Daarom ga je naar Kaapverdië met baby

Een kindvriendelijke vakantie naar Kaapverdië

0

Is een vakantie op Kaapverdië met baby een goed idee? Wij waren er met een baby en vonden het een succes. Ik deel waarom!

Eind 2014 boekten wij een last minute naar Kaapverdië met baby en peuter. We moesten er even tussenuit en gingen naar Sal.

Onze baby was toen 9 maanden en sliep heel slecht: hij werd 9 – 11 keer per nacht wakker. Een vakantie naar de zon verbetert dat slapen misschien niet maar het is wel heerlijk om even ergens anders te zijn.

Wij waren op Sal, de andere Kaapverdische eilanden met kinderen zijn ook erg leuk! Ik deel mijn redenen waarom Kaapverdië met baby een goed idee is!

In deze blog geef ik antwoord op deze vragen:

  • Is Kaapverdië veilig?
  • Hoe zon zeker is Kaapverdië?
  • Hoelang is het vliegen naar de Kaapverdische eilanden?
  • Heeft je baby inentingen nodig voor Kaapverdië?
  • Of je rechtstreeks naar Kaapverdië vliegt
  • Waarom wij Kaapverdië met een baby aanraden!

Kaapverdië met baby is leuk!

Kaapverdië is veilig

Veel veiliger dan Kaapverdië vind je het niet in Afrika. Het is rustig op straat en de sfeer is gemoedelijk. Net als in Nederland pas je op je spullen als je wel in een drukke straat loopt. Maar verder, niets aan de hand.

Lees alle informatie over de veiligheid, en waar je op moet letten, in dit artikel van Naar-Kaapverdische-eilanden.

Kaapverdië is zon zeker

De zon schijnt bijna altijd op Kaapverdië. Toen wij op Sal waren stond er bijna iedere dag wind, waardoor het heel aangenaam aanvoelt. En ook ideaal: als je van watersporten houdt kan je het water op!

Er is een café bij het kitesurfstrand waar je prima zit. Ik bleef met baby en peuter bij de bar terwijl mijn man op het water stond. Ideaal.

Kaapverdie

Kaapverdië heeft mooie hotels

Ok, je moet ervan houden maar er zijn veel all-inclusive hotels op het eiland. Voor ons was dit de eerste keer in zo’n hotel maar op vakantie met een baby en een dreumes was het perfect. We hoefden niet na te denken over boodschappen en koken. Luxe!

Daarnaast waren er veel zwembaden, een peuterbad en een speeltuintje. Handig als, naast met een baby, ook met oudere kinderen reist.

Kaapverdië heeft amper tijdsverschil

In de zomer is het drie uur vroeger op Kaapverdië, in de winter twee uur. Amper genoeg voor een jetlag dus. Voor zo’n zon zekere bestemming is dat wel fijn.

Alternatieve zonnige bestemmingen of winterzon bestemmingen met baby zijn bijvoorbeeld Curacao, Bonaire, Florida en Thailand. Al deze landen zijn verder weg en het tijdsverschil is een stuk groter.

Je vliegt er rechtstreeks heen

Vanaf Amsterdam en Brussel vlieg je rechtstreeks naar Kaapverdië in ongeveer zes uur. Dat is niet ver voor zo’n zonnige bestemming. Bekijk de mogelijkheden vanaf Amsterdam en Brussel.

Kindvriendelijke bevolking

Wat ons echt opviel was hoe kindvriendelijk de bevolking is. Ze waren helemaal gek op onze kinderen. De service in het hotel was ook erg goed.

De afstanden zijn te overzien

De Kaapverdische eilanden zijn niet heel groot. Dat betekent dat je op een eiland, bijvoorbeeld Sal of Boa Vista, op één plek kan verblijven. Je hoeft niet eindeloos rond te rijden als je dingen wilt zien. En zeker als je op vakantie met baby bent is dat fijn. Het scheelt onrust en je kan toch veel zien.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.