Rondreis Thailand met kinderen + 2x Reisroute

Op een rondreis Thailand met kinderen? Thailand stond al langere tijd op onze lijst qua landen om te bezoeken en ontdekken met de kinderen. En we zij ontzettend blij dat we hebben besloten om hier op een rondreis te gaan. In dit artikel lees je onze indrukken, tips en reisroute!

Reizen met kleine kinderen deden we graag, zo gingen we onder andere naar Amerika, Kaapverdië en Curacao. Daarna is het Thailand geworden. Ik was zo benieuwd naar het land en hoe het is om met kleine kinderen door Thailand te reizen. In deze reisblog laat ik weten waarom wij voor dit land hebben gekozen en hoe we onze reisroute (ongeveer) bepalen. Onze kinderen zijn als we in Thailand zijn bijna 3 en 4,5.

Op een rondreis Thailand, maar wil je dit niet zelf plannen en regelen? De 20-daagse familiereis Thailand van noord naar zuid laat jullie álle hoogtepunten van dit bijzondere land van de glimlach ontdekken. Je ontdekt zowel de cultuur en de jungle in het noorden als de mooie eilanden in het zuiden.

Daarom rondreis Thailand met kinderen!

Zoals gezegd, sinds we kinderen hebben staat Thailand op onze lijst om te bezoeken. De redenen waarom zijn vrij eenvoudig: heerlijk weer, prachtige stranden, kindvriendelijk en goedkoop. Er is natuur, cultuur en nogmaals, de stranden. Je kan er winkelen, er zijn pretparken, speeltuinen en dierentuinen. Kortom: waarom eigenlijk niet naar Thailand?

Thailand kwam dit jaar weer naar boven als mogelijke bestemming voor een verre reis. Curacao vonden we fantastisch, maar het is wel een duur eiland en het is niet heel groot. Thailand is een stuk goedkoper en is wel groot, met veel diversiteit en mogelijk. Daarom kozen we voor een rondreis door dit land. En daarmee kom je gelijk bij het volgende punt: hoe bepaal je de route? Want in een paar weken Thailand zien is geen optie en je moet dus keuzes maken.

rondreis Thailand met kinderen

Rondreis Thailand met kinderen | Bepalen van de route

Toen we besloten dat we naar Thailand gaan, hebben we de vliegtickets gekocht. Omdat de oudste vier is kunnen we nog buiten de vakanties op reis. Een luxe! In de periode dat wij gaan, is het klimaat in het zuiden van Thailand perfect: geen regenseizoen en niet te warm. We kunnen echt kiezen waar we heen gaan.

Boek je de rondreis door Thailand zelf? Op de website 12goAsia zie je wat de handigste reisroute is tussen 2 plaatsen en je boekt de tickets direct (boot, bus, trein en vliegtuig).

Je kan in een reis van een paar weken door Thailand met kids niet alles zien. Maak keuzes!

Bepalen bestemmingen | Rondreis Thailand met kinderen

Dat kunnen kiezen waar we heen gaan is tegelijkertijd ook het probleem. Ik ben gaan lezen in reisgidsen en natuurlijk ook online. Ik werd enthousiaster en enthousiaster. Op een gegeven moment had ik acht plaatsen in Thailand op mijn lijst staan. En dat voor drie weken. Zonder kinderen prima, met (onze) kinderen geen doen.

Waar ik op gelet heb bij het bepalen van de bestemmingen is natuurlijk ons enthousiasme. We wilden een aantal plaatsen bezoeken maar wel die plaatsen waar wij heel blij van worden. Daarnaast wilden we niet onnodig lang reizen of continue onderweg zijn. Onze kinderen worden daar namelijk erg onrustig van en dat is niet fijn. Ook houden wij absoluut niet van bestemmingen die een toeristische massa zijn geworden. Koh Phi Phi, Phuket en Krabi (Ao Nang) vielen voor ons daarom af.

Daarnaast zijn er mooie bestemmingen afgevallen, omdat het qua backpacken met kinderen in Azië niet te doen was. Dan waren we alleen nog maar aan het reizen tijdens onze rondreis Thailand met kinderen. Onder andere het Khao Sok National Park is hierdoor afgevallen.

