Ayutthaya met kinderen | Uitjes

Ayutthaya is een voormalige koningsstad van Thailand en het is een prachtige stad om te bezoeken tijdens een rondreis door dit land. Ook als je net start aan je rondreis kan je hier direct heengaan, vanaf het vliegveld van Bangkok! Het voordeel is dat je op een net wat rustigere plek kan bijkomen van je lange vliegreis. Hier lees je wat je doet in Ayutthaya met kinderen.

De ruïnestad Ayutthaya staat op de UNESCO Werelderfgoed en deze bezoek je als tussenstop tijdens een rondreis Thailand of maak een daguitstap vanuit Bangkok! Er zijn veel mooie tempelcomplexen te bewonderen en je kan deze stad ook op de fiets verkennen.

Doen in Ayutthaya met kinderen

Fietstour

Op veel plekken in Ayutthaya kan je fietsen huren. De stad kan je namelijk niet met de auto bezoeken en dan is fietsen wel zo gemakkelijk. Je kan ook meegaan op deze leuke fietstour van Bajabikes. Deze rondleiding met gids is een 3 à 4 uur durende tour op de fiets langs alle bezienswaardigheden van deze omgeving. Ook verken je het platteland met de rijstvelden.

  • Kinderfietsen: beschikbaar
  • Kinderzitjes: beschikbaar, tot 22kg, ฿645,- toeslag

Wat Phra Si Sanphet

De Wat Phra Si Sanphet was de belangrijkste tempel van de stad en er stond ooit een grote boeddha die was bedenkt met zo’n 250 kilo goud. Dit beeld is door Birmese veroveraars in brand gestoken en later vernietigd.

Wat Mahathat

De Wat Mahathat is een van de eerste tempels die je tegenkomt in het historische park. Het is een tempel die aan het eind van 1300 werd gebouwd en is bekend vanwege het stenen Boeddhahoofd.

Ayutthaya met kinderen

Rondom Ayutthaya met kinderen

Nationaal Park Erawan

De Erawan Watervallen in het Erawan National Park liggen in de provincie Kanchanaburi! In dit gebied zie je prachtige watervallen, kalkstenen rotsen en blauwe waterpoelen. De watervallen bestaan uit 7 niveaus, deze kan je allemaal bezoeken. Omdat de eerste 2 niveaus/levels het gemakkelijkst te bereiken zijn, zie je hier de meeste toeristen. Je kan wandelen door de jungle, er zijn wandelpaden en ook mag je zwemmen in de watervallen! Bij deze bezienswaardigheid in Thailand kan je daarom al snel uren doorbrengen.

Khao Yai National Park

Op ongeveer 2 uur van Ayutthaya ligt het Khao Yai National Park en dit is het oudste nationale park van Thailand. Je kan er tijdens een safari veel verschillende soorten wilde dieren spotten, naar de mooie watervallen gaan en wandelen door de natuur.

Ayutthaya met kinderen | Praktisch

Bereikbaarheid

De Ayutthaya ligt zo’n 100 kilometer ten noorden van Bangkok, je reist hierheen per bus, trein of zelfs boot. , je kan hier ook de tickets boeken.

Reisgids

TravelKids Thailand gaat over Thailand en alles wat je als kind wilt weten en meer! Meer dan 200 pagina’s vol nuttige informatie, leuke weetjes, kleurenfoto’s, tekeningen en doe- en verzameldingen!

Sala Ayutthaya

Accommodatie

1 The Park Ayutthaya Resort And Spa met kamers voor 4 personen, met gratis WiFi, airconditioning, een tuin en een gemeenschappelijke lounge.

2 Sala Ayutthaya heeft een buitenzwembad en biedt een sterrenbehandeling en service van wereldklasse! Ideaal voor een luxe verblijf in Ayutthaya met kinderen.

Familiereizen

Wel hierheen en Thailand verkennen, maar de rondreis niet zelf samenstellen? Deze familiereizen komen ook langs Ayutthaya! De 21-daagse familie groepsrondreis Boeddha’s & Bounty eilanden in Thailand, met cultuur in het noorden tot eilanden in het zuiden! Met onder meer Ayutthaya, Chiang Mai en de Phi Phi eilanden.

Dat waren onze tips voor Ayutthaya met kinderen! Lees ook de tips voor Thailand.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën