7x Geraardsbergen met kinderen | Kinderuitjes

Geraardsbergen (bij de Vlaamse Ardennen) ligt in de Denderstreek in de provincie Oost-Vlaanderen. Het is een leuke stad om eens met het gezin te bezoeken. Daarom gingen wij op onderzoek uit en delen een aantal tips voor een bezoek aan Geraardsbergen met kinderen.

Voor de wielrenfans is er alvast een plek die ze graag willen zien en dat is de Muur van Geraardsbergen. Deze muur (bijna 1100 meter lang) is een klassieker in de Ronde van Vlaanderen, want het was jarenlang de voorlaatste helling in deze wedstrijd.

Doen in Geraardsbergen met kinderen

Er zijn in Geraardsbergen meerdere routes door het centrum uitgezet. Zo is er de Stadswandeling, die is bijna 5 kilometer lang. De Steegjesroute is daarentegen slechts 1,5 kilometer lang en dus ook prima te doen voor de jongere kinderen.

Provinciaal Domein De Gavers

Dit leuke domein ligt in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Het is een gebied waar ontzettend veel mogelijk is. Van wandelen en fietsen tot zwemmen, zeilen, kajakken en vissen. Daarnaast zijn er klimtouwenparcoursen onder andere, waarvoor tickets te koop zijn in het bezoekerscentrum. Bekijk hier de informatie daarover. Er zijn ook speeltuinen, er is een speelbos en trampolines. Daarnaast is er een camping en er zijn restaurants. Echt alles is er voor een leuke dag uit in Geraardsbergen met kinderen.

Natuurgebied De Nuchten

Het natuurgebied De Nuchten ligt in de vallei van de Dender. Er is een leuke route uitgezet voor kinderen van 6 kilometer, deze is hier te downloaden. Een deel van de route loopt via een knuppelpad.

Binnenspeeltuinen

Is het minder lekker weer? Er zijn hier twee binnenspeeltuinen waar je naartoe kunt gaan met de wat jongere kinderen. Dat zijn:

Overnachten in Geraardsbergen met gezin

Langer blijven in deze gemeente en de Vlaamse Ardennen? Dan zijn dit kindvriendelijke accommodaties:

  • Hotel Grupello ligt op 9 minuten lopen van het centrale marktplein. Er zijn familiekamers.
  • Glamping **The Nest** betekent overnachten in tenten! Er is een bar, een tuin en een gedeelde keuken.

Dat waren onze tips voor deze plaats. Lees ook onze tips voor wat er te doen is in Gent met gezin en in Brussel met kids.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.