Doorn met kinderen | 7x Kinderactiviteiten

Wat is er te doen in Doorn met kinderen, in dit plaatsje op de Utrechtse Heuvelrug? Wij delen een aantal tips voor kinderactiviteiten in en rondom Doorn.

Doorn is een historisch dorpje met een aantal leuke activiteiten voor gezinnen. Hieronder delen we ze. Mis jij tips, laat dan een reactie achter.

Doen in Doorn met kinderen

Huis Doorn

Het Huis Doorn is een kasteel dat vooral bekend is geraakt omdat de Duitse ex-keizer Wilhelm II er woonde. Tegenwoordig is er in het huis een museum gevestigd. In dit museum zijn ook allerlei activiteiten voor kinderen. Zo kan je op de eerste en de derde zondag van de maand de Senta-speurtocht volgen. Daarnaast is er de Parkspeurtocht doen, deze duurt ongeveer 1 uur. En in het Paviljoen ‘Nederland en de Eerste Wereldoorlog’ kunnen kinderen spelletjes spelen die bestonden tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Kaapse Bossen

Wil je wandelen in Doorn met kinderen, ga dan naar de Kaapse Bossen. In dit bos zijn een aantal routes uitgezet. Vanaf de Uitkijktoren De Kaap kijk je vanaf een hoogte van 25 meter uit over de omgeving. Er zijn twee routes die goed te doen zijn voor kinderen: een van 1,8 kilometer en een van 5,5 kilometer. Deze langere route komt langs de uitkijktoren.

Châlet Helenaheuvel

Combineer je wandeling in de Kaapse Bossen met een stop bij Châlet Helenaheuvel. Dit is een theehuis en restaurant met groot terras in de bossen.

Parkhuys Rosarium

Dit park begon in 1928 als rozentuin van Keizer Wilhelm II. Sinds 1967 is het een recreatiepark. Nu is er een restaurant en er zijn allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Zo is er een 18 holes midgetgolfbaan, er zijn trampolines, een trapskelterbaan, een voetbal/sportveldje, kleine speeltuin en een jeu de boulesbaan.

Nationaal Bomenmuseum Gimborn

Een leuk museum om te bezoeken in Doorn met kinderen is het Nationaal Bomenmuseum. Dit is een enorme bomentuin met heel veel leuke activiteiten voor gezinnen. Zo zijn er twee speurtochten uitgezet. Een gaat over bomen en de ander gaat over het ontstaan van de aarde. De kinderen gaan op pad met een doeboekje vol opdrachten, een schatkaart met de speurtocht erop en een koffer.

Daarnaast is er de Boomhut van Max: een grote boomhut met uitkijktorens. Hier kan je spelen en ontdekken, vogels spotten en de kleine natuur van dichtbij bekijken onder de microscoop. Ook is er een speeltuin.

Eet & Café Onder de Pannen

Dit restaurant ligt in de bossen van Maarn-Doorn. Je kan zowel binnen als buiten zitten. Voor de kinderen is er binnen een speelhoek. En buiten is er een outdoor- bowling baan en een speeltoestel.

Recreatieterrein Doornse Gat

Wil je even uitwaaien, ga dan naar het recreatieterrein Doornse Gat. Dit is een voormalige zandafgraving. Er zijn meerdere recreatieveldjes. Naast een spannende zandheuvel zijn er verschillende speelvoorzieningen. Picknickbanken en toiletten zijn er ook. 

Overnachten in Doorn met kinderen

Een tip voor een kindvriendelijk vakantiepark is Bonte Vlucht. Met een verwarmd openluchtzwembad, kidsclub in de vakanties en een speeltuin. Er zijn verschillende vakantiehuizen te huur en kamperen is ook mogelijk.

Verder lezen na deze blog over Doorn met kinderen?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën