Noorwegen met baby | Tips & Kamperen!

Een van de gastbloggers van Reistipsmetkids ging met haar man en hun toen eenjarige dochter op avontuur! Ze gingen op rondreis door het prachtige Noorwegen en ze zijn gaan kamperen. In deze blog deelt zij hun ervaringen over het rondreizen in Noorwegen met baby.

Vorige zomer gingen wij met ons gezinnetje naar het prachtige Noorwegen. Enkele jaren geleden zijn wij ons hart verloren aan het mooie Scandinavië. We genoten al van reizen in Denemarken en Zweden. Noorwegen en IJsland zijn onze topfavorieten op onze bucketlist.

Daarom naar Noorwegen met baby

We houden van kamperen en rijden graag met onze auto naar de bestemming, omdat onze hond Mozes op deze manier ook mee kan genieten van het avontuur.

Voordat wij op reis vertrekken, laten we ons graag inspireren door foto’s die we vinden op Pinterest. Op voorhand hadden we al een route uitgestippeld voor onze rondreis aan de hand van de bezienswaardigheden. De toeristische dienst van Noorwegen heeft een uitstekende app waarop je alle toeristische routes kan zien. Ook restaurants, campings, je kan dat via deze app allemaal terugvinden. De app is een absolute aanrader voor iedereen die naar Noorwegen reist, bekijk hem hier.

Noorwegen met baby on a budget

We besloten om op elke camping 3 à 4 dagen te blijven. Onze reis duurde ongeveer 4 weken. Om het budget zo laag mogelijk te houden, zorgden wij ervoor dat we voldoende basis mee hadden om te eten. Tilde at al mooi met de pot mee, waardoor we geen extra babyvoeding mee moesten nemen. Ze dronk in de ochtend en ’s avonds nog een fles melk.

Om de tijd tussen België en Noorwegen te overbruggen, namen we een verpakking flesvoeding mee. We namen ook een kleine hoeveelheid luiers mee om plaats te besparen in de auto. “Noorse baby’s moeten immers ook voeding en luiers krijgen.” Met die gedachte namen we zo weinig mogelijk mee.

Kamperen in Noorwegen met baby

De overnachting op de boot van Denemarken naar Noorwegen

Onze reis door Noorwegen met baby hebben we kalm gestart. We reden eerst naar Bremen, waar we onze eerste overnachting hadden. De autorit verliep prima, want Tilde was rustig en blij. De volgende ochtend stond een iets langere rit op het programma om naar een van de meest noordelijke puntjes van Denemarken te rijden. In Hirtshals namen we de ferry richting Bergen.

De boot hadden we ons compleet anders voorgesteld. Het leek wel een hotel op water. Voor ons eigen comfort hadden we er voor gekozen om in een kajuit te slapen. We konden de kamer helemaal donker maken en we hadden ook onze eigen douche en toilet.

Op het moment dat je uit de auto stapt, zie je de draagzakken en draagdoeken overal verschijnen. In deze landen is het heel erg normaal om je kind te dragen en word je niet aanzien als alternatief. Met een buggy kom je nu eenmaal niet op de mooie plekjes.

Kamperen in Noorwegen met baby

Vanuit Bergen reden we door naar het midden van Noorwegen om ons kampeeravontuur te starten. Het kamperen met een baby van 1 jaar oud viel uitstekend mee. Af en toe hadden we een kleine regenbui. Waardoor het moeilijk was om haar in de tent te houden, ondanks al het speelgoed die we mee hadden.

Tijdens de reis sliep Tilde in haar ‘eigen slaapkamertje’. We hebben in onze tent twee compartimenten om te slapen. Haar reisbed kwam in het kleinste kamertje te staan.

Noorwegen met baby op de boot

Activiteiten in Noorwegen

Met het hele gezin gingen we verschillende activiteiten doen tijdens de rondreis door Noorwegen met baby. We trokken door de bossen met honderden watervallen. Beklommen de wandelpaden tot aan de voet van gletsjers. We gingen aan boord van de wereldberoemde trein naar Flam met een rit door het langste en diepste fjord van Europa.

We reden langs de Trollenroute en volgden andere magnifieke nationale routes. Als laatste gingen we op citytrip in Bergen, waar we genoten van het bruisende stadsleven.

We hebben een hekel aan mensen die zeggen dat je met kinderen niet meer op reis kunt gaan. Wij hebben ons altijd voorgenomen om te blijven doen wat we graag doen. Wil je op reis met je gezin? Doe het gewoon. Laat een huilbui je vakantie niet verpesten. Relax en geniet samen van de mooie momenten.

Ook naar Noorwegen, maar wil je het niet zelf regelen? De 21-daagse rondreis ‘Met eigen auto door ongerept Noorwegen‘ wordt afgestemd op jullie specifieke wensen! De route laat jullie al het moois van Zuid-Noorwegen ervaren en dit alles met een aangenaam reistempo. Deze familiereis start al op de ferry vanuit de Eemshaven.

Eline woont samen met haar man Geert en hun tweejarige dochtertje Tilde in Brugge, België. Zij schreef op het moment van publicatie van deze blog over Noorwegen met baby over al hun grote en kleine avonturen op haar blog House of Diapers. 

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën