Teylers museum met kinderen | Onze indrukken

Met school gingen we naar Haarlem en daar bezochten we het Teylers museum met kinderen. Ik mocht mee en deel onze indrukken van dit museum in Haarlem.

Het museum is gevestigd aan een prachtige locatie aan het Spaarne. Bijzonder is dat het museum al sinds 1784 geopend is. Daarmee is het het eerste museum van Nederland! Alleen al daarom is het leuk om te bezoeken. Of het Teylers museum met kinderen bezoeken leuk is? Wij vonden van wel!

Teylers museum met kinderen

Tof is dat er allemaal bijzondere, aparte en gekke voorwerpen liggen in het museum. Wel moet je de rust hebben om het te bekijken: dit museum is niet zo interactief.

Teylers museum met kinderen

In het museum krijg je allerlei indrukken van voorwerpen uit de wereld van kunst, natuur en wetenschap. Zo zijn er oude fossielen, er is schilderkunst en je komt historische boeken tegen. Het pand is prachtig: je verwondert je over het gebouw als je er rondloopt.

Wij gingen gewapend met een speurtocht op pad. Heel leuk, want op deze manier hadden de kinderen echt even aandacht voor een schilderij. Ze zochten aandachtig naar de juiste voorwerpen.

Teylers museum met kinderen

Onze indrukken

Wij vonden het erg leuk om in het museum te zijn. De kinderen gingen enthousiast op zoek naar de voorwerpen. En de zaal met de fossielen was natuurlijk extra mooi. Daarnaast is het museum café erg leuk, ga hier zeker even heen voor een kopje koffie. En loop anders langs bij Spaarne 66, mijn favoriete plek in Haarlem voor een koffie. In de weekenden en vakanties zijn er geregeld activiteiten die voor gezinnen worden georganiseerd.

Op de website staan de toegangsprijzen, openingstijden en tips voor wat er te doen is voor kinderen in het Teylers museum.

Meer over Haarlem? Lees onze tips voor de Kennemerduinen, zo’n mooi stukje natuur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.