Op reis met kids? Pak je koffers zo efficiënt mogelijk in

De zomer komt er weer aan! Ga je dit jaar met de kids op vakantie? Dan is het belangrijk om goed na te denken over wat je meeneemt. Een overvolle koffer zorgt namelijk voor een hoop onhandig gesjouw en soms moet je zelfs bijbetalen op het vliegveld. Dit kan je gelukkig voorkomen. In dit artikel geven we je vijf praktische tips om je koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken.

Tip 1. Wees echt selectief

Het is handig om voor ongeveer zeven dagen kleding in te pakken. Kijk daarbij goed welke kleding je tijdens je vakantie echt nodig hebt. Het is handig om met laagjes te werken, zodat je altijd goed voorbereid bent op wisselende weersomstandigheden. Maak van tevoren een paklijst zodat je zeker weet dat je niets mist.

Tip 2. Rol kleding op

Je kan je kleding beter oprollen in plaats van opvouwen. Daarmee bespaar je niet alleen ruimte in je koffer, maar zorg je er ook voor dat je kleding minder snel kreukt. Doordat je meer ruimte hebt kan je meer spullen meenemen die je nodig hebt. Ook handig: trek (zware) wandelschoenen aan in het vliegtuig zodat ze geen kostbare ruimte in je koffer innemen.

Tip 3. Neem geen zware strandlakens mee

Ga je deze zomer naar de zon? Dan heb je waarschijnlijk strandlakens nodig voor op het strand. Strandlakens zorgen al snel voor veel gewicht in je koffer en nemen ook veel kostbare ruimte in.

Verblijf je in een hotel? Dan is het handig om te checken of er een handdoekenservice is waar je gebruik van kan maken. Je kan er ook voor kiezen om hamamdoeken mee op reis te nemen. Deze zijn dunner en lichter, waardoor ze minder ruimte innemen en je koffer minder zwaar wordt.

Tip 4. Gebruik packing cubes

Een packing cube is een lichtgewicht zakje dat je kan vullen met bagage. Doordat je maar beperkte ruimte hebt, dwingt een packing cube je om alleen mee te nemen wat je echt nodig hebt. Daarnaast zijn ze licht en nemen ze nauwelijks ruimte in. Het is dus een heel handige manier om je koffer compact mee in te pakken. Je kan ook packing cubes gebruiken om je gadgets veilig mee te nemen.

Tip 5. Kies voor toiletartikelen in reisformaat

Toiletartikelen zijn onmisbaar op reis, maar zorgen ook al gauw voor behoorlijk wat gewicht in je koffer. Je kan je toilettas gelukkig een stuk lichter maken door voor producten in reisformaat te kiezen. Steeds meer producten komen in een handig travel size formaat. Grote kans dus dat jouw favorieten er ook tussen zitten. Zet de koffers als ze vol zitten voor de zekerheid nog even op de weegschaal en you’re good to go. Fijne vakantie!

Lees ook: daarom op vakantie naar Center Parcs en tips voor zwemmen met je baby

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Categorieën