San Diego met kinderen | 7 leuke uitjes

Blogger Nathalie was op een rondreis door West-Amerika met haar gezin. Daar bezochten zij onder andere San Diego met kinderen, dit was de laatste stop van hun rondreis. In dit artikel deelt zij haar beste tips voor uitjes en kinderactiviteiten in de stad.

Nu was het dan toch echt tijd voor onze allerlaatste stop in Californië. We hadden weer een KOA camping geboekt, dat was San Diego Metro KOA. Officieel ligt de camping iets zuidelijker, in Chula Vista, maar het is evengoed een prima uitvalsbasis om San Diego en Legoland te bezoeken! Dit is een echte stadscamping: niet erg grote plekken en veel campers. Wel is er een heerlijk (nieuw) zwembad en zoals gezegd een fijne locatie.

Ook op deze camping zijn er kinderactiviteiten. Onze jongens hebben nog heerlijk op skelters rond gecrost over de camping. De camping heeft ook een restaurantje en een winkel bij de receptie. Net buiten de camping zijn ook wat eettentjes, zoals de Denny’s. Die is ons meestal wel goed bevallen voor zowel ontbijt als avondeten.

San Diego met kinderen Zoo

San Diego met kinderen

Vooraf hadden we niet echt uitgestippeld wat we in ieder geval wilden doen in San Diego met kinderen. Legoland stond wel al op het programma en zo kwamen we erop om de Go San Diego Card aan te schaffen. Voor volwassenen kost een tweedaagse pas USD 139 en voor kids USD 94. Niet goedkoop, maar hier zit dan wel heel veel in! De entree voor Legoland, San Diego Zoo, USS Midway, Belmont Park, de musea in Balboa Park, walvisspot tripjes zaten erin en dan noem ik nog lang niet alles op.

Wij kozen voor de tweedaagse kaart, omdat we niet alle dagen wilden volproppen met activiteiten en ook nog lekker naar het strand wilden. We hebben de Card tijdens onze reis online besteld. Je zet een app op je telefoon waar dan de Card op staat en bij iedere attractie scannen ze de kaart. Super gemakkelijk!

San Diego met kinderen

LEGOLAND California!

De kids hebben vooraf zelf mogen kiezen naar welk park ze wilden; Disney of Legoland. In Europa zijn we ook nog niet bij deze parken geweest. Het zijn jongens, dus het werd Legoland! Eerlijk gezegd waren we daar ook wel blij mee. Legoland leek ons iets minder druk en iets minder duur. Ik denk ook zeker dat dat idee klopte en voor kinderen in de leeftijd van de onze (6 en 8 jaar) was Legoland ook echt perfect!

Als je er komt aanrijden zie je als eerste de 2 hotels: een Legoland Castle Hotel en het Legoland Resort. We liepen even bij het kasteel en het ziet er heel mooi uit! Maar onze camping lag op 45 minuten rijden, dus overnachten was niet nodig. Vooraf hadden we ons een beetje ingelezen en er werd geadviseerd om achterin het park te beginnen, want dat was de rustigste plek. En inderdaad, dat klopte. Wat er niet bij stond is dat je bij de wildwaterbaan ook direct van top tot teen doorweekt zou zijn! Maar goed, het weer was lekker en de jongens vonden dit achteraf de tofste attractie.

Onze ervaringen bij LEGOLAND California!

Het park is goed overzichtelijk en wat wij ook een voordeel vonden is dat ook de jongste in (bijna?) alles zonder volwassen begeleiding mocht. We hoefden niet in alle attracties mee. Best fijn vonden we.

Nieuw dit jaar is de Deep Sea Adventure; in echte kleine onderzeeërs vaar je onder water op zoek naar schatten. Die komen we onderweg tegen, net als de echte vissen! Dat is heel mooi gemaakt. Het park is mooi aangekleed in verschillende LEGO thema’s en hier zijn de attracties op aangepast. Echt leuk gedaan! De hele dag bleven ook de wachttijden goed te doen bij de attracties. En dat midden augustus tijdens een bezoek aan San Diego met kinderen!

San Diego met kinderen – uitjes

Sea Life Aquarium

Bij Legoland is ook nog het Legoland Water Park en het Sea Life Aquarium. Deze zijn (natuurlijk) tegen extra betaling te bezoeken. Dit hebben we niet gedaan, omdat de dag al goed gevuld was aan het bezoek aan alleen het park. De mensen die we spraken tijdens het wachten in de rij gaven wel aan dat het Sea Life Aquarium zeker de moeite waard was! Misschien leuk als je langer dan 1 dag in de buurt bent.

San Diego Zoo

Deze wereldberoemde dierentuin is één van de weinige waar de reuzenpanda te zien is. Die middag wilden we naar Belmont Park, maar we hadden nog een ochtend beschikbaar om naar de Zoo te gaan. Eigenlijk veel te kort. Beter iets dan niets dachten we. Meteen bij opening van de dierentuin waren we binnen. De kinderen mochten kiezen welke dieren ze graag wilden zien, zodat we een route konden uitstippelen. Het werden de insecten, reptielen en pinguïns!

