6x het beste van San Francisco met kinderen

3

San Francisco met kinderen: deze stad staat hoger op mijn lijst om te bezoeken dan New York! Het lijkt me zo’n fantastische stad. Sowieso staat het hippie-sfeertje mij wel aan, veel koffietentjes, de brug natuurlijk en de omgeving is prachtig. In deze reisblog deel ik tips voor jouw vakantie in San Francisco met de kids.

Boek je vakantie naar deze stad

San Francisco met kinderen

1. De dierentuin
Heel eerlijk, ik heb het niet zo op dieren en dierentuinen. Maar de meeste kinderen zijn er wel gek op. Voordeel is ook dat dierentuinen over het algemeen echt zijn ingericht op gezinnen, waardoor je een rustige middag hebt. Meer info over de San Francisco dierentuin.

2. Walvistour

Dierentuinen, daar word ik niet zo blij van. Een beetje avontuur wel. Hoe leuk is het om met je kinderen op een boot te stappen en op zoek te gaan naar walvissen? Doordat er een aantal soorten walvissen zwemmen, kan je het hele jaar door op deze tocht! Ieder seizoen zijn er andere soorten walvissen te zien. Meer info!

3. San Francisco met kinderen: het Disneymuseum

Iedere dag wordt er in dit museum een film van Walt Disney getoond. Voor de ouders is het museum interessant als je meer te weten wilt komen over het leven van Walt Disney. Kinderen tot zes jaar mogen gratis naar binnen.

4. Musee Mechanique
Musee Mechanique is gratis toegankelijk. Wat wel geld kost is de reden waarom je hier naartoe gaat: oude computerspelletjes spelen. Wil je je kinderen kennis laten maken met de eerste computerspelletjes, dan ben je hier aan het juiste adres!

San Francisco met kinderen: 5. Wandel of fiets over de Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is het symbool van de stad! Een tof uitje is om met je kids te wandelen of fietsen over de brug. Aan het einde van de brug is een fantastisch uitkijkpunt. Fietsen huur je in Fisherman’s Wharf.

6. Alcatraz bezoeken
Van 1934 tot 1963 een gevangenis. Er werd gedacht dat je van deze gevangenis niet kon ontsnappen. Als je dit eiland ‘The Rock’ bezoekt, krijg je allerlei verhalen te horen over de tijd dat er een gevangenis was.

Meer Amerika? Bekijk de Roadtrip door Florida! Of boek je vakantie naar deze stad.
Op de hoogte blijven van reizen met kinderen, volg mij op Facebook.

3 Comments
 1. Sheila zegt

  Ik vind San Fran ook een leuke stad. Al moet ik zeggen dat ik San Diego veel leuker vind. Maar op de één of andere manier is die stad minder bekend bij Nederlanders. Alcatraz vond ik reuze interessant. Al zou ik dat niet bezoeken met jonge kinderen. En als je gaat, doe de eerste toer! Dat scheelt zo in drukte.

 2. Bertine zegt

  ja SF is echt leuk! alcatrez is zeker een goed idee! en prima te doen met kinderen. je krijgt allemaal een koptelefoon en de rondleiding is dan gewoon in het nederlands:)

  1. Karlien zegt

   Wat tof om te horen zeg!!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.