Wiesbaden met kinderen | 7x Uitjes Duitsland

Wiesbaden is een stad in de omgeving van Frankfurt. Als je onderweg bent naar een vakantieadres in Zuid-Duitsland of bijvoorbeeld Italië, is dit misschien een mooie plek voor een tussenstop. Hier lees je daarom een aantal tips voor wat er te doen is in Wiesbaden met kinderen, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Hessen.

De stad Wiesbaden ligt aan de Rijn en wordt gezien als een chique badplaats in Duitsland met maar liefst 25 warmwaterbronnen. Je kan hier goed winkelen en er zijn allerlei parken. Er zijn allerlei bronnen in de stad en de Kochbrunnen op de Kranzplatz, met een watertemperatuur van ongeveer 66 °C, is de bekendste daarvan.

Uitjes in Wiesbaden met kinderen

Neroberg

De Neroberg is de ‘huisberg’ van de stad. Je kan naar boven wandelen of rijden, maar misschien is het wel leuker om in de Nerobergbahn te stappen. Onderweg heb je een mooi uitzicht over de stad. Als je interesse hebt in techniek, lees dan op de website over de manier waarop deze bergbaan beweegt. Dat heeft te maken met water. Voor gezinnen zijn er voordeelkaarten, ideaal als je reist met 2 volwassenen en maximaal 3 kinderen.

Je gaat niet alleen naar boven vanwege de uitzichten. Er zijn ook leuke uitjes als een klimbos en een zwembad, er is een restaurant en je kan er wandelen.

Kletterwald Neroberg

Het klimbos ligt in een eiken- en beukenbomen en het is een van de grotere klimbossen in Europa. Je hebt hier onder meer een kabelbaanparcours, het moeilijke treemanparcours en een avonturennest op 24 meter hoogte. Er zijn vijf kindercursussen op een hoogte van 1,2 tot 1,7 m. (4-6 jaar), daarna loopt de hoogte van de parcoursen langzaam op. Hoe ouder je bent, hoe hoger je mag klimmen. Dit park is geopend vanaf maart tot en met half november. (Website)

Freibad Opelbad

Het zwembad Freibad Opelbad biedt een fantastisch uitzicht over de stad. En daarnaast kan je er natuurlijk zwemmen tijdens mooie dagen in Wiesbaden met kinderen. Met een groter zwembad, kinderbadje, glijbaan, een Finse sauna, ligweiden en een ruime speeltuin voor de kinderen.

Fasanerie Wiesbaden

De Fasanerie van Wiesbaden is gratis toegankelijk, wel zijn donaties welkom. Ideaal als je zoekt naar een leuk uitje tijdens een tussenstop in Wiesbaden met kinderen. Dit dieren- en plantenpark ligt in het stadsbos van Wiesbaden. Je wandelt door het bosrijke dierenpark en onderweg zie je dieren, er is een grote avonturenspeeltuin, bezoekerscentrum, kiosk en er zijn picknickplaatsen. In het park leven onder meer wolven, beren, roofvogels, edelherten en damherten.

Tierpark Mainz-Kastel

Het Tierpark Main-Kastel ligt direct naast Wiesbaden en is ook een gratis toegankelijk dierenpark. Het is een kleine plek die door vrijwilligers gerund wordt, het lijkt meer op een kinderboerderij. Er leven onder andere geiten, schapen, pony’s, eenden, kippen, konijnen, cavia’s, schildpadden en katten. Verder is er een kleine speeltuin met schommels, een glijbaan en wat bobby-auto’s en scooters. 

Museum Wiesbaden

Het museum van Wiesbaden ligt vlakbij het centraal station. Een deel staat in het teken van kunstwerken. Daarnaast is er ook een permanente natuurtentoonstelling waarin je het een en ander leert over de evolutiegeschiedenis. Je kan dit ontdekken aan de hand van diermodellen en verschillende skeletten. (Website)

Kasteel Freudenberg

Het kasteel Freudenberg ligt middenin een park en is een leuke daguitstap in Wiesbaden met kinderen. Er is een ervaringswandeling uitgezet, geschikt voor bezoekers van 3 tot 103 jaar. Je wandelt langs verschillende stations in het kasteel en in het kasteelpark. Je krijgt een overzichtsplan van het gebied, maar je mag je eigen route uitstippelen. En dan is het vooral doen, aanraken en ontdekken. Een bezoek, inclusief de Dunkelbar en de schatkist, kan ongeveer vier uur duren. Er zijn onder meer optische illusies, een blotevoetenpad en een koude kamer.

Hotels Wiesbaden met kinderen

Wil je langer in Wiesbaden blijven? Dan zijn dit fijne hotels voor een tussenstop of stedentrip:

  • Het B&B Hotel van Wiesbaden is ideaal als je op doorreist bent. Dit ligt op 5 minuten rijden van het historische marktplein. Er zijn familiekamers, een uitgebreid ontbijtbuffet, gratis parkeergelegenheid en gratis WiFi.
  • Business Hotel PRIME ligt in Wiesbaden, op 200 meter van de Rhein-Main Hallen en van de thermen van Wiesbaden. Er zijn familiekamers. Voor de gasten is er een gedeelde keuken in het hostel.

Verder lezen na dit artikel over Wiesbaden met kinderen? Lees de tips voor tussenstops in Duitsland en eerder bezochten we Wetzlar en Kassel in Hessen.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën