Tips voor Koh Samui met kinderen

0

Kids houden van het strand en de zee. En laten de Thaise eilanden nou ook nog eens tot de allermooiste ter wereld behoren. Wij geven je tips voor Koh Samui met kinderen.

Boek direct een vakantie en bekijk de accommodaties

Vakantie op Koh Samui met kinderen

Als je aan de Thaise eilanden denkt, dan is de kans groot dat de naam Koh Samui als een van de eerste valt. Heel vreemd is dat niet, want het is een enorm populair eiland. Jaarlijks brengen veel toeristen hier hun vakantie door.

Langgerekte stranden

Koh Samui is een eiland in de Golf van Thailand. Het ligt zo’n 700 kilometer ten zuiden van Bangkok en 80 kilometer vanaf de oostelijke kustlijn in het zuiden van Thailand. Op Koh Samui vind je langgerekte stranden met wit strand en helder water. Vooral Chaweng Beach en Lamai zijn erg populair. Doordat hier veel mensen komen, is het toezicht hier groot. En dat is dus weer ideaal als je Koh Samui met kinderen bezoekt.

In tegenstelling tot de rest van Thailand is het weerpatroon op dit eiland iets anders. Van april tot en met september is het er droog, terwijl de rest van het land dan regenseizoen heeft. Van oktober tot en met december is het erg nat op Koh Samui. De beste tijd van het jaar om het eiland te bezoeken, is van januari tot en met maart.

Comfortabel vliegen

Reizen met kinderen kan nogal omslachtig zijn. Zeker als je met bussen/minibusjes van A naar B trekt en dan met speed- of veerboten verder moet. Maak het jezelf niet te moeilijk en kies voor comfortabel vliegen. Koh Samui en Phuket zijn de enige Thaise eilanden met een eigen vliegveld. Bangkok Airways is de enige airline die rechtstreeks naar Koh Samui vliegt. Het voordeel van deze maatschappij is dat je van tevoren gebruik mag maken van de lounge.

Koh Samui met kinderen is prima te doen omdat het eiland veel accommodaties herbergt. Van normale hotels tot prachtige resorts die meteen aan het strand grenzen. Daardoor hoef je het hele resort niet af om tot van een prima vakantie te genieten.

Eten en drinken

Aangezien het eiland helemaal is ingesteld op toerisme, hebben ze in de meeste restaurants wel gerechten die geschikt zijn voor kinderen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een bordje friet of aan gebakken rijst met kip, varken of garnalen.

Vergeet niet om je kind(eren) voldoende water te laten drinken, uit flessen uiteraard.

Dit doe je op Koh Samui met kinderen

De Big Buddha, een enorm beeld, is sowieso leuk om te bezoeken met kinderen. Ook een leuke uitstap is om de vlindertuin te bezoeken.

Angthong Marine Park is een prachtige dagexcursie per boot. Met kleine kinderen is dit ook goed te vinden (kan ook vanaf Koh Phangan), dan is het wel ideaal als het een beetje bewolkt is die dag. De medewerkers zijn heel kindvriendelijk.

Ook is er een indoor speeltuin op het eiland: Fairways indoor playground. Coco Splash Adventure & Water Park is een enorm waterpark met diverse glijbanen, vooral leuk als je kinderen al goed kunnen zwemmen. Ook is er Aquapark Samui, voor de kust bij Chaweng. Goed kunnen zwemmen is een vereiste en een reddingsvest dragen is verplicht.

Wat zijn jouw tips voor Koh Samui met kinderen?

Wil je meer weten over reizen naar en door Thailand? Op Hier is Thailand.nl vind je veel informatie en tips!

Boek direct een vakantie en bekijk de accommodaties

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.