Vuurtoren Texel bezoeken met kinderen!

0

Afgelopen voorjaar waren wij op vakantie op het prachtige eiland Texel, wij verbleven in het noorden van het eiland bij Landal. Zoon en dochter hadden het goed naar hun zin. We liepen even van het park af en zagen de vuurtoren Texel liggen.

Dochter vond het interessant, zoon (2 jaar) zette een sprint in! Johan is toen samen met hem naar de vuurtoren gelopen (kilometer of drie). Hij kon over niets anders praten dan de vuurtoren. Op de terugweg kon hij geen stap meer zetten. Als je kind zo blij wordt van iets, dan moet je er natuurlijk even in (als het kan). Wij bezochten de vuurtoren Texel. In deze reisblog laat ik je weten waarom je de vuurtoren moet bezoeken (of juist niet…).

vuurtoren Texel-bezoeken-kinderen-reizen-reisblog

Vuurtoren Texel

Even de informatie die je wilt weten als je de vuurtoren Texel bezoekt: entree is vier euro, kinderen tot en met drie jaar gaan gratis mee. Er zijn zes verdiepingen en via een wenteltrap loop je omhoog. Vanaf de omloop, op 45 meter hoogte, kijk je uit over Vlieland, de Waddenzee, de Noordzee en natuurlijk Texel!

Vuurtoren Texel bezoeken

De kinderen rennen enthousiast naar binnen, ik heb hoogtevrees en zie de wenteltrap. Mijn man zegt dat we gewoon gaan. Op de eerste verdieping kopen we een kaartje. Onderweg naar boven kijk ik amper maar op iedere verdieping is wat te zien plus je hebt ramen waardoor je naar buiten kan kijken.

Het uitzicht is prachtig! Als we helemaal boven zijn, staan we buiten en we kunnen inderdaad uitkijken over de hele omgeving! Wat is dit gaaf. De kinderen zijn uitgelaten en willen niet weg. De trap af vind ik nog erger dan de trap op. Maar, ik moet zeggen dat het echt de moeite waard was.

De vuurtoren op Texel bezoeken is zeker een aanrader tijdens jouw vakantie op Texel. Zoon heeft het nog maanden over de vuurtoren gehad. Onderstaand filmpje wilde hij ontzettend vaak kijken.

Meer Texel?
Een heerlijke strandtent in de buurt van de vuurtoren is strandpaviljoen Kaap Noord.
Een binnenspeeltuin op Texel bij De Krim

img_8533
img_8521
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.