3x Kaapverdië eilandhoppen met kids | Familiereizen

0

Eilandhoppen op Kaapverdië lijkt mij fantastisch: deze toch nog vrij onbekende eilandengroep heeft van alles wat. Prachtige stranden, natuur en cultuur en dat voor de kust van Afrika. Familiereizen voor Kaapverdië eilandenhoppen met de kinderen? Wij delen een aantal mooie reizen.

Wij waren op het eiland Sal met onze peuter en baby toen. Sal is een eiland met veel zon en strand. Sinds deze vakantie op Kaapverdië zijn we heel benieuwd wat de andere eilanden te bieden hebben. We delen alvast een aantal mooie familiereizen als je wilt eilandhoppen!

Als je wilt lezen over de eilanden, dan kan je in het artikel over de verschillende eilanden zien wat de eilanden te bieden hebben!

Kaapverdië eilandhoppen – gezinsreizen

Bij het zoeken naar mooie rondreizen voor gezinnen op de Kaapverdische eilanden, ontdekte ik dat er weinig reizen zijn die echt voor gezinnen worden georganiseerd. De eerste reis in dit overzicht, van Voja travel, zijn leuk en avontuurlijk en kunnen ook goed door gezinnen worden geboekt. Vraag ernaar bij de organisatie als je interesse hebt in de rondreis!

Voja travel

Voja travel stelt de rondreizen samen met hun lokale netwerk. Zo zorgen zij ervoor dat jij de bestemming leert kennen vanuit een lokaal perspectief. Geen massatoerisme, maar authentieke ervaringen.

Als je de eilanden Santiago, Fogo, São Vicente & Santo Antão wilt ontdekken, dan kan dat tijdens de ultieme Kaapverdië reis. Van koloniale steden tot parelwitte stranden en van uitgedoofde vulkanen tot glooiende valleien: je ziet het allemaal. Tijdens deze drieweekse rondreis verblijf je ver weg van de massa. Bekijk deze rondreis.

Zo is er een Kaapverdië eilandhoppen vakantie op de eilanden Sal, São Vicente & Santo Antão. Van zonnen op de parelwitte zandstranden van Sal tot hiken langs vulkaankraters op Santo Antão. Het is een rustige rondreis, waarbij je echt de tijd hebt om de verschillende eilanden te ontdekken met jouw gezin. Hier zie je de reis.

Individuele rondreis TUI

Via TUI is er een rondreis te boeken waarbij je twee eilanden ontdekt: São Vicente en Santo Antão. Bij de reviews lees ik van een stel reizigers dat ook nog een aantal dagen op het eiland Sal heeft bijgeboekt. Omdat deze rondreis individueel is, kan je de tijd helemaal zelf indelen.

São Vicente is een klein eiland met kleurrijke koloniale gebouwen. En het eiland Santo Antão staat bekend om de ruige landschappen. Bekijk de rondreis hier!

Kaapverdië eilandhoppen

Kaapverdië eilandhoppen met gezin

En dat waren ze al, de vakanties op Kaapverdië die ik kon vinden. Via SNP zijn er mooie wandelreizen te boeken, maar die zijn voor volwassenen. Ook Sawadee heeft soms rondreizen in het aanbod, maar die zijn nu niet te boeken.

Voja travel is gespecialiseerd in vakanties naar Kaapverdië. Als jij weet naar welke eilanden je wilt gaan, dan kan je via deze organisatie een reisvoorstel op maat aanvragen. Dat doe je hier.

Eilandhoppen op Kaapverdië – zelf samenstellen

Wil je gaan eilandhoppen en deze vakantie zelf samenstellen, wat zijn dan de mogelijkheden?

  • Boek een retourvlucht, bijvoorbeeld via TUI vliegtickets. Het hele jaar door vanaf Amsterdam en tussen oktober en april ook vanaf Eindhoven. TUI vliegt op Sal, Boa Vista, Sao Vicente en Santiago.
  • Als je gaat eilandhoppen gaat dat met een binnenlandse vlucht of een veerboot. Er gaan dagelijks binnenlandse vluchten tussen de verschillende eilanden, boek deze wel vooraf via Skyscanner. Tussen de eilanden São Vicente en Santo Antão gaan dagelijks veerboten, net als tussen de eilanden Santiago en Fogo.
  • En dan de verblijven! Natuurlijk zijn er via de grote reisorganisaties hotels te boeken, maar dit zijn vaak pakketreizen. (wij verbleven via TUI bij Resort Sol Dunas) Ga je eilandhoppen en zoek je accommodaties die passen bij jouw wensen, dan zou ik kijken op Booking.com. Hier is een uitgebreid overzicht te vinden van accommodaties, filteren op aantal slaapkamers en faciliteiten kan gemakkelijk en meestal zijn de annuleringsvoorwaarden gunstig. Zelfs op het eilandje Brava zijn er nog zes verschillende accommodaties te boeken.
  • Als je een auto wilt huren op Sal, dan kan dat via Sunny Cars. Ideaal aan deze verhuurmaatschappij is dat alle verzekeringen direct zijn inbegrepen bij de huur van de auto.

Dit waren ze, onze tips voor Kaapverdië eilandhoppen met gezin. Als de mogelijkheden voor rondreizen worden uitgebreid, zullen wij dit artikel updaten! Eerder deelden we tips voor rondreizen met gezin en mooie eilandhop vakanties.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.