Reizen door Noord-Scandinavië met kinderen

Op vakantie met de kinderen, maar zoek je een bestemming die nog niet wordt overspoeld door toeristen? Een bestemming met prachtige natuur? In deze blog delen wij waarom reizen door Noord-Scandinavië met kinderen een goed idee is!

Het noorden van Scandinavië bereik je met een rechtstreekse vlucht. Binnen drie uur bereik je al je bestemming ter hoogte van de poolcirkel.

Daarom reizen door Noord-Scandinavië met kinderen

1. De natuur

Bovenin Europa is de natuur waanzinnig mooi. Reis je met je gezin door Noorwegen, Zweden en Finland, dan kom je volop in aanraking met de schoonheid van de natuur. De lucht is zuiver, het water is helder en ook maak je het licht van de Middernachtzon mee.

2. Onontdekte bestemming

In plaats van zoeken naar een plekje op één van de overvolle stranden in het zuiden van Europa, ontdek je een onontdekte bestemming. Ga naar de Noorse fjorden, Lofotenen en de Noordkaap. Jouw kind komt met spannende verhalen terug op school!

Noord-Scandinavië met kinderen

3. Leuke steden

Combineer je vakantie in de natuur met een bezoek aan een leuke stad. Zo zijn de steden Helsinki en Tromsø erg leuk. Tromsø ligt 350 kilometer boven de poolcirkel. Ook voor kinderen is er genoeg te doen in deze stad. Zo is er een aquarium en een botanische tuin. In Helsinki is het amusementspark Linnanmäki erg leuk om te bezoeken met het gezin. Er zijn onder andere wildwaterbanen, botsauto’s en achtbanen. Daarnaast vind je op dit terrein ook Sea Life. Openluchtmuseum Seurasaari is gratis toegankelijk, hier krijg je een beeld van hoe het leven in Finland vroeger was.

4. Walvissen spotten

Tijdens je reis door Scandinavië met kinderen kan je walvissen spotten! Bijzonder aan het spotten van walvissen in het noorden van Noorwegen is dat het aanbod erg divers is. Van orka’s tot potvissen!

De boottocht extra bijzonder maken? Ga dan midden in de nacht op pad. Je ziet de zon zakken tot aan de horizon, het laagste punt. Daarna komt de zon weer op. Ondertussen zie je ook nog eens bijzondere vissen voorbij komen!

5. Kanotrip in Lapland

Met een kano vaar je over de rivier en door de Lapse bossen. Hoe gaaf is dat? Tijdens het kanoën heb je alle tijd om rustig te genieten van de natuur en de rust. Tijdens het varen kom je met een beetje mazzel rendieren tegen! Kanoën wordt in Finland traditioneel afgesloten bij een kampvuur!

Wil jij op avontuur en spreekt het reizen door Noord-Scandinavië met kinderen jou aan? Voigt Travel is gespecialiseerd in reizen naar bestemmingen boven de poolcirkel.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën