Malmö met kinderen & omgeving (Skåne) | 16x Uitjes

Als we op vakantie naar Småland met kinderen gaan, komen we op de heen- en terugweg langs Malmö. Op de heenweg stoppen we voor een koffiebreak. Omdat het zo goed bevalt zijn we op de terugweg weer een aantal uur in deze stad geweest. Dit zijn onze tips voor een kort bezoek of citytrip in Malmö met kinderen.

Malmö is de eerste plek die je tegenkomt als je de beroemde Öresundbrug over bent gereden. Wij zijn met de auto vanaf de boot tussen Puttgarden-Rødby aan komen rijden en hebben wel behoefte aan een pauze. De derde stad van Zweden, een leuke studentenstad, klinkt ideaal voor een korte tussenstop. Veel grote bezienswaardigheden en uitjes zijn er niet, dus plan maximaal 2 dagen voor je bezoek aan Malmö met kinderen. De stad wordt gezien als een levendige plek in de provincie Skåne. Deze regio ligt in het zuidelijk deel van Zweden en staat bekend om de mooie natuur en natuurlijk de kustlijn.

Je combineert een stedentrip Malmö natuurlijk gemakkelijk met Kopenhagen, maar ga als je de tijd hebt zeker ook naar Småland met de vele natuur, meren en leuke activiteiten. Daguitstap vanaf Kopenhagen naar Malmö? Je kan er gemakkelijk met de trein naartoe reizen. Over de Öresundbrug gaan is al een activiteit op zich. Over het algemeen wordt aangeraden om je ticket vooraf te reserveren, omdat het druk kan zijn.

Folkets Park

Uitjes Malmö met kinderen

Folkets Park

Tijdens ons eerste bezoek aan Malmö parkeren we in de buurt van het Folkets Park. Een toevalstreffer want dit park blijkt, zeker in de zomer, ontzettend leuk voor gezinnen. Dit is het oudste park van de stad en je hebt er cultuur, een reptielencentrum en veel speelruimte. Ook zijn er op verschillende plekken watertappunten, cafés en toiletten.

In Folkets park staan ​​twee grote springkussens voor kinderen tot een jaar of 12, deze zijn opgeblazen in het zomerseizoen vanaf eind april. Leuk ook is de Adventure Golf midden in het park, met daarbij een ijsbar en een koffietentje.

Wij begonnen bij een kleine fietsbaan voor jonge kinderen, waar er verschillende stepjes en fietsen stonden die iedereen mag gebruiken. Daarna kwamen we een groot pierenbad tegen. Ook zijn er diverse, grote speeltuinen in het park.

  • In de buurt dronken wij koffie bij Kaffebaren på Möllan (Maps), een aanrader!
Folkets Park

Reptielencentrum

In het Folkets Park heb je ook een reptielencentrum, deze is het hele jaar door geopend. Op een ruimte van 500 vierkante meter jungle zie je onder andere hagedissen, slangen, krokodillen, spinnen, schildpadden, papegaaien, apen en andere dieren!

Reptielencentrum

Koude badhuizen

Wil je iets typisch Zweeds doen tijdens je bezoek aan Malmö met kinderen, ontdek dan de ‘kallbadhus’! Dit zijn welnesscentra voor jong en oud. Een van de bekendste is het Ribersborgs Kallbadhus. Vanaf deze plek heb je een mooi uitzicht over de Öresundbrug. Er zijn saunabaden met uitzicht op zee, ijskoude zeebaden in de winter, hottubs, massages en 6 sauna’s. Kinderen tot 7 jaar mogen gratis naar binnen.

Ribersborg beach

Het hele jaar door is het stadsstrand Ribersborg beach een bezoek waard. Dit strand is ruim 2 kilometer lang en ligt op ongeveer 20 minuten lopen vanaf het centrum. Het water is ondiep, dus in de zomermaanden kunnen de kinderen in het water spelen. Om het strand heen is een mooi park.

Malmö met kinderen

Kasteeltuin Slottsträdgården

Centraal in de stad ligt de Slottsträdgården, bij het slot in de Slottsparken. Bewoners van de stad hebben hier een volkstuin aangelegd en er zijn tal van bloemen en kruiden te zien. Ook is er een Japanse tuin en een bloementuin. In de zomermaanden is het café in het park geopend.

  • Wil je Malmö op een leuke manier verkennen? Stap dan op een waterfiets. In het Raoul Wallenbergs Park kan je een waterfiets huren bij City Boat.

Sprookjeswereld Funnys Äventyr

Voor jongere kinderen is een bezoek aan Funnys Äventyr leuk, dit is een indoor sprookjeswereld voor kinderen met spelletjes en avonturen. In een ruimte van 3.000 vierkante meter zijn er allerlei opties voor kinderen, er is een magisch carrousel en een theater om te dansen en toneel te spelen. – Website

Malmö met kinderen

Indoor speeltuinen

Helaas is het weer in Zweden niet altijd geschikt voor lange stadswandelingen en het verkennen van stadsparken en speeltuinen. Je kan dan bijvoorbeeld naar een van de binnenspeeltuinen gaan tijdens een stedentrip Malmö met kinderen!

