Kinderactiviteiten Terschelling | Onze top 5

0

De leukste kinderactiviteiten Terschelling? Het is lastig kiezen en er zijn vast nog een hoop andere leuke dingen om te doen op Terschelling. Laat daarom zeker jouw favoriete activiteiten achter bij de comments!

Wij waren op Terschelling met wat jongere kinderen. Dit waddeneiland is ook leuk om te bezoeken met oudere kids, omdat het veel verschillende dingen te bieden heeft.

Kinderactiviteiten Terschelling | 5 op een rij

Wrakkenmuseum

Het wrakkenmuseum is ontzettend leuk voor kinderen omdat ze in de tuin een piratenschip hebben staan. Verwacht geen keurig speeltoestel maar juist schots en scheve trappen en allerlei “grapjes”. Een echt toestel om te ontdekken!

Wrakkenmuseum Terschelling met kinderen

Kabouterpad

In het bos bij Hoorn is een Kabouterpad, dit is een leuke kinderactiviteiten Terschelling voor gezinnen met wat jongere kinderen. Er is een wandeling voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 3 tot een jaar of 6. Haal de routebeschrijving voor € 1,- bij de VVV. Daarna door naar het strand, bijvoorbeeld Heartbreak hotel of Kaap Hoorn. (Vergelijkbaar met het Sommeltjespad op Texel)

Kinderboerderij ’t Hooivak

Deze kinderboerderij staat in de top 5 van kinderactiviteiten Terschelling, omdat er zoveel meer dan een kinderboerderij is. Hier is ook een museum, een plek om boter en graan te maken, een ritje op een pony te maken en meer! De kinderen leren van alles over de natuur en het boerenleven. Voor de ouders is er koffie, muntthee en lekkers. Neem een middag de tijd om deze plek te ontdekken.

Koffiemolen in Formerum en de buren

In Formerum start je bij de koffiemolen. Uiteraard voor koffie en taart. De kinderen zijn niet weg te slaan bij alle speeltoestellen (en een prinsessenhuisje). Je krijg ze misschien mee als je zegt dat je bij de buren nog een speeltuin hebt, midgetgolf en patat!

Koffie molen
Koffie molen

Bunkerroute

De bunkerroute ligt net buiten West-Terschelling. Onze kinderen vonden het fantastisch om dit pad te wandelen, er is ook een speurtocht voor kinderen. Dit bunkercomplex is nog compleet en het is ook een leuke kinderactiviteit op Terschelling met oudere kinderen. Door het bos en de duinen loop je langs en door bunkers. Met de kinderen deden wij er een uur over en ze hebben het hele stuk zelf gelopen.

Kinderactiviteiten Terschelling | 3x Overnachten

Drie snelle tips voor overnachten op Terschelling met het gezin zijn:

#1 Er zijn twee Landal parken, West-Terschelling en Schuttersbos.

#2 Résidence Terschelling heeft een prachtig speelschip en diverse binnenactiviteiten zoals tafelvoetbal, poolen en een kinderspeelhoek. Ook is er een verwarmd binnenbad. De luxe appartementen bieden plaats aan 2 tot 11 personen, sommige hebben een sauna.

#3 Haantjes Vakantiepark heeft een grote speelplaats voor de kinderen.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen aan kinderactiviteiten Terschelling, bekijk mijn tips voor Terschelling met kinderen daarvoor.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.