Op een gegeven moment had ik een aantal bestemmingen gevonden en ben ik begonnen met het samenstellen van de ideale reisroute: zo min mogelijk reistijd en zoveel mogelijk de (voor ons) leukste bestemmingen.

Rondreis Thailand met kinderen | Tips!

En dan nog een aantal andere tips voor het samenstellen van een rondreis door Thailand. Wil je dit niet zelf doen, dan kan je bijvoorbeeld een individuele en op maat gemaakte rondreis boeken bij bijvoorbeeld Travelnauts, Local Hero Travel of Riksja Family.

 • Houd rekening met het weer. Thailand is groot, dus niet ieder deel van het land is altijd zonnig. Bekijk welke gebieden tijdens jullie reis door Thailand met kinderen aangenaam zijn om te bezoeken.
 • Wat wil je zelf echt graag doen? Ik had gelijk een sterke voorkeur voor Koh Lanta en Koh Phangan, met die voorkeuren in mijn hoofd ben ik mijn route gaan bepalen.
 • Zijn je kinderen wat ouder, dan kunnen zij wellicht meedenken over de route. Geef ze een aantal keuzes, of laat ze door de boeken bladeren. Of kijk samen op YouTube naar reisfilms over Thailand.
 • Wat voor budget heb je voor het reizen door Thailand met kinderen in gedachte? Aan de hand daarvan bepaal je ook wat mogelijk is qua reizen. Het zuiden is over het algemeen duurder dan het noorden en varen tussen de eilanden is ook duurder dan met de bus of trein reizen over het vasteland.
rondreis Thailand met kinderen

Onze reisroute door Thailand (Reisroute 1)

Onze route voor een rondreis Thailand met kinderen was:

Bangkok (2 nachten)
Koh Lanta (7 nachten)
Khanom (3 nachten)
Koh Phangan (7 nachten)
Bangkok (2 nachten)

Bangkok

In Bangkok komen we aan en vertrekken we. We hebben bewust gekozen voor twee korte stops daar. Op die manier kan je een goed hotel boeken. De eerste dagen kom je bij van de lange vlucht, de laatste dagen geniet je van een uitgebreid ontbijt en ontdek je de stad.

Toen wij buiten ons hotel stonden (Prince Palace hotel de eerste dagen en Rembrandt hotel de laatste dagen) zijn we in een TukTuk gestapt. Op die manier konden we de stad beleven, terwijl we ook nog bijkwamen van de jetlag en konden wennen aan de geuren, het lawaai en de drukte. Onze eerste stop was bij de staande Buddha. Officiële naam: Wat Intharawihan. Dit beeld is 32 meter hoog en 10 meter beeld. De kinderen vonden dit beeld, en het Chinese tempelcomplex, erg mooi.

Koh Lanta met kinderen

Het eerste eiland dat we bezochten tijdens onze rondreis Thailand met kinderen was Koh Lanta. Dit tropische eiland stond direct op mijn lijst! Je kan er windsurfen, het is een relaxed eiland, dagtochten naar andere eilanden zijn mogelijk en langs het strand zijn veel leuke barretjes. Ik heb nog even getwijfeld om naar Krabi te gaan omdat dit beter uitkomt qua reisafstand. Maar toen bleek dat je vanaf Krabi airport zelf naar Koh Lanta kan rijden.

We wilden op dit eiland sowieso al een auto huren en doordat we de auto nu vanaf Krabi al hebben, maakt het de reis een stuk korter. En ook het verder reizen gaat sneller en eenvoudiger. Over het huren en gebruiken van een auto in Thailand lees je in dit artikel verder.

Khanom, waar de roze dolfijnen zwemmen

Vanaf Koh Lanta willen wij naar Koh Phangan. Het bleek een tocht van negen uur! Met zijn tweeën prima, met een peuter en kleuter iets ingewikkelder. Omdat Koh Phangan direct hoog op mijn lijst stond, besloot ik om uit te zoeken hoe je er sneller kan komen als je van Koh Lanta reist. Omdat we een auto huren, is het voordelig om die terug te brengen naar Krabi Airport. Vanaf hier reis je goedkoop per minibus naar de pier voor Koh Phangan. Als je direct door gaat naar het eiland ben je er nog niet; je moet nog met de boot en over het eiland reizen.

