Heemskerk met kinderen | 5x leuke uitjes

Wat is er te doen in Heemskerk met kinderen? Dat vroegen wij ons ook af toen wij op een zondagmiddag besloten om naar dit plaatsje in Noord-Holland te gaan. Het ligt niet ver van onze woonplaats af en we lazen over een leuke kinderspeurtocht bij een kasteel. Dit zijn onze ervaringen met Heemskerk.

We kwamen aan bij het kasteel in Heemskerk, dachten we! Van het bezoekerscentrum en de speurtocht was geen spoor. Zo kwamen we erachter dat dit plaatsje 2 kastelen heeft. Daarnaast ligt het vlakbij de duinen en het strand. Genoeg te doen dus voor een dagje uit met kinderen.

Heemskerk met kinderen

Kasteeltuin Assumburg met speurtocht

Kasteeltuin Assumburg vonden wij het mooiste kasteel van de kastelen in Heemskerk. Leuk voor de kinderen is dat er hier een speurtocht is uitgezet. Deze kaart krijg je gratis mee bij het naastgelegen Bezoekerscentrum het Koetshuijs. De kinderen renden door de kasteeltuin op zoek naar de oplossingen van de 10 vragen en wij wandelden op ons gemak door deze mooie tuin. Er is een rozentuin.

In het Bezoekerscentrum is een kleine speelhoek voor de kinderen en je kan voor een schappelijk bedrag thee, koffie en limonade (gratis!) drinken. Een goedkope stop voor een drankje in Heemskerk met kinderen!

Heemskerk met kinderen
Bezoekerscentrum

Kinderboerderij Dierendorp

Op boerderij Dierendorp leven allerlei soorten dieren als varkens, geiten, schapen, ezels, een paard, en apalca’s. Er is een knuffelhoek waar je de cavia’s kan knuffelen. Ook zijn er fietsjes voor de kinderen en soms worden er activiteiten georganiseerd.

Zwembad De Waterakkers

Dit subtropisch recreatiebad in Heemskerk met kinderen heeft een wedstrijdbad, instructiebad en in de zomermaanden is het buitenpeuterbad geopend, met een buitenterras en zonneweide.

Restaurant Bleij

Het Restaurant Bleij heeft een tuin met een speeltuin met allerlei speeltoestellen geplaatst. Ook is er een groot grasveld naast het terras. Binnen is er speelhoek met onder andere touch-screen speelmodules, televisie, een blokkenbak, schoolbord en boekjes.

De Patatoloog

De Patatoloog ligt aan de rand van de Heemskerkse duinen en staat bekend om de verse huisgemaakte frieten zijn alom bekend in de regio. Na een wandeling of fietstocht in de duinen kan je hier even bijkomen! Er is een springkussen in de tuin.

Strandpaviljoen De Vrijheit

En Strandpaviljoen De Vrijheit ligt op het Heemskerkse strand, aan het Noordhollands Duinreservaat, waar Hooglanders, schapen en paarden het duingebied begrazen. Hier kan je alleen op de fiets of wandelend komen!

Kasteel Maquette
Kasteel Marquette

Wandelen Heemskerk met kinderen

Kasteel Marquette is het andere kasteel van Heemskerk. Dit is gebouwd op de fundamenten van het 13de-eeuwse Slot te Heemskerck. Het is nu een conferentieoord en hotel. Het terras op de binnenplaats is opengesteld voor wandelaars.

  • Rondom Marquette (gele route) is een korte wandeling van zo’n 2 kilometer om het kasteel heen. Tijdens het broedseizoen (1 maart – 15 juli) is deze route niet toegankelijk.
  • Wil je door de duinen wandelen, dan is er bijvoorbeeld deze route van 6 kilometer.

Overnachten in Heemskerk met kinderen

De gemakkelijkste en meest voor de hand liggende plek om te overnachten met het gezin in Heemskerk is het Stayokay Hostel Heemskerk. Dit hostel is gevestigd in het 13e-eeuwse kasteel Assumburg. Er is een bar in de kasteeltoren. Ook is er gratis parkeergelegenheid en gratis WiFi is beschikbaar. Er zijn kamers voor 4 en 6 personen. Buiten is een tafeltennistafel.

Dat waren onze tips voor Heemskerk! Lees ook over wat je doet in Castricum of Alkmaar en dit zijn leuke uitjes in Noord-Holland.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.