#1 JUMP Malmö is ook leuk voor oudere kinderen, want dit is een indoor trampolinepark. Hier zijn opties voor kinderen en volwassenen. Voor jonge kinderen tot ongeveer 6 jaar is er een Mini Kids ruimte met onder meer trampolines, torens, een glijbaan en een eigen foampit om in te springen. Daarnaast is er een grote ruimte met onder meer plek voor Dodgeball-wedstrijden en het uitdagende Ninja-parcours. (Website)

#2 Funplays Malmö is een activiteitencentrum voor alle leeftijden. Er zijn vestigingen in Noorwegen, Zweden en Denemarken en het aanbod verschilt wat per vestiging. Je hebt er onder andere een trampolinepark, glijbanen, een restaurant, hindernisbanen en een peutergedeelte met speelplekken voor de peuters. (Website)

#3 Leo’s is een grote binnenspeeltuin met een aparte speelruimte voor kleine kinderen. Er zijn tal van speelmogelijkheden zoals het beklimmen van vulkanen, ballenbakken, trampolines en glijbanen.

Malmö met kinderen

Musea Malmö met kinderen

Kleine museum “Ebbas Hus”

Als je op woensdagmiddag in Malmö bent kan je het Ebbas Hus bezoeken. Dit museum is gratis toegankelijk en het is zeker een bezoek waard. Je verkent een woonhuis uit de jaren 1910 waar de tijd heeft stilgestaan. Je stapt het huis van de familie Olsson binnen, waar je twee kamers en keuken, een kamer op zolder, bijgebouw, houtschuur en een erf met kasseien kan ontdekken. In 2024 wordt het gerenoveerd, bekijk de website voor informatie over de heropening.

Disgusting Food Museum

Een totaal ander museum is het Disgusting Food Museum. Dit is dan wellicht wel voor de liefhebber met de sterke maag, want hier kan je allerlei bijzonder voedsel ruiken en ook proeven. Hier kom je oog in oog te staan met 80 van ’s werelds meest walgelijke voedingsmiddelen. Zo kan je de stinkendste kaas ter wereld te ruiken en het snoep proeven dat is gemaakt met chemicaliën voor het reinigen van metalen.

Zweden

Teknikens och Sjöfartens Hus

In het Teknikens och Sjöfartens Hus zijn er allerlei tentoonstellingen in het kader van techniek, voertuigen, scheepvaart en wetenschap. Ook heb je er een kinderbioscoop, speelkamer en museumwinkel.

In het experimentarium kan je van alles proberen. Probeer de waterstofraket, interactieve klimmuur, virtuele kapper en tal van andere activiteiten met wetenschap, energie en fysieke uitdagingen. Er zijn routes over klimaatslimme energie, menselijke geesten en beweging brengt gezondheid.

Voor jongere kinderen tot een jaar of 10 is er een bootspeelkamer. Hier kunnen ze spelen en bijzondere dingen beleven. Daarnaast kan je op bepaalde dagen aan boord van een echte onderzeeër stappen. Dat hebben wij in New York op citytrip gedaan en dat is echt een bijzondere ervaring. (Website)

Moderna Museet

Voor de liefhebbers van moderne en hedendaagse kunst is het Moderna Museet een aanrader. De belangrijkste hedendaagse kunstenaars en moderne klassiekers worden afgewisseld met een selectie uit de collectie van Moderna Museet vanaf 1900. De tentoonstellingen wisselen elkaar regelmatig af.

Malmö met kinderen

Uitjes in de omgeving van Malmö met kinderen

Ook in de omgeving van de stad zijn leuke uitstapjes mogelijk, dit zijn een aantal tips voor gezinnen!

Klagshamnsudden

Vlakbij de stad ligt het natuurreservaat Klagshamnsudden en dit is een populaire plek onder gezinnen die even de stad uit willen (Maps). Langs de kustlijn liggen kliffen, zandstranden en bossen op een gebied van ongeveer 40 hectare.

Skånes Djurpark Zoo

In de Skåne Zoo ga je in het hart van Skåne op zoek naar dieren uit Scandinavië. Zo zie je er onder andere wolven, edelherten, zwijnen en meer dan 85 andere diersoorten. Zij leven in grote verblijven die zijn aangepast aan de natuurlijke habitat van de dieren. Daarnaast is er een kinderboerderij. Vanaf het boomtoppenpad ‘Expedition Up’ kan je de dieren vanaf boven bekijken. – Website

MultiLevel Ziplines & Klätterpark

In de omgeving van Malmö heb je ook meerdere klimparken en plekken waar je kan ziplinen. Een van die plekken is het MultiLevel Ziplines & Klätterpark. Dit is geopend van 1 april – 31 oktober. Er zijn geen leeftijdsgrenzen, maar om veiligheidsredenen zijn er wel gewichtsgrenzen. Iedereen tussen 20 kg en 120 kg kan meedoen aan de activiteiten. Ook in een rolstoel kan je ziplinen, wel is het maximale gewicht 100 kg, inclusief een rolstoel van maximaal 10 kg en persoonlijke veiligheidsuitrusting van 4 kg. – Website

Scandic Kramer
Scandic Kramer

Overnachten

Langer in Malmö met kinderen verblijven? Dit zijn een aantal aanraders voor gezinnen:

#1 Scandic Kramer heeft familiekamers. Het 19e-eeuwse hotel ligt op 5 minuten lopen van het centraal station van Malmö. Er is een restaurant en bar en gratis toegang tot een sauna en de fitnessruimte.

#2 Ohboy Hotell biedt stijlvolle appartementen met een keuken en gratis WiFi. Er ligt een groot skatepark tegenover de accommodatie en een park en het strand zijn vlakbij.

Verder lezen na dit artikel over Malmö met kinderen? Lees de tips voor Oslo en Noorwegen!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.