Parijs met kids | 7 Tips

0

Parijs is niet alleen de stad van de liefde, het is ook een super leuke stad voor kids. Wij zijn er al twee keer geweest met de meiden en we gaan zeker nog een keer terug! In deze blog deel ik wat je zeker doet in Parijs met kids.

Mijn tips voor Parijs met kids

Eiffeltoren

De Eiffeltoren, die moet je echt gezien hebben! Vanaf boven geniet je van een geweldig uitzicht over de hele stad. Maar echt spectaculair zijn de glazen platen in de vloer. Mijn kids gingen er meteen op hun buik op liggen om naar beneden te kijken.

Witte taart

De bijnaam van de Sacre Coeur is ‘de witte taart’. Met zo’n naam krijg je de kids wel enthousiast voor een kerk! Maak er ook meteen een wedstrijdje van. Wie heeft als eerste alle traptreden geteld?

Picknicken

Doe net als de Fransen en ga voor een picknick in het park. Koop bij een boulangerie een paar verse baguettes en croissants. Of verwen je zelf met een croque monsieur, pain au chocolat, eclair, quiche of sandwiches.

Jardin du Luxembourg

Ons favoriete park! Lunchen bij de grote vijver met uitzicht op de Eiffeltoren. Daarna kunnen de kids op de vijver zeilbootjes laten varen met stokken. En van een coole kabelbaan gaan in de speeltuin: le Poussin vert.

Parc Rives de Seine

Op de kades van de Seine is van alles te beleven. Favoriet bij ons zijn de klimwanden. Er is ook een supergroot krijtbord, ganzenbord, drijvende tuin, dansen onder de brug. Bijna 2,5 kilometer fun langs de Seine.

Metro

Zelf de route met de metro uitzoeken naar de volgende ‘attractie’. Het lijkt wel een speurtocht met al die verschillende kleuren lijnen. En sta er niet gek van te kijken dat je kids sneller de route weten dan jij.

Champs-Élysée

Windowshoppen bij dure merken en leuke kidsshops. De Disney store natuurlijk. Maar ook Sehopra met een wand vol zeepjes in regenboogkleuren en je nagels zelf lakken. Of bij Renault de nieuwste gadgets bekijken.

Er is in Parijs zoveel te doen, wij komen keer op keer terug. Meer lezen? Sigrid deelde in een blog leuke kinderactiviteiten in Parijs.

Overnachten kan super mooi bij Village Nature Paris!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.