deze taart mag eten. Welke allergieën er voorkomen? Melk, soja, ei, noten, pinda, sinaasappel, chocola is wat er bij me op komt. Mijn allergieën zijn (voor dit recept relevant) citrus en kaneel. Deze taart kan je op zo’n manier maken dat hij door de hele familie gegeten kan worden. Ideaal! Je moet in het geval van melk, lactose of soja problemen de roomboter door wajang vervangen.

De eerste keer dat ik deze taart bakte was toen ik 37 weken zwanger was van mijn dochter. Ik wilde graag bevallen en ik had gelezen dat het bakken van een appelkruimeltaart de bevalling op zou wekken. Onzin natuurlijk, wel een mooi excuus om een taart te bakken.

Kruimeldeeg maken, tips

Veelgestelde vraag is hoe je het kruimeldeeg goed krijgt. Waarschijnlijk heeft het met de boter te maken: deze mag niet te hard maar absoluut niet te zacht zijn.

Het recept doe ik keer 1,5. Mijn taartvorm is vrij groot, ik denk 28 cm. Als ik het recept normaal maak dan komt het niet goed uit in de vorm. De bodem wordt wat te dun.

Ingrediënten

Bodem
Bloem: 150 gram
Bakpoeder: 1,5 theelepel
Basterdsuiker: 65 gram
Vanillesuiker: 1 zakje
Boter: 75 gram
Water: 2 eetlepels
Snufje zout

Kruimeldeeg
Bloem: 150 gram
Kristalsuiker: 125 gram
Vanillesuiker: 1 zakje
Boter: 125 gram
Zout

Appels
Stuk of drie. Ik snijd een aantal appels. Als de bodem in de vorm ligt doe ik de appels er overheen. Als het genoeg lijkt, laat ik mijn kinderen de overige stukjes appel opeten.

Bereiding Appelkruimeltaart

Snijd de appels in blokjes van ongeveer 1 tot 2 cm. Optie: voeg wat kaneel en/of suiker toe.

Doe vervolgens ingrediënten voor de bodem in een kom. Kneed dit tot een bal en bedek hiermee de bodem van de springvorm. Zorg voor een opstaand randje van ongeveer 2 cm hoog. Verspreid de appels over de bodem.

Doe vervolgens de ingrediënten voor de kruimeltaart in een kom. Meng dit geheel kneden door elkaar, totdat je denkt dat alles goed door elkaar heen zit. Haal nu eventueel wat grotere stukjes van het deeg uit elkaar.

Zet de taart in de oven (220 graden) en bak deze in ongeveer 25 min. goudbruin.

Lees ook: recept voor volkoren wafels

2 Comments
  1. Monique | WritingMonique zegt

    Oh, ik ben zo dol op appelkruimeltaart. Heerlijk!

  2. Anna zegt

    Yum, ziet er heerlijk uit <3. Blijft mijn lievelingstaartsoort, met appel. Altijd goed!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.