Op reis met kids? Pak je koffers zo efficiënt mogelijk in

De zomer komt er weer aan! Ga je dit jaar met de kids op vakantie? Dan is het belangrijk om goed na te denken over wat je meeneemt. Een overvolle koffer zorgt namelijk voor een hoop onhandig gesjouw en soms moet je zelfs bijbetalen op het vliegveld. Dit kan je gelukkig voorkomen. In dit artikel geven we je vijf praktische tips om je koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken.

Tip 1. Wees echt selectief

Het is handig om voor ongeveer zeven dagen kleding in te pakken. Kijk daarbij goed welke kleding je tijdens je vakantie echt nodig hebt. Het is handig om met laagjes te werken, zodat je altijd goed voorbereid bent op wisselende weersomstandigheden. Maak van tevoren een paklijst zodat je zeker weet dat je niets mist.

Tip 2. Rol kleding op

Je kan je kleding beter oprollen in plaats van opvouwen. Daarmee bespaar je niet alleen ruimte in je koffer, maar zorg je er ook voor dat je kleding minder snel kreukt. Doordat je meer ruimte hebt kan je meer spullen meenemen die je nodig hebt. Ook handig: trek (zware) wandelschoenen aan in het vliegtuig zodat ze geen kostbare ruimte in je koffer innemen.

Tip 3. Neem geen zware strandlakens mee

Ga je deze zomer naar de zon? Dan heb je waarschijnlijk strandlakens nodig voor op het strand. Strandlakens zorgen al snel voor veel gewicht in je koffer en nemen ook veel kostbare ruimte in.

Verblijf je in een hotel? Dan is het handig om te checken of er een handdoekenservice is waar je gebruik van kan maken. Je kan er ook voor kiezen om hamamdoeken mee op reis te nemen. Deze zijn dunner en lichter, waardoor ze minder ruimte innemen en je koffer minder zwaar wordt.

Tip 4. Gebruik packing cubes

Een packing cube is een lichtgewicht zakje dat je kan vullen met bagage. Doordat je maar beperkte ruimte hebt, dwingt een packing cube je om alleen mee te nemen wat je echt nodig hebt. Daarnaast zijn ze licht en nemen ze nauwelijks ruimte in. Het is dus een heel handige manier om je koffer compact mee in te pakken. Je kan ook packing cubes gebruiken om je gadgets veilig mee te nemen.

Tip 5. Kies voor toiletartikelen in reisformaat

Toiletartikelen zijn onmisbaar op reis, maar zorgen ook al gauw voor behoorlijk wat gewicht in je koffer. Je kan je toilettas gelukkig een stuk lichter maken door voor producten in reisformaat te kiezen. Steeds meer producten komen in een handig travel size formaat. Grote kans dus dat jouw favorieten er ook tussen zitten. Zet de koffers als ze vol zitten voor de zekerheid nog even op de weegschaal en you’re good to go. Fijne vakantie!

Lees ook: daarom op vakantie naar Center Parcs en tips voor zwemmen met je baby

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën