IJmuiden met kinderen | 9x Uitjes!

Afgelopen zomer kampeerde ik in IJmuiden met kinderen. Wij hebben een heerlijke tijd gehad op de camping in de buurt van het strand. Ook kwamen wij erachter dat er in IJmuiden best veel te doen is met kinderen. In dit artikel deel ik een aantal tips!

Ik huurde een fiets met kinderzitjes, want zo kon ik IJmuiden heel gemakkelijk ontdekken met mijn jonge kinderen. Vanuit IJmuiden kan je bijvoorbeeld ook naar Wijk aan Zee fietsen.

IJmuiden met kinderen

Strandtent ZanDiego Beach

Toen ik ging kamperen met de kinderen kreeg ik deze tip van meerdere mensen. Aan het strand van IJmuiden (wat sowieso heel leuk is met kinderen) ligt deze strandtent. Het leuke aan dit restaurant is dat het zo kindvriendelijk is en er zijn heel veel trampolines buiten! Zelf lig je in een hangmat te chillen.

Het is vrij regenachtig als we aankomen bij het strand van IJmuiden, daarom duiken wij gelijk de strandtent in. Springvloed IJmuiden is gelukkig al open. Ondanks het slechte weer ziet de strandtent er heel gezellig en kleurrijk uit. De kinderen zien uiteraard vooral ijsjes.

Binnen bestellen we thee, spa rood en chocolademelk en ook eet ik een uitsmijter met kaas. Op de menukaart staat veel: (luxe) broodjes, taart, speciaal biertjes, super gezonde smoothies, frituur en grotere gerechten. Voor ieder wat wils dus! (Website)

trampolines-springvloed-ijmuiden-kinderen-spelen-strand-kindvriendelijk

Forteiland IJmuiden

In het Noordzeekanaal ligt een fort half onder de grond en staat op een eiland. Jouw bezoek aan dit fort start op de boot, op het eiland wandel je door het enorme gangenstelsel. In de zomer zijn er doe-dagen voor gezinnen.

Bunker museum in IJmuiden met kinderen bezoeken

Tegenover de camping waar wij stonden is de ingang van het bunker museum. Dit museum is enkel op zondagen open. Daarnaast is er ook een bunkerroute die je ieder moment van de dag kan lopen. Mijn kinderen vonden dit fantastisch. Door de duinen struinen en bunkers bekijken.

Wil je naast de bunkerroute nog meer de natuur in? Via de ingang Heerenduinen kom je bij het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit is een prachtig natuurgebied. Wij gaan graag naar de Kennemerduinen, dat iets zuidelijker ligt.

Zwembad

Een groot zwembad om te bezoeken in IJmuiden met kinderen is zwembad De Heerenduinen. Er is voor de kleine kinderen een peuterbad met glijbaan. Ook is er een whirlpool en in de zomer speel je buiten of zwem je in het buitenzwembad.

Speeltuinen

Met de kids fietste ik door IJmuiden en overal kwamen we kleinere speeltuinen tegen. Daarnaast zijn er ook in ieder geval twee grote speeltuinen: speeltuin Zeewijk en speeltuin De veilige haven. Allebei de speeltuinen zijn voor een heel klein bedrag toegankelijk. Altijd goed voor een dag plezier met de kids!

IJmuider Zee- en Havenmuseum

Ook leuk om te doen als je in IJmuiden met kinderen bent is een bezoek brengen aan het IJmuider Zee- en Havenmuseum. Hier leer je over de geschiedenis van de zeevaart en het vissen in IJmuiden. Ook geschikt voor met de kids.

  • Iets verderop, in Driehuis, is het Pieter Vermeulen Museum. Bekijk de tentoonstellingen en de openingstijden op de website.
aloha3

Strandtent Aloha – Wijk aan Zee

Niet in IJmuiden, maar wel in de buurt: de strandtent Aloha. Hier komen wij graag! De eerste keer dat wij bij Aloha waren was op een winderige avond. We zaten binnen en het was gezellig druk. Ondanks de drukte werden wij snel en goed geholpen. We bestelden onder andere een pizza (erg lekker!) en patat (volgens de kids uiteraard ook lekker). Grote verrassing was dat de koffie echt heel goed is, er zijn namelijk barista’s in dienst! Top.

De sfeer was erg goed en de kinderen konden fijn rondlopen. Wij zaten op een bank in de hoek dus ze hoefden helemaal niet stil te zitten.

Omdat de kinderen en ik zo enthousiast waren over Aloha na onze vakantie, dat we op een mooie nazomerdag nog een keer erheen gegaan zijn. Dit keer was Johan mee. We begonnen bij Aloha voor een heerlijk ijskoffie op het terras. De sfeer was heerlijk: zomer, relax, surf vibe. Echt een aanrader, zeker ook voor gezinnen met (jonge) kinderen. De middag brachten we door op

EuroParcs Buitenhuizen

Verblijven in IJmuiden met kinderen

EuroParcs Buitenhuizen ligt in Velsen, in het natuur- en recreatiegebied Spaarnwoude. Ingeklemd tussen het strand en Amsterdam en midden in de natuur! Er is een verwarmd buitenzwembad dat geopend is in het hoogseizoen, wellnessruimte en er zijn speeltuinen.

Meer lezen na deze tips voor IJmuiden met kinderen?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën