Zermatt met kinderen – Leuke uitjes

Wat te doen in Zermatt met kinderen, dit Zwitserse plaatsje in de Walliser Alpen dat bereikbaar is per trein. Het plaatsje staat natuurlijk bekend om de Matterhorn met de driehoekige bergtop, maar heeft meer te bieden. Dit zijn tips voor uitjes in en rondom Zermatt.

Het plaatsje Zermatt heeft sinds 2013 het kwaliteitskeurmerk “Familiebestemming Zermatt – Matterhorn”. Dit betekent dat het van alles in huis heeft voor een gezinsvakantie.

Grootste nadeel aan Zermatt zijn de kosten, die liggen een stuk hoger dan in de rest van Zwitserland! Het dorp is verder een typisch wintersportoord voor een skivakantie Zwitserland, maar heeft ook in de zomer genoeg te bieden

Zermatt met kinderen | Uitjes

Wolli-avonturenpad

Wolli is de mascotte van de regio Zermatt – Matterhorn en deze mascotte heeft een eigen avonturenpad. Dit pad, met een lengte van 2,2 kilometer, biedt allerlei leuke spelelementen. Onderweg kom je langs 17 stations met puzzels en speelelementen!

Wolli Avonturenpark Sunnegga (Leisee)

Bij de Leisee kunnen de kinderen spelen in het Wolli Avonturenpark Sunnegga, op de berg Sunnega. Sunnegga (2.288 m) is een paradijs voor gezinnen, met het zwemmen in de Leisee in de zomer en het leren skiën in het Wolli Beginners’ Park in de wintermaanden.

Je hebt prachtig uitzicht op de Matterhorn en de kinderen kunnen ondertussen spelen in de avontuurlijke speeltuin met een badstrand. Er zijn barbecueplaatsen. Je wandelt hier in ongeveer 10 minuten heen vanaf het bergstation Sunnegga.

Zermatt met kinderen

Schalisee

Een ander mooi meer bij Zermatt met kinderen is de Schalisee. Dit meer bereik je na ongeveer 20 minuten lopen vanaf het treinstation van Täsch. Er is een speeltuin.

Matterhorn Glacier Paradise

Een artikel over Zermatt is natuurlijk niet compleet zonder het noemen van de Matterhorn Glacier Paradise. Dé reden dat veel toeristen hierheen gaan is de Matterhorn. Je kan naar het hoogste bergstation van Europa (3.883 m) reizen, met een fantastisch panorama van Italiaanse, Franse en Zwitserse bergreuzen. Reis eerst met een 8-persoonsgondel van de Matterhorn Express naar Trockerner Steg. Vervolgens stap je bij Trockener Steg in de 3S-kabelbaan die je naar de top brengt.

  • Het bergpanorama op een bijzondere manier ervaren? Ga voor een sprong met de Paragliding Tandem. Zie de panorama’s van Zermatt, met de Matterhorn als hoogtepunt!

Gorner-kloof

Op zo’n 20 minuten wandelen vanaf Zermatt ligt de Gornerschlucht, een prachtig natuurverschijnsel met spectaculaire watervallen. Via houten vlonders wandel je in zo’n 20 minuten door de kloof heen.

Forrest Fun Parc

Een leuke activiteit in Zermatt met kinderen is het avonturenpark Forrest Fun Parc, een hoog touwenparcours. Er zijn diverse parcoursen en moeilijkheidsgraden. Kinderen vanaf 4 jaar mogen al klimmen. Voor de oudere kinderen en volwassenen zijn er ook tokkelbanen!

Hangbrug bij Furi

Een leuke en korte wandeling rond Zermatt is de route van 3 kilometer naar de hangbrug bij Furi. Deze brug hangt op zo’n 100 meter hoogte boven de Gornerkloof. Je start en eindigt deze route bij het kabelbaanstation Furi. Als je wilt kan je terugwandelen naar Zermatt, dit is ongeveer 5 kilometer extra lopen.

Zermatt Youth Hostel

Accommodaties Zermatt met kinderen

Het Zermatt Youth Hostel biedt uitzicht op de wereldberoemde berg Matterhorn. In 10 minuten loop je naar de skiliften en het stadscentrum van Zermatt. Er is gratis WiFi in de openbare ruimtes.

Of kies voor de SNP familievakantie in Grächen, een autovrij bergdorp. Je overnacht in Grächen in een mooi hotel met uitgebreide wellness en zwembad. Als je in een studio of appartement overnacht, kan je eventueel zelf koken.

  • Geweldig hotel
  • Leuke wandelingen en spellenweg
  • Kindvriendelijk dorp bij vierduizenders
  • Zermatt en Matterhorn

Dat waren onze tips voor Zermatt met kinderen. Lees ook de tips voor bergregio’s Zwitserland en wat je doet in Luzern.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën