Serre Chevalier Vallée Briançon met kinderen

Onlangs nam ik deel aan een digitaal persevenement over de Franse bergregio’s, En daardoor kreeg ik ontzettend veel zin om op vakantie gaan. Helaas is er op dit moment niet zoveel zeker. Mocht het reizen wel weer mogen dan is het gebied Serre Chevalier Vallée Briançon met kinderen bezoeken misschien wel een idee. In deze blog deel ik waarom!

Serre Chevalier Vallée Briançon is een regio in het noorden van de Hautes-Alpes, bij de Franse Alpen. Isère ligt aan de andere kant van de Lautaretpas en de Savoye ligt aan de andere kant van de Galibierpas. Het is het grootste skigebied in de zuidelijke alpen. Ideaal aan dit zuidelijk gebied is dat de zon er vaak schijnt.

Deze regio staat natuurlijk volop in het teken van bergen, natuur, buiten zijn en avontuurlijke en outdoor activiteiten. Als je daarvan houdt is dit een heerlijke plek om op vakantie naartoe te gaan. Wat is er te doen in deze regio, behalve wandelen en mountainbiken natuurlijk? Wij zochten het uit!

Wat is er te doen in Serre Chevalier Vallée Briançon met kinderen?

Briançon

De stad Briançon ligt op 1326 meter hoogte. De Zwitserse stad Davos ligt op 1560 meter hoogte en is daarmee de hoogste stad van Europa. Briançon is wel de hoogste stad van Frankrijk en de Europese Unie en het is de hoogst gelegen vestingstad van Europa! De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de vestingwerken. In de stad is er een ijsbaan en die is ook in de zomermaanden geopend.

Wilde dieren spotten

Met kinderen vanaf 5 jaar kan je in Serre Chevalier Vallée Briançon op pad om wilde dieren te gaan observeren. Zo kan je een steenbok, marmotten en berggeiten zien.

Serre Chevalier Vallée Briançon
Lac – Credit Zoom

Zipline op grote hoogte

Een avontuurlijke activiteit is de zipline van Serre Chevalier. Deze ligt tussen de Grand Serre (2.491 m boven zeeniveau) en de Grand Alpe (2.193 m boven zeeniveau). De lengte is 1 kilometer en de snelheid is maximaal 100 kilometer per uur. Minimaal gewicht vereiste is 40 kilo.

Serre Che Aventure 

Dit park was het eerste boomtoppen avonturenpark ter wereld. Leuk hieraan is dat kinderen van 3 jaar al het een en ander mogen doen. Hoe ouder of groter je bent, hoe meer je mag doen. Een katapult release kan als je 35 kilo of zwaarder bent, de bungee jump vanaf 40 kilo.

Franse Alpen
Credit Axesse

Raften en kanoën

Wil je het water op, dan kan je gaan raften of kanoën in de regio Serre Chevalier Vallée Briançon met kinderen. Dat is mogelijk met kinderen vanaf 6 jaar.

Mountain Kart

Met een mountain kart race je de bergen af. Deze kart heeft speciale banden, waardoor dat prima gaat. Mogelijk met kinderen die 1.35 m zijn of groter. 

Franse Alpen gezinsvakantie
Credit Zoom

Via Ferrata

Naast de klimrots Bez is er voor kinderen van 6 tot 12 jaar een leuk en gevarieerd via ferrata parcours. Kinderen krijgen eerst de basis van het klimmen uitgelegd en daarna gaan ze met een gids op pad. Vanaf de top wandel je terug naar beneden.

Paragliden

Wil je Serre Chevalier Vallée Briançon met kinderen op een hele bijzondere manier ontdekken? Dan kan je hier gaan paragliden. Kinderen vanaf 6 jaar mogen al mee!

Grands Bains du Monêtier – warmwaterbronnen

Even bijkomen van alle activiteiten? Dan kan je naar de warmwaterbronnen gaan. Er zijn binnen- en buitenzwembaden. Dit is toegestaan met kindjes vanaf 9 maanden, er is zijn speciale momenten voor gezinnen.

Natuurlijke zwembaden

Wil je in Serre Chevalier Vallée Briançon met kinderen gaan zwemmen, dan kan dat bijvoorbeeld in een van de natuurlijke zwembaden. Hier wordt geen chloor gebruikt, het water wordt gefilterd door de stenen en planten.

Serre Chevalier Vallée Briançon
Credit Zoom

Overnachten in Serre Chevalier Vallée Briançon met kinderen

Als je hier op vakantie bent dan kan je op allerlei plekken overnachten. Overnacht bijvoorbeeld bij de Residentie Chantemerle, deze residentie ligt midden in een groot skigebied en in het hart van het skigebied Le Grand Serre Chevalier.

Enkele aanraders van vakantiehuizen en hotels zijn:

  1. Près des Forts is een accommodatie met twee slaapkamers en eigen kookgelegenheid in de vestingstad Briançon.
  2. Spa Suite Home Briancon Serre Chevalier heeft familiekamers, een verwarmd binnenzwembad, een sauna, een hamam en een fitnesscentrum.

Bereikbaarheid Serre Chevalier Vallée Briançon

Deze regio ligt in het zuiden van Frankrijk, dus je bent wel even onderweg. Met de auto vanaf Amsterdam is het 12 uur rijden, vanaf Antwerpen is het zo’n 10 uur rijden. Lees dit artikel met ideeën voor tussenstops in Frankrijk.

Wil je erheen vliegen, dan is de luchthaven van Turijn een goede optie. Huur dan een auto en je rijdt in ongeveer 1,5 uur naar je vakantieadres toe.

Reis je met de trein, dan kan je met de TGV-trein naar Oulx, op 30 minuten rijden van Briançon. Je kan er ook voor kiezen om met de nachttrein te reizen, die vertrekt vanaf Parijs.

Frankrijk bergen vakantie
Credit Laura Peythieu

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën