Sydney met kinderen | Kinderactiviteiten

2

Wat doe je in Sydney met kinderen en wat zijn de leukste kinderactiviteiten? Wij delen onze tips!

Sydney met kinderen

Sydney met kinderen: Speeltuinen

Sydney met kinderen

Er zijn een hoop leuke speeltuinen in Sydney, te beginnen met Darling Quarter Kids Playground. In Putney Park wordt spelen met water gecombineerd met normale speeltoestellen. Sydney Park Playground is ook leuk voor de ouders, want in dit park mag je barbecueën! Voor de kids is er een enorme speeltuin, dus iedereen heeft het hier waarschijnlijk naar zijn zin. Meer speeltuinen, lees dit (Engelstalige) artikel.

Kindvriendelijke Cafés in Sydney

Bitton Gourmet heeft een speelruimte voor kinderen, waardoor het ideaal is om te bezoeken met kids. Voor jou is er onder andere koffie, milkshakes en sapjes. Ook Clover café heeft een kinderhoek plus op het menu’s staan heerlijk verse en gezonde gerechten. Barzura, met in de avond een cocktailbar, ligt in de buurt van een aantal parken.

Dairy Bell Ice Cream Warehouse is natuurlijk een topper bij de kinderen vanwege al het ijs dat ze verkopen. In het centrum van de stad vind je Meadow Café bij het Prince Alfred Park zwembad. Op de minder mooie dagen ga je naar de speeltuin ernaast. Vervolgens duik je het café in!

Surfen

Sydney en natuurlijk Australië staan voor mij gelijk aan surfen. Als je kinderen oud genoeg zijn, ga met ze op surfles. Je bent samen bezig en aan het eind van de dag zijn je kids helemaal uitgeraasd. Breng de dag door op het strand, hang bij strandtenten en af en toe verbeter je je surftechnieken. Manly Surf school is een bekende surfschool.

Sydney met kinderen

Sydney met kinderen: dierentuin

Het leuke aan het bezoeken van deze dierentuin, is dat je er met een veer heengaat. Als je op de ferry staat geniet je van prachtige uitzichten over de haven. In de Taronga dierentuin wonen vierduizend dieren van meer dan 350 soorten, je maakt kennis met veel dieren die in Australië voorkomen. Met de kinderen is een dierentuin altijd een leuk uitstapje tijdens je vakantie.

Centennial Park

Een groot park waar je komt om te spelen (er is een grote speeltuin), sporten of relaxen. Heerlijk na een actieve ochtend in de stad!

Bondi beach bezoeken

Wat is het bezoeken van Sydney nou zonder het bezoeken van een strand? Bondi beach is leuk met kinderen. Voor de kleine kinderen is er een omheinde speeltuin, de oudere kinderen kunnen skaten in het park. Duik de zee in of ga naar het zwembad.

Verder lezen over Sydney met kinderen? Marilyn bezocht met haar gezin de Blue Mountains.

2 Comments
  1. Sheila zegt

    Oh ja… ik ben gek op Sydney. Ik ben er nu 2 keer geweest en ik voel me er zo thuis. Ik kan heerlijk genieten van picknicken in de Royal Botanical Gardens met uitzicht op het Opera House. Ik ga er zeker eens heen met kids. Maar eerst NZ. Want als ik NZ vergelijk met Australië, vind ik NZ toch mooier. Dus NZ staat gepland voor volgend jaar.

    1. karlien zegt

      Echt een super vooruitzicht!! Heel veel plezier alvast 🙂

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.