We begonnen met een kabelbaan die over het park heen gaat. Dan zie je hoe groot het is. Het is meer een bos. Echt mooi gemaakt en heerlijk om rond te wandelen. Van achteruit de Zoo zijn we weer naar voren teruggelopen via de dieren op het lijstje. Overal stonden heel vriendelijke medewerkers om ons de weg te wijzen of meer te vertellen over de dieren. Hou je van dierentuinen? Dan is deze Zoo zeker niet te missen!

Belmont Park

Een bezoek aan het Belmont Park was voor onze kids het hoogtepunt van San Diego met kinderen! Net als in Santa Cruz is dit een strand met daarbij een attractiepark met allerlei leuke kermisattracties. Bij de Go San Diego Card is ook een all access pass voor dit leuke park inbegrepen. Er is een hele mooie oude achtbaan, de Giant Dipper uit 1925. We kregen een polsbandje en we konden los! Mocht je geen polsbandjes hebben; de prijzen van de attracties en de horeca zijn hier erg goed te doen.

Naast de erg leuke attracties konden we ook op de zipline (hoog!) en klimmen op de klimwand, Laser tag spelen en door een laser mase lopen. Direct erachter ligt het strand. Na een tijdje gespeeld te hebben zijn we doorgeschoven naar het strand. We hebben daar ook nog een body board gehuurd. Achteraf denken we: hadden we die maar aan het begin van onze reis gekocht. De kinderen vonden het super en ze gleden met hoge snelheid over de golven. Heel erg leuk!

Daarna zijn we lekker wat gaan eten bij een Mexicaans tentje en ging manlief vissen in de buurt. Natuurlijk waren de kinderen nog niet klaar met de attracties en hebben ze tot (na) het donker werd nog heerlijk gespeeld in de attracties. Wat een energie hebben die kinderen toch.

Laatste keer strand…

Tja en dan is toch echt onze laatste volle dag in San Diego met kinderen aangebroken. In de ochtend hebben we nog heerlijk gezwommen en gerelaxt aan het mooie zwembad op onze camping.

De middag was het tijd om nog één keertje naar het strand te gaan. La Jolla staat bekend als erg mooi strand dus die werd het! Allereerst gingen we naar de zogenaamde “children’s pool”. Dat is een mooi klein strandje waar de kinderen ook gemakkelijker het water in kunnen omdat er wat minder golven zijn. Heel leuk om te zien daar waren een aantal zeehondjes (of zeeleeuwen) die er heel dichtbij een het zwemmen waren en af en toe heerlijk op een rots gingen liggen.

Voor onze stoere jongens waren de golven natuurlijk niet voldoende. Daarom zijn we na een tijdje nog even verplaatst naar een ander strandje vlakbij. Ook daar was het prachtig. Ook daar waren zeeleeuwen en vlogen de pelikanen in groepjes over. Echt bijzonder!

Overnachten in San Diego met kinderen

Zoek je naar leuke accommodaties voor gezinnen, dan zijn dit onze tips!

  • Sheraton San Diego Hotel & Marina – met 5 restaurants, 3 verwarmde buitenzwembaden en een eigen spa. Ook zijn er recreatieve activiteiten mogelijk, zoals biljarten, volleyballen, tafeltennissen en een potje croquet spelen. Of je huurt een zeilboot of fiets.

Terugblik op onze reis door Amerika

Vanuit San Diego zijn wij nog doorgevlogen naar vrienden in Minnesota. Daar sloten wij onze reis heerlijk relaxed af. Niet iedereen heeft natuurlijk vrienden of familie in de Verenigde Staten, maar het rustig afsluiten is met kinderen zeker aan te raden. In deze dagen konden we alle indrukken (en dat waren er veel!) op ons in laten werken en hebben we onze reis nog even herbeleefd in ons hoofd. In het vliegtuig op de heenweg zei de oudste nog dat hij eigenlijk liever met de vouwwagen naar de camping wilde. Hier is hij absoluut van teruggekomen. Ze vonden het beiden geweldig!

Als hoogtepunt noemen ze Las Vegas met al die luxe dingen. Maar als je doorvraagt vonden ze eigenlijk alles leuk. Zelfs de wandelingen! Voor onszelf geldt hetzelfde. Het was echt geweldig en het heeft absoluut aan onze verwachtingen voldaan en nog meer. Een reis om nooit meer te vergeten en aan te raden voor iedereen!

Onze reis begon in Las Vegas, begin bij het lezen van die blog om de hele rondreis te volgen tot en met onze afsluiter in San Diego met kinderen.

Ook naar San Diego en West-Amerika? Route 66 en nationale parken is een 28-daagse familiereis en jullie komen onder andere langs San Diego. Verder gaan jullie naar de natuurparken Yosemite, Bryce Canyon en de Grand Canyon en de steden San Francisco, Las Vegas en Los Angeles.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën