Mijn tips voor Thailand met kinderen

6

Thailand met kinderen is fantastisch! Het land is waanzinnig mooi, de bevolking is vriendelijk, het is veilig en je kan goed rondreizen. Ik deel in deze blog mijn tips voor jouw vakantie in Thailand met je kind.

Reizen in Thailand met kinderen: vervoer

Wij reden deels met een auto door Thailand. Vooraf hebben we hierover getwijfeld, omdat er veel negatieve verhalen staan op internet over een auto huren in Thailand.

We zijn er toch voor gegaan en achteraf hadden we liever de hele periode een auto gehuurd! In Bangkok is het erg druk op de weg, dus daar kan je ervoor kiezen om met het openbaar vervoer of een taxi te reizen. Buiten Bangkok is het goed te doen om met een auto rond te reizen.

Bekijk de vakanties naar Thailand

Makkelijk om je vervoer in Thailand mee te plannen is 12go.asia. Je kan ook in iedere stad, op elk station, bij veel resorts en hostels en bij iedere luchthaven je reis verder vastleggen. Vooraf reserveren is haast nooit nodig.

Onderweg meenemen in Thailand met kinderen

Want onderweg niet kan ontbreken is water. Het is er veel warmer dan in Nederland, dus je hebt veel meer water nodig. (Water drink je in Thailand niet uit de kraan) Daarnaast is handig om wat crackers of koekjes bij je te hebben, aangezien kids vaak opeens honger hebben.

Wat ook niet kan missen is wc-papier. Wij zijn buiten de toeristische gebieden wc’s tegengekomen die enkel een waterslang hadden hangen, dan is het wel fijn om wc-papier mee te hebben. wc-papier gooi je in de emmer.

Thailand met kids

Wat neem je mee naar Thailand met kinderen

Waar je echt de hele dag op moet letten is de zon. De UV score was op de meeste dagen 11, wat de hoogte score is! Ideaal is daarom een UV-pakje of UV-shirt en een UV-legging. De Decathlon verkoopt dit voor weinig geld. En ook: heel regelmatig insmeren met zonnebrand.

Neem een zakmes mee en eventueel een bakje dat je kan afsluiten. Je kan dan zelf fruit snijden, wat geld scheelt en veiliger is qua gezondheid. Bij al gesneden fruit weet je niet hoe lang dat er al ligt.

Een zaklamp is wat makkelijk om bij je te hebben. Wij hebben vier keer meegemaakt dat de stroom uit viel, twee keer was dat bij een storm en duurde het een groot deel van de dag. Op je telefoon heb je vaak wel een zaklamp maar als de batterij leeg is dan is het donker. De batterij van een zaklamp gaat vaak een heel stuk langer mee. Op mijn powerbank zit trouwens een zaklamp.

Wat speelgoed mee kan geen kwaad, er zijn weinig speeltuinen en er ligt niet vaak speelgoed bij cafés. Ook tijdens  het vliegen met kinderen is het makkelijk om wat kleurtjes en eventueel een tablet mee te hebben.

Onderweg in Thailand met kinderen

De afstanden in Thailand zijn groot en over het algemeen gaat het niet zo hard (maar ook niet zo langzaam als in Afrika). Reisdagen duren daarom al snel lang. Wij boekten overigens een boot-bus combinatie vanaf Koh Phangan naar Surat Thani en dat was heel goed geregeld. Maar al met al was het vanaf Koh Phangan naar ons hotel in Bangkok een hele lange reis. Plan daarom na de reisdagen ook rustige dagen in.

Wij boekten aan het begin en aan het einde van de reis overnachtingen in een familiekamer met meerdere slaapkamers. Zeker aan het begin van de reis is dit prettig: als je kinderen onrustig zijn of een jetlag hebben, dan kunnen ze in aparte kamers in slaap vallen.

Over het algemeen hoef je je overnachting niet vooraf vast te leggen. Wij deden dit wel omdat we in het hoogseizoen reisden en voor een laag budget wilden overnachten. Als je reist met één kind kan je er ook voor kiezen om een tweepersoons kamer of bungalow te boeken en voor je kind een reisbedje mee te nemen. Dit scheelt veel geld!

Tips voor gebruiken in Thailand

Als je naar tempels gaat, dan trek je je schoenen uit. Als je niet zeker bent of je schoenen uit moeten: liever te vaak uit dan te weinig. Ook draag je bedekkende kleding (in ieder geval van je schouders tot je knieën). Ook bij veel cafés en restaurants is het normaal om je schoenen uit te doen. Lees meer over wanneer en waarom je schoenen uit doen.

De Thai begroeten elkaar met een buiging, de zogenaamde wai. De Thai waarderen het als jij en je kinderen ze begroet met een buiging. Dit kan je thuis al oefenen! Lees meer over de buiging.

We hebben onze dochter leren tellen in het Thai tot 10. Niet alleen is dit leuk voor haar, de locals konden het erg waarderen. Daarnaast kan je je kinderen begroetingen en bedankt leren.

Vanwege de hitte zijn de mensen die in de tropen leven vaak ’s ochtends en na het heetste deel van de middag actief. Een siësta is dus geen gek idee! Lekker rustig bijkomen in een hangmat.

En nu ben ik benieuwd: wat zijn jouw tips voor Thailand met kinderen?  

Bekijk de vakanties naar Thailand

6 Comments
 1. Harold zegt

  Thailand is prima te doen met kids! Dit is een prettige website met veel nuttige informatie over reizen met kinderen naar Thailand.

  Keep up the good work!

  1. Karlien zegt

   Bedankt, leuk om te horen!

 2. Nanouk zegt

  Overal de schoenen uit?! Ideale bestemming voor onze peuter Roan! Die trekt namelijk overal gewoon z’n schoenen uit. Midden op straat gaat ‘ie zitten want z’n sokken en schoenen moeten uit 🙂 Handige tips, wij nemen ook altijd een zakmes mee om zelf fruit te snijden. En ook: je weet niet of ze het met kraanwater hebben afgespoeld, wat je dus niet mag drinken. Over de zon en de hitte zou ik me wel een beetje zorgen maken. We zouden graag richting SEA willen reizen, maar vorig jaar op Bonaire waren we compleet lamgeslagen door de hitte. Ik zie daar dus tegenop met kleine baby en drukke peuter. Maar misschien is het een kwestie van wennen. Toch?

 3. Annemarie zegt

  Handige tips, lekker praktisch. Ik heb zelf geen tips voor Thailand met kinderen, aangezien ik er ben geweest toen we nog geen kinderen hadden. Als wij ergens naar toe gaan (op reis in de auto of vliegtuig, of naar een restaurant) nemen we altijd iets mee voor de kinderen. Kleur-/puzelboekjes, kleurpotloden, autootjes etc. Anders wordt het niks. En wc-papier hebben we ook standaard bij ons onderweg. 🙂

 4. Nanda zegt

  Haha! Het zou niets voor mij zijn. Ik vergeet standaard dingen als koekjes, water etc. Maar Thailand is inderdaad wel heel mooi. Dat reizen is helemaal waar. Ik herinner me ook een hoop onduidelijkheid over routes en reisduur. De charme van het reizen ook wel natuurlijk ;-).
  Wat een fijne en praktische post!

 5. Yvonne zegt

  Haha, ja wc-papier mag in veel Aziatische landen niet ontbreken… ook handig voor allerlei andere toepassingen. 🙂 Fijn dat het zo goed bevallen is om een eigen auto te huren. Ik geloof dat ik dat in Thailand ook wel aan zou durven. Hebben dit in Zuid-Afrika ook als erg fijn ervaren.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.