Pamplona met kinderen | 7 leuke uitjes

Tijdens een rondreis door het Spaans Baskenland en de Pyreneeën rijden we van kustplaats Zarautz naar het berggebied Valle de Tena. Omdat Pamplona op de route ligt besluiten we om daar een aantal uur rond te kijken. Wat er te doen is in Pamplona met kinderen? Dit zijn onze tips!

Pamplona staat met name bekend om de stierengevechten in de maand juli, gelukkig heeft de stad meer te bieden! Het is de hoofdstad van de regio Navarra en ligt aan de voet van de Spaanse Pyreneeën!

Wij bezoeken de hoofdstad op doorreis tijdens onze reis door het noorden van Spanje en brengen er een dagdeel door. Man en kinderen zijn helaas niet enthousiast om een stad in te gaan, soms is dat zo, en daarom brengen we veel tijd door bij speeltuintjes en in een stadspark. Gelukkig heb ik ondertussen toch nog het een en ander kunnen zien!

Doen in Pamplona met kinderen

Kathedraal van Sint-Maria

Het oude centrum van Pamplona staat vol met monumenten en je wandelt door vele smalle straten. Ga bijvoorbeeld naar de kathedraal van Sint-Maria, hier bezoek je de toren en de klok voor een prachtig uitzicht over de stad. Binnen in de kathedraal is er ook een speciale kinderkathedraal: bij tien panelen, op kindermaat, worden verschillende liturgische en artistieke elementen getoond die in de kathedraal te vinden zijn. Bij ieder element is er een klein belletje geplaatst waar de kinderen naar op zoek kunnen gaan.

Pamplona met kinderen

Plaza del Castillo

Het Plaza del Castillo is het centrale plein in de stad, in de historische wijk Casco Viejo. Aan het plein zitten allerlei restaurants en barretjes. Ga zeker naar Café Iruña, waar Hemingway vaak kwam.

Citadel

Wij brachten een groot deel van de tijd in Pamplona met kinderen door in de gratis toegankelijke citadel. Deze is gebouwd, omdat de stad in de buurt van Frankrijk ligt en onder koning Filips II werd besloten om de stad te verdedigen tegen aanvallen. Het fort, in de vorm van een vijfhoekige ster, werd verbonden met de stadsmuren.

In de citadel zijn er grote grasvelden, slotgrachten, bruggen en je kan over allerlei stukken omhoog wandelen. Een groot deel van het bouwwerk is goed bewaard gebleven.

citadel

Stadsmuren

En ook de eerder genoemde stadsmuren moesten de stad beschermen tegen aanvallen vanuit Frankrijk. Je kan over deze stadsmuren wandelen tijdens een bezoek aan Pamplona met kinderen.

Plaza de Toros

De stad Pamplona is bekend vanwege de (omstreden) stierenrennen door de stad, ieder jaar in het begin van de maand juli. Als je wilt kan je de Plaza de Toros bezoeken. Wij hebben het gebouw wel van buiten gezien, maar wilden niet naar binnen vanwege het dieronvriendelijke karakter van het gebouw en de traditie.

  • Vlakbij ligt het Media Luna Park, een park in de vorm van een halve maan. Er zijn visvijvers, fonteinen, sculpturen, speeltuinen en een café.

Parque de La Taconera

Als je in Pamplona met kinderen bent is het Parque de La Taconera ook een aanrader om te bezoeken, dit wordt gezien als het mooiste park van de stad. Er is een skate park, speeltuin en er zijn dieren te zien als herten en pauwen.

Yamaguchi-park en het planetarium

In Pamplona kan je het Yamaguchi-park bezoeken, een oosterse tuin met planten, bomen, schuilplaatsen, bruggen en watervallen. Daarnaast ligt het Pamplona Planetarium met onder meer een Galaxy Garden, dit is een replica van de Melkweg op schaal van planten.

Andere tips voor Pamplona met kinderen

  • Salting Iruña heeft horizontale en verticale trampolines.
  • Ben je langer in de stad, dan kan je ook wandelen of fietsen door het rivierpark van de rivier Arga, dit pad is zo’n 12 kilomter lang.
  • Wij hebben een tijd bij de Plaza San Francisco De Asís gezeten, met een speeltuintje en naast de bibliotheek.
  • Ik haalde koekjes bij The Cookie Shop.
Pamplona met kinderen

Naar Pamplona met kinderen

Bereikbaarheid

Wij vlogen met Vueling naar Bilbao en huurden een auto via SunnyCars. Ideaal aan deze verhuurder is dat de verzekeringen direct goed geregeld zijn.

Reis je met de auto naar Pamplona? Dit zijn tips voor tussenstops op doorreis naar Spanje!

Overnachten

Gestión de Alojamientos Apartments zijn comfortabele appartementen op 1 minuut wandelen van het Yamaguchi Park in Pamplona. Er zijn appartementen met meerdere slaapkamers.

Hotel Albret ligt op 20 minuten loopafstand van de binnenstad van Pamplona, heeft familiekamers en is vanaf de snelwegen A15, A21 en A12 goed bereikbaar.

Verder lezen na dit artikel over Pamplona met kinderen? Wij bezochten onder andere Bilbao, de noordelijke stad San Sebastian en Zaragoza!

Pamplona met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën