Legoland Oberhausen met jonge kids

0

Aan het einde van ons weekend Duisburg met kids reden we door naar Legoland Oberhausen. Dat ligt heel dichtbij Duisburg, dus het was ideaal te combineren. Ik deel wat wij, en vooral wat de kids, van het bezoek aan Legoland vonden.

De kinderen zijn super enthousiast als we naar Legoland gaan, ze bouwen heel graag. Als we binnenkomen wordt gevraagd of we het onderdeel “fabriek” willen doen, of dat de kids gelijk naar binnen willen. Ze hebben geen geduld en we lopen direct door.

Legoland Oberhausen

Aanvankelijk is het best overweldigend: het is vrij donker en druk. We gaan daarom gewoon maar in een rij staan. Al snel mogen we in een wagentje stappen. Dit wagentje rijdt ons langs een Legoland “voorstelling”. Het interactieve gedeelte bestaat eruit dat je overal op kan schieten en punten verdient. Erg leuk! Daarna lopen we verder door legoland Oberhausen en krijgen we al snel overzicht: er zijn diverse onderdelen in een grote hal. Bijvoorbeeld een 4D bioscoop, een kleine binnenspeeltuin, natuurlijk een groot gedeelte waar je met lego kan spelen en meer kleine attracties.

Legoland Oberhausen

Mijn kinderen vonden het erg leuk om hier te zijn. De jongste was met 3 jaar net iets te jong om alles leuk te vinden. Ook was het aanvankelijk wat druk, en dan was hij wel heel klein. De oudste vond direct haar draai en heeft heel enthousiast gespeeld.

Café van Legoland Oberhausen

In het café, ook in de centrale hal, kan je terecht voor simpele maaltijd en drinken. En daarnaast natuurlijk snoepjes en dergelijke. Aan de kinderen is uiteraard extra gedacht met een kindermenu, kleurpotloden en dergelijke. Je mag ook je eigen eten meenemen van huis!

Legoland Oberhausen café

Tips voor Legoland Oberhausen met kinderen

Wij waren aan het eind van de dag bij Legoland, hierdoor was het al erg rustig bij de kassa. Het voordeel is dat je direct kan doorlopen, het nadeel is dat je best weinig tijd binnen hebt. Een half uur voordat Legoland Oberhausen echt sluit, zijn veel attracties al dicht.

Legoland Oberhausen is bedoeld voor kinderen vanaf drie jaar. Kinderwagens mogen ook niet mee naar binnen, die blijven bij de kassa staan. Mijn jongste is drie jaar en voor hem was Legoland best leuk, voor mijn kleuter van vijf jaar was het heel leuk. Ik zou niet speciaal met een dreumes en een peuter naar Legoland gaan.

Parkeren kan gratis bij parkeerplaats 3 en 4, gewoon de borden volgen. Dit ligt aan de rand van het Centro (groot winkelgebied) en vanaf daar is het een paar minuten lopen naar de ingang van Legoland.

Ik zou er niet op rekenen dat je er de hele dag bent, ook raad ik je aan om buiten de schoolvakanties en weekenden te gaan. Combineer een bezoek met Sealife (boek je tickets online) of ga naar de dierentuin van Duisburg.

Je hebt een milieusticker nodig als je met de auto naar Legoland Oberhausen rijdt. Koop deze online of rijdt naar een winkel waar je ze kan kopen in Duitsland. In dit artikel lees je er alle info over en bestel de milieusticker hier online.

Legoland is perfect te combineren met Sea Life Oberhausen. En lees ook de tips voor Oberhausen met kids.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.