Getest: Omniversum met kinderen

Hoe leuk is het om het Omniversum met kinderen te bezoeken? Blogger Jessica was met haar meiden naar ‘Panda’s a new story’ en deelt haar ervaringen.

“Waarschuwing! Bevat zeer schattige beelden”. Als de trailer begint met zo’n aankondiging, dan heb je meteen de aandacht van mijn meiden en hun vriendinnetje! Heel vaak hoor ik ze “ooohw, schattig, supercute, zo lief” zeggen tijdens het kijken van de trailer. Dat betekent dus een dagje naar Den Haag. De film ‘Panda’s a new story’ draait namelijk in het Omniversum.

Omniversum met kinderen

Omniversum met kinderen bezoeken

Na een uurtje in de trein en de tram zijn we ruim op tijd bij het Omniversum. Onze kaartjes moeten we namelijk een half uur voor het begin van de film ophalen. Nog langer stilzitten, daar hebben de meiden geen zin in. Dus ze duiken meteen de winkel in.

In het winkeltje zijn souvenirs van alle films te koop. Maar je kan er ook terecht voor speelgoed, spellen en boeken. En ook zijn er heel veel zachte, schattige panda knuffels!

Wereldreis

De kinderen zien bijzondere tafels staan in het horecadeel. Tafels met een wereldbol erin die je kan draaien. Eerst zoeken ze Nederland op, om vervolgens alle vakantielanden op te zoeken.

En dan stippelen ze alle drie hun droomreis uit voor als ze op wereldreis gaan. Van New York naar Rio en van Australië naar Japan. Het land van de panda’s, China, staat opvallend genoeg dan weer niet op hun lijstje. Wie weet veranderd nog dat na het zien van de film.

Omniversum met kinderen

Film kijken in het Omniversum

En eindelijk is het zover: we mogen de zaal in! Als we binnenlopen zijn we verrast door het mega grote koepelscherm. Het scherm is echt overal om ons heen. Nou ja, bijna dan, want het scherm loopt net niet helemaal rondom. Onze stoelen zijn helemaal bovenin, op de twaalfde rij.

Zodra de trailers voor andere films beginnen, gaan we lekker onderuit hangen. Zelfs die voorstukjes zijn al mooi om te zien, ondanks dat het niet op volledig scherm is!

En dan ineens gaat het volle scherm aan. Overal waar we kijken zie je het beeld! Het lijkt net alsof we door en boven bergen en bossen vliegen. Een beetje wennen aan het beeld moet ik wel, want af en toe lijkt het net alsof de zaal beweegt. Manlief en de meiden lijken echter nergens last van te hebben. Die kijken overal om zich heen en luisteren naar wat Buddy Vedder allemaal over de baby panda’s te vertellen heeft.

Baby panda’s

De film gaat over de baby panda Qian Qian die geboren is in een reservaat voor reuzenpanda’s. Ze leert hoe wilde reuzenpanda’s leven. De bedoeling is dat zij binnen een paar jaar zelf in de bergen vol bamboe kan overleven.

Vooral de beelden van de spelende babypanda’s zorgen voor heel wat “oohw, zo schattig’! Het deel dat de biologen overleggen had voor de kids niet gehoeven. We kwamen tenslotte voor zoveel mogelijk schattige beelden!

Omniversum met kinderen

Mijn ervaring in het Omniversum met kinderen

Na ongeveer drie kwartier is de film afgelopen. “Nu al???” krijg ik te horen. Met andere woorden, ze hadden nog wel meer willen zien, want het was een leuke, grappig, mooie en soms zelfs een beetje verdrietige film. Een echt bijzondere filmervaring! Als je wilt kan je een tweede film met korting kijken!

Het is zeker een aanrader om naar het Omniversum met kinderen te gaan. Combineer je bezoek met bijvoorbeeld een strandwandeling.

Lees ook: de leukste kinderactiviteiten in Den Haag, tips voor Leiden en doen in Rotterdam met gezin

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.