Toen bleek dat er vlakbij de boot naar het eiland een hele rustige strandplaats ligt: Khanom. Nog niet echt ontdekt, waardoor het een verrassende bestemming is tijdens onze rondreis Thailand met kinderen. Het leukste is dat er roze dolfijnen zwemmen! Op Bali zijn wij een aantal jaar vroeg in de ochtend in een boot gestapt en zagen we dolfijnen zwemmen. Hoe gaaf is het om dit met de kinderen te doen?

LeeLoo Paradise met luxe bungalows, spa en een buitenzwembad. De huisjes zijn wat luxer en er is een spa.

Rondreis Thailand met kinderen | Koh Phangan

Na Khanom reizen wij naar Koh Phangan, dat is dan een stuk met de taxi en een aantal uur op een boot. Koh Phangan is bekend van de grote full moon party. Maar als dit feest voorbij is, komt er een heerlijk hippie eiland naar boven. Veel relaxte strandtenten op het strand maar ook mooie natuur en wat cultuur. Dit eiland stond net zo hoog op mijn lijst als Koh Lanta en ik ben blij dat het gelukt is om deze eilanden allebei te gaan bezoeken in die paar weken.

 • Baan Minali heeft een zwembad en mooie huisjes in de tropische tuin. Daarnaast hebben ze een privé strand bij een baai, waardoor het water erg rustig is. En als je zelf gek bent op watersporten zit je helemaal goed.

We eindigen de rondreis Thailand met kinderen met weer een aantal dagen in Bangkok. Ik lees vaak dat je Bangkok beter aan het einde van je reis echt kan bezichtigen, omdat je dan beter gewend bent aan de temperaturen en de drukte. Wij hebben dat ook zo ervaren: de eerste dagen doorbrengen in Bangkok was fantastisch, maar vanwege de jetlag en het wennen aan een heel ander land en cultuur, denk ik dat de laatste dagen in Bangkok doorbrengen idealer was geweest.

reizen in Thailand met kinderen

Reisroute 2 | Reizen door Thailand met kinderen

Ook naar Thailand met kinderen, maar wil je net wat meer van het noorden van Thailand zien? Dit is een ander idee voor een leuke reisroute door Thailand met het gezin!

Ayutthaya

Stop 1: Ayutthaya – reis vanaf het vliegveld van Bangkok direct door naar deze stad. Dit is een rustigere stad dan Bangkok en hier kan je op adem komen. Stap op de fiets, bijvoorbeeld met Bajabikes, en verken de oude tempels! In de omgeving kan je naar het Khao Yai National Park waar apen, neushoornvogels en onder andere olifanten te zien zijn.

Chiang Mai

Stop 2: Chiang Mai – Stap in Ayutthaya in de nachttrein naar Chiang Mai, dit boek je bijvoorbeeld via 12goAsia. Chiang Mai is een stad in het noorden van Thailand en biedt de combinatie van cultuur, tempels en jungle. In en rondom de stad zijn veel leuke uitjes mogelijk en je kan zelfs op een jungle trekking gaan.

Koh Samui

Stop 3: Koh Samui – Vlieg vanaf Chiang Mai naar het eiland Koh Samui in het zuiden. Koh Samui is een eiland in de Golf van Thailand. Het ligt zo’n 700 kilometer ten zuiden van Bangkok en 80 kilometer vanaf de oostelijke kustlijn in het zuiden van Thailand. Heb je meer tijd, breng dan misschien een aantal dagen op Koh Tao of Koh Phangan door.

Phuket

Stop 4: Phuket – Reis vervolgens door naar Phuket en het Khao Sok National Park! Dit kan per vliegtuig, maar een stuk goedkoper is reizen met de boot en bus. Het is een prachtig gebied in het zuiden van Thailand. Een aanrader voor een vakantie of voor het bijkomen aan het eind van een rondreis. Je kan gaan varen, naar de jungle gaan of bezoek bijvoorbeeld een waterpark of klimpark.

