Kindvriendelijke bestemming zonder massatoerisme – 5x Tips

Wil je op vakantie naar een fijne en kindvriendelijke bestemming, maar laat je het massatoerisme liever voor wat het is? Wij delen een aantal plekken waar je nog wel rustig op vakantie kunt gaan!

Het voordeel van een reisbestemming zonder al die andere toeristen is dat het rustig is en dat het vaak een stuk authentieker is. Wat het nadeel kan zijn is dat er weinig is ontwikkeld en dat er dus niet veel speeltuinen en ander vermaak voor kinderen te vinden is.

Kindvriendelijke bestemming zonder massatoerisme

Karpathos Griekenland

Sommige Griekse eilanden worden overspoeld door toeristen. Evengoed kan je ook op bijvoorbeeld Kreta nog rustige plekken vinden. Karpathos is een Grieks eiland in de Egeïsche zee en heeft gelukkig niet te maken met massatoerisme. Het behoort tot de Dodecanese eilandengroep en ligt tussen Rhodos en Kreta in.

Het eiland heeft verschillende mooie baaien en zandstranden en daarnaast is een groot deel bergachtig. Je kan hier fantastische wandelingen maken. Je verblijft hier heel goed met de kinderen bij de appartementen van Sound of the Sea. Met speeltuin en mini-peuterbad!

Servië

Wij waren met de kinderen in Servië en vonden deze kindvriendelijke bestemming fantastisch. De bevolking is super vriendelijk. Het land is zo mooi, met berggebieden en allerlei nog niet ontdekte stukken. Wil je wat meer drukte, dan kan je naar de hoofdstad Belgrado gaan. Wij bezochten de stad Nis, een kuuroord-stadje en het berggebied Kopaonik. In de steden komen echt wel wat buitenlandse toeristen, in de gebieden daarbuiten is dat nog veel minder. Echt een aanrader om naar Servië te gaan!

Spaanse Pyreneeën

Wil je op vakantie en zoek je voor de vakantie op een kindvriendelijke bestemming een echte bergomgeving, dan is een vakantie in de Spaanse Pyreneeën wellicht wat voor jouw gezin. Het is echt een schitterende regio voor een vakantie. Je kan hier vooral veel leuke en sportieve outdoor activiteiten doen. Verwacht hier geen pretparken of grote speeltuinen, wel buitenlucht en een vakantie in de natuur.

Roemenië, foto Iris

Voerstreek

Net over de grens bij Zuid-Limburg ligt de Vlaamse Voerstreek. Het is echt een schitterend gebied en tegelijkertijd is het zo onbekend nog. Wij waren hier een aantal dagen met de kinderen en er is hier eigenlijk een echte grote troef: wandelen. Zoek je een leuke en kindvriendelijke bestemming niet al te ver van huis, dan zit je hier op de juiste plek. En wil je wel wat drukte opzoeken, dan ligt onder andere Maastricht vlakbij.

Roemenië

En ook Roemenië is wellicht wel onbekender voor een vakantie dan Servië. Blogger Iris bezocht Boekarest en raakte daardoor zo enthousiast dat ze vervolgens een zomervakantie in Roemenië plande. Het is een uitgestrekt land met onzettend mooie natuur, (studenten)steden, historische stadjes en een vriendelijke en oprechte bevolking. Goed om te beseffen is dat Roemenië geen echte snelwegen heeft, een route van de ene naar de ander plaats neemt soms aardig wat tijd in beslag. ’s Avonds rijden is vanwege de soms slechte wegen niet altijd aan te raden.

Meer tips voor kindvriendelijke bestemmingen zonder massatoerisme?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.