Medela freestyle review na 1 jaar testen!!

Een hele uitgebreide Medela freestyle review: mijn zus heeft deze kolf uitgebreid getest en schrijft over haar ervaring hiermee. Zij werkt vier dagen per week en heeft ruim een jaar gebruik gemaakt van de kolf. Meer dan genoeg ervaring dus om een goede en betrouwbare review te schrijven over deze kolf.

Na afloop van mijn zwangerschapsverlof ziet de week er heel anders uit. Voeden op verzoek wordt kolven op de klok. En bij een fulltime werkweek wordt er wat afgekolfd.

Medela freestyle review

Nu zit ik in de luxe positie om te werken in een academisch ziekenhuis waar prima kolffaciliteiten zijn. Sfeervolle kolfkamers met fijn behang, schemerlampje, leunstoel en tijdschriften. Zelfs zoogcompressen en hydrofiels worden dagelijks aangevuld. Het fijnst is dat het ziekenhuis ook voor kolvende medewerksters Medela ziekenhuiskolven heeft staan. Goed geregeld!

Het gebruik van de kolfkamers is echter tijdrovend door de grote afstand van mijn werkplek tot de kolflocaties. Om toch drie keer per dag te kunnen kolven –en om productief te blijven werken- zocht ik naar een oplossing.

Medela Freestyle review

Die vond ik in de vorm van de Medela Freestyle. Dit is een dubbelzijdige, elektrische kolf. Wat me het meest aansprak voordat ik de kolf kocht, is de accu. Dit betekent dat je niet afhankelijk bent van een stopcontact maar dat je kunt kolven waar je maar bent. Handig, want dan kan ik dus ook kolven in het kleine, raamloze hokje zonder stopcontacten vlakbij mijn werkplek. – Koop deze hier online

De Medela Freestyle werd geleverd in een grote doos, die eigenlijk niet in verhouding staat tot de kolf die in de handpalm past. De doos zat vol met accessoires, zoals een koeltasje met koelelement en een schoudertas. Medela heeft als extraatje de Calma-speen bijgesloten. Het koeltasje bevat vier flesjes met ringdeksel en inlegdop. De flesjes bevatten maatstreepjes tot 150 ml. Uit ervaring weet ik dat er 200 ml in past voordat het overloopt. Dat betekent dat je 800 ml melk kunt transporteren.

Het koelelement is gebogen zodat de flesjes optimaal gekoeld worden door het grote contactoppervlak. De melk blijft gedurende een werkdag goed gekoeld. Ik merk weinig verschil met melk die uit de koelkast komt.

De schoudertas is functioneel, redelijk stijlvol en bevat een extra zakje aan de binnenkant om de kolf in op te bergen. Aan de voorzijde zit een extra vak. In mijn ervaring is het een prima tas om alles in mee te nemen wat je nodig hebt.

Gebruik

Dan deMedela freestyle review van de kolf zelf. Het valt direct op dat de kolf klein is en niet veel weegt. Een prima kolf om mee te nemen. De eerste keer in elkaar zetten ging wat lastig aangezien de Freestyle een ander soort membranen heeft dan de ziekenhuiskolf en de Swing. Bij de Freestyle worden de rubber membranen op de achterkant van het flesje vastgeklikt met een plastic kapje. De membranen moeten goed in de kap vallen zodat er een vacuüm ontstaat. Dan wordt de luchtslang in de membranen gestoken en het andere eind in de kolf. Deze Y-slang biedt nog een voordeel: het is mogelijk enkelzijdig te kolven door het stukje slang dat niet gebruikt wordt af te stoppen.

De kolf heeft een duidelijke aan/uitknop en bevat daarnaast nog enkele knoppen. Twee knoppen om de zuigkracht te regelen en een knop om te wisselen tussen het opwekken van de toeschietreflex en het langere zuigen voor het afkolven van de melk. Nogmaals op deze knop drukken en je gaat weer terug naar de toeschiet-modus. Tenslotte zit er nog een knop voor het personaliseren van je kolfsessies. Je kunt je favoriete instelling opslaan zodat je met één druk op de knop klaar bent voor een nieuwe kolfbeurt. Het display is verlicht zodat je ook in het donker kunt kolven. Tenslotte houdt de kolf de afkolftijdsduur bij zodat je kunt zien hoe lang je sessies duren.

Instructie

Het instructieboekje bevat uitleg in meerdere talen. Waardevol detail hierbij is dat Medela wellicht kundige vertalers in dienst heeft want ik heb geen enkel verbeterpunt wat betreft de Nederlandstalige instructie. Het ziet er verzorgd uit en biedt heldere instructie.

Het enige minpunt in deze Medela freestyle review is dat de kolf niet geruisloos is. Het maakt flink wat geluid. Niet erg als ik in een afgesloten ruimte zit, maar het is niet ontspannen kolven als er mensen in de buurt kunnen zijn. Het zou fijn zijn als het geluid van de Freestyle niet boven het geluid van Netflix uitkomt.

Prijs

De nieuwprijs (ik heb prijzen gezien tussen de 279,- en 329,- euro) van de Medela Freestyle is flink en zul je er niet uithalen wanneer je incidenteel kolft. Dan kun je beter de Medela Swing aanschaffen.

In mijn geval geeft het mij de vrijheid te kolven waar en wanneer het nodig is. Ook fulltime kolfsters besparen tijd met deze dubbelzijdige kolf. Op marktplaats wordt de Freestyle vaak aangeboden. De omloopsnelheid is hoog. Gezien mijn Medela freestyle review vind ik de prijs acceptabel als je kijkt naar de voordelen.

Mijn eindoordeel

Overall gezien is de Medela Freestyle een prima aankoop, ook tijdens reizen met een baby. Want wat is ie fijn! Zelfs als ik hieraan moet toevoegen dat ik de accu helemaal niet nodig heb gehad. In mijn kolfhokje blijken namelijk veertien stopcontacten te zijn.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

VERONA met kinderen | 14x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden...

Melbourne met kinderen | 18x Activiteiten met het...

Op een rondreis door Australië en bezoek je ook de stad Melbourne? Wij delen...

Categorieën