Bangkok

Stop 5: Bangkok – Je kan vanaf Phuket terugvliegen naar Nederland of België of verleng je reisroute door Thailand en ga ook nog naar Bangkok. Wij vonden het ontzettend gaaf, en een beetje overweldigend, om in deze stad te zijn. Reis van Phuket naar Bangkok met het vliegtuig of de bus, de mogelijkheden zie je op 12goAsia.

Rondreis Thailand met kinderen | Familiereizen

Travelnauts heeft de 20-daagse familiereis Thailand van noord naar zuid in het aanbod. Tijdens deze gezinsreis kunnen jullie álle hoogtepunten van dit bijzondere land van de glimlach ontdekken. Je ontdekt zowel de cultuur en de jungle in het noorden als de mooie eilanden in het zuiden.

Liever op een groepsreis met andere gezinnen? Ga mee met Djoser op een 21-daagse reis en ontdek het land van de glimlach. Jullie hebben alle tijd om bruisend Bangkok te ontdekken, overnachten op de ‘Rivier Kwai’, bezoeken de oude hoofdsteden, trekken door de jungle, genieten van de Thaise keuken en sluiten de reis relaxed af op een tropisch eiland.

rijstveld

Reizen door Thailand met kinderen | Praktische tips vakantie

Je kan zelf de vakantie samenstellen naar Thailand met kinderen. De vliegtijd naar Thailand met een rechtstreekse vlucht is ongeveer 11 uur en zijn beschikbaar vanaf ongeveer € 400, – per persoon, afhankelijk van het moment dat je boekt en in welke periode je reist. Via Skyscanner kan je tickets bekijken van alle maatschappijen en zie je de goedkoopste mogelijkheden.

Ga voor advies over inentingen naar de GGD. Malaria komt voor in sommige gebieden. Hepatitis A en DTP worden aangeraden.

Wij boekten al onze overnachtingen in Thailand via booking.com. Er is hier een groot aanbod van bungalows, appartementen, vakantiehuizen en luxere familiehotels. De annuleringsvoorwaarden zijn helder en er zijn veel handige filters.

Ben jij in Thailand geweest en heb jij tips voor reizen door Thailand met kinderen of weet je nog een andere goede reisroute? Laat het mij weten!

Lees ook de tips voor:

7 Comments
 1. Yvonne zegt

  Wat leuk! Ko Lanta vonden wij ook een fijn eiland en qua stranden super voor de kids (loopt heel geleidelijk af). Goed dat je voor een alternatief kiest voor Krabi, ik heb nog nooit van Khanom gehoord, dus ben erg benieuwd hoe het daar is! Alvast veel plezier!!

  1. Karlien zegt

   Dank je wel! Ik zal snel laten weten hoe Kahnom is.

 2. Esther zegt

  Oh heerlijk, veel plezier! Haad Yap vonden wij op pahnang heel relaxt. Zo’n leuk eiland is dat! Wij gaan dit jaar ook weer naar Thailand, met twee kleintjes deze keer. Gaf het geen gedoe dat jullie weggaan terwijl je oudste wel al op school zit?

  1. Karlien zegt

   Wat leuk dat jullie dit jaar weer gaan, heb je al een route in gedachte? De oudste is 4 en daarom nog niet leerplichtig, heb gewoon aangegeven dat we al geboekt hadden. Als we om toestemming hadden gevraagd, was het waarschijnlijk niet zo makkelijk geweest 😉

 3. Sheila zegt

  Leuk vooruitzicht! Wij gingen backpacken met onze zoon van 1 (nu 2). Als het snikheet is in Bangkok is het absoluut een aanrader om een indoor speelparadijs op te zoeken. En denk daarbij niet aan Monkey Town ofzo. Onze zoon kon echt genieten van Kidszoonia. Neem wel even sokjes mee (ook voor jezelf) :). Ik weet niet of je persé gaat backpacken. Wij huurden namelijk geen auto, maar deden alles met het vliegtuig of het openbaar vervoer, zoals we ook deden voordat onze zoon er was. Maar we hebben ook geluk gehad wat dat betreft. Een busrit van 10 uur? Meneer vond het allemaal prima :).

  Heel veel plezier!

  1. Karlien zegt

   Wat goed zeg dat dat zo makkelijk ging en wat een goede tips 😀

 4. Johanna zegt

  Thailand is erg mooi, heel leuk dat jullie daarheen gaan!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.