Hoofddorp met kinderen – 8x uitjes

Wat is er te doen in Hoofddorp met kinderen? Na een aantal bezoeken aan Hoofddorp delen wij onze tips!

Hoofddorp is niet een stad als Den Haag, Amsterdam, Haarlem of Rotterdam, waar je gewoon zomaar heengaat voor een stedentrip. Maar er zijn voldoende leuke dingen te doen!

Onze tips voor Hoofddorp met kinderen

De eerste tip is de reden dat we geregeld naar Hoofddorp gingen: vanwege de bioscoop Kinepolis. Hier is soms een speciaal kinderweekend, met een nieuwe kinderfilm.

Haarlemmermeerse Bos

Na een van de bezoeken aan de bioscoop besloten we om door te rijden naar het Haarlemmermeerse Bos, wat heel erg leuk is tijdens een dagje Hoofddorp met kinderen. Dit is een groot park met strandjes, speeltoestellen, speelse elementen, wandelpaden, een mini Japanse tuin en meer recreatiemogelijkheden.

Kinderboerderij De Boerenzwaluw

Met de kinderen is dit altijd een leuk (en vaak gratis) uitje: naar de kinderboerderij. Bij deze kinderboerderij in Hoofddorp zijn er naast dieren ook speelmogelijkheden, met toestellen en een grote zandbak. Zeker even heengaan als je in Hoofddorp met kinderen bent.

Kinderspeelparadijs het Speelkasteel

Deze mega speeltuin is een indoor & outdoor Speelparadijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Er is voor de jongste kinderen een apart gedeelte. Voor de kindjes die durven is er een freeval glijbaan. Daarnaast is er een pannenkoekenrestaurant bij, zodat de ouders ondertussen rustig kunnen eten.

Haarlemmermeermuseum De Cruquius

In dit museum gaat het over de strijd tegen of met het water en het is zeker een aanrader voor een uitje in Hoofddorp met kinderen. In het Cruquius Museum krijg je het verhaal over de droogmaking van het Haarlemmermeer te horen (en zien). En in het Historisch Museum kom je te weten over de algemene geschiedenis van de polder, op een hele leuke manier. In beide musea is veel te doen en te zien voor gezinnen, zoals speurtochten, Kindergidsen, workshops, het Polderpracticum en het Stoompracticum. Bekijk de opties hier.

JumpSkillz Hoofddorp

Als je zin hebt om je uit te leven op de trampolines dan ben je bij JumpSkillz Hoofddorp op het juiste adres. Voor iedere leeftijdscategorie is een apart gedeelte. Er zijn ook wat andere opties, want er is onder andere een Obstacle Course.

Struintuin Heimanshof

De stru­in­tuin is een natu­uront­dek­tuin voor kinderen tot 14 jaar. Deze is gratis toegankelijk tot 1 okto­ber, op woens­dag, vrijdag​, zater­dag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Voor kinderen zijn er allerlei speelelementen in de natuur.

Skicentrum Hoofddorp

Wil je je voorbereiden op de wintersport of heb je gewoon zin om iets actiefs te doen? Dan kan je in Skicentrum Hoofddorp gaan skiën. Dat kan of zelf, of onder begeleiding van een instructeur.

Verblijven in Hoofddorp met kinderen

Courtyard by Marriott Amsterdam Airport ligt in de groene omgeving van het Haarlemmermeerse Bos. Deze accommodatie en beschikt over een businesslounge en een fitnessruimte met sauna’s. 

Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft familiekamers en ligt op 200 meter van station Hoofddorp met directe treinverbindingen met luchthaven Schiphol en het centrum van Amsterdam.

Lees